Meikkitaiteilija Ida Jokikunnas näyttää, miten meikkaat upeat kulmat
Kauneus
Meikkitaiteilija Ida Jokikunnas näyttää, miten meikkaat upeat kulmat
Mitä erilaiset kulmakarvat tekevät kasvojen ilmeelle? Katso meikkitaiteilija Ida Jokikunnaksen kolme erilaista ideaa ja kokeile helppoja vinkkejä!
Teksti

Kuvat

25.3.2020
 |
Kauneus ja Terveys

1. Luonnolliset kulmat

Luonnollisten kulmien muotoiluun menee aikaa 3 minuuttia.

Kevyesti korostetut luonnolliset kulmat ovat helpoin ja varmin valinta kaikkiin tilanteisiin. Huolittele kulmat kevyesti muun meikin ohessa. Ryhdikkäät kulmat luovat kehykset kasvoille. Se virkistää ilmettä ja kohottaa piirteitä.

1. Käytä kulma­kynää tai puuterimaista kulmaväriä. Valitse sävy, joka on lähellä kulmiesi väriä.

2. Piirrä ohuita, lyhyehköjä viivoja kulmakarvojen sekaan. Tee niitä vain sellaisiin kohtiin, jotka tarvitsevat ”lisää karvaa” tai muotoa. Näin kulmat pysyvät mahdollisimman luonnollisina.

3. Harjaa kulmat läpi kulma­harjalla. Se pehmentää kynän tai puuterimaisen kulmavärin jälkeä ja ryhdistää karvat.

4. Harjaa kulmiin kauttaaltaan läpinäkyvää kulma­geeliä. Se korostaa kulmia ja auttaa, jos ne eivät tahdo pysyä ryhdissä. Se kiinnittää karvat haluamaasi asentoon koko päiväksi.

Vinkki:

Jos olet epävarma sopivasta kulmavärisävystä, kurkista hiustesi tyvikasvua. Valitse samansävyinen kulmatuote. Varo punertavia ruskeita, ellet ole luonnostaan punatukkainen.

2. Vahvat kulmat

Näyttävät, vahvat kulmat ovat tuttu näky Instagramissa – ja katukuvassa. Ne ovat näyttävä pari muutenkin vahvalle meikille. Suosi voimakkaita kulmia lähinnä iltamenoissa. Päivänvalossa ne ovat helposti liian vahvat, mikä synkentää ilmettä.

Vahvat kulmat on melko helppo luoda kasvoille. Aikaa kuluu noin seitsemän minuuttia.

1. Hahmottele kulmien ääriviivat haluamaasi muotoon kulmakynällä. Aloita kulmien alareunasta. Rajaa sinne kaunis kaari. Piirrä sitten ääriviiva kulmien yläpuolelle mutta vain ”häntään”.

2. Täytä kulmat kauttaaltaan värittäen mutta jätä kulmien alkuosa pehmeämmäksi.

3. Harjaa kulmakarvat läpi huolellisesti, jotta rajaukset ja väritys eivät erotu selvästi.

4. Ota peitevoidetta kapeaan litteään siveltimeen ja levitä sitä kulmien ääriviivoille ylä- ja alapuolelle. Häivytä peitevoide sormin. Voit käyttää myös valokynää. Tämä kikka korostaa kulmia entisestään.

Vinkki:

Voit käyttää kulmien värittämiseen joko kulmakynää, tussia, pomadaa tai vahamaista kulmaväriä. Vedenkestävä väri pysyy parhaiten.

3. Vaaleat trendikulmat

Vaaleat kulmat on myös melko helppo meikata. Aikaa kuluu Idan mukaan noin neljä minuuttia!

Vaalennetut kulmat ovat olleet trendi jo pitkään. Tyyli on rohkea, joten varsinkin tummakulmaiselle blondaaminen tai värjääminen kestovärillä on iso sitoumus. Jos haluat kokeilla trendiä väliaikaisesti, se onnistuu meikillä.

1. Levitä kulmiin vaaleaa peitevoidetta häivytyssiveltimellä. Sivellin vie peiteaineen paremmin karvojen sekaan ja saa sen tarttumaan myös ihoon niiden alla. Tämä niksi vaalentaa kulmia välittömästi. Lopputuloksen vaaleutta voi säätää valitsemalla peiteaineesta mieluisan sävyn.

2. Harjaa sitten kulmiin värillistä kulmageeliä tai kulma­väriä. Se häivyttää peitevoiteen luonnollisemman näköisesti ja nostaa karvoja esiin sen alta. Tämä tuo kasvoille ryhtiä. Harjaa geeli kulmiin kevyesti, niin se ei vie peitevoidetta mennessään.

Vinkki:

Voit käyttää kulmakarvoihisi samaa peitevoidetta kuin ihollesi – jos se on 1–2 astetta ihonsävyäsi vaaleampi. Tummia silmänalusia tehokkaasti peittävä persikkainen sävy ei ole paras, kun haluat vaalentaa kulmia.

Näillä onnistut!

Tuuheat ja kestävät kulmat nopeasti takaa vedenkestävä Maybellinen Tattoo Brow Waterproof Gel -kulmakarvageeli. 10 sävyä. 16,90 e
Luonnolliset kulmat antaa vedenkestävä IsaDora Sculp­ting Brow Pen Waterproof -kulmakynä, jossa on myös harja. Levittyy pehmeästi iholle. 3 sävyä. 14,90 e.
Kulmien tilapäiseen vaalentamiseen sopii Korresin Wild Rose Brightening Concealer -peitevoide. Kokeile myös ihojuonteita häivyttävänä peitevoiteena. 4 sävyä. 23 e ryhdistää ja niiden sävyä vahvistaa väritön Diego Dalla Palma Milanon Volumizing Eye­brow Fixer -kulmageeli. Pitää karvat ojennuksessa koko päivän. 22,70 e.Kulmat ryhdistää ja niiden sävyä vahvistaa väritön Diego Dalla Palma Milanon Volumizing Eye­brow Fixer -kulmageeli. Pitää karvat ojennuksessa koko päivän. 22,70 e.
Kulmat ryhdistää ja niiden sävyä vahvistaa väritön Diego Dalla Palma Milanon Volumizing Eye­brow Fixer -kulmageeli. Pitää karvat ojennuksessa koko päivän. 22,70 e.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 1/2020.

Kommentoi +