Näyttelijä Mari Rantasila valittiin lapsena viimeisenä pesäpallojoukkueeseen – nyt oma laji on löytynyt: "Burleskissa saan olla oma, vähän koominen itseni"
Voimalista
Näyttelijä Mari Rantasila valittiin lapsena viimeisenä pesäpallojoukkueeseen – nyt oma laji on löytynyt: "Burleskissa saan olla oma, vähän koominen itseni"
Näyttelijä Mari Rantasila löysi liikunnan riemun vasta aikuisena. Hän tuntee olonsa vapaaksi, kun saa tehdä töitä. Tämä on hänen voimalistansa.
Teksti

Kuvat

1.3.2023
 |
Kauneus ja Terveys

Oivallus: Parisuhteissa  –  ja ylipäätään ihmissuhteissa  –  ei pitäisi alkaa muuttaa itseään saadakseen toiselta hyväksyntää. Sen sijaan tulisi keskittyä elämään niin, että itsellä on hyvä olla. Se ei tarkoita itsekkyyttä tai sitä, etteikö huomioisi toista.

Liikuntalaji: Lapsena minut valittiin viimeisenä pesäpallojoukkueeseen. Myöhemmin tajusin liikunnan olevan elinehto työni kannalta ja hoitavan mielenterveyttä. Erityisesti tanssilliset koreografiat ovat olleet minulle kauhistus. Vihdoin olen löytänyt mieleiseni tanssilajin: innostuin burleskista, koska siinä saan olla oma itseni, vähän koominenkin.

”Työ on tärkeä osa minua. Se tuo turvaa. Kaikissa muissa rooleissani, äitinä, ystävänä tai puolisona, olen enemmän tai vähemmän riippuvainen muista. Tunnen itseni vapaaksi, kun teen töitä.”

Mari Rantasila

Jälkiruoka: Voisin helposti jättää pääruuan väliin ja syödä pelkkää jäätelöä. Rakastan eri makuja salmiakista vadelmaan, nykyään usein myös vegaanisina versioina. Minttusuklaaseen palaan aina.

Työ: Teen työtä, jota rakastan. Sekä näyttelijän, ohjaajan että laulaja-lauluntekijän ammatit ovat intohimojani. Työ on tärkeä osa minua. Se tuo turvaa. Kaikissa muissa rooleissa, äitinä, ystävänä tai puolisona, olen enemmän tai vähemmän riippuvainen muista. Tunnen itseni vapaaksi, kun teen töitä.

Puutarha: Impressionisti Claude Monet’n perustama puutarha Ranskan Givernyssa on kaunein näkemäni. Vesiputousten solinassa, hyönteisten surinassa ja kukkien väriloistossa tuntuu kuin olisi keskellä elävää taulua.

Kirja: Minulla on aina jokin kirja kesken. Luin hiljattain uudelleen Sally Salmisen Katrinan. Kirja teki minuun vaikutuksen alle parikymppisenä, ja se teki niin edelleen. Teoksessa käsitellään sitä, miten pärjäämme, vaikka elämä ei menisi niin kuin olemme haaveilleet. Kyky selvitä punnitaan, kun elämä heittää yllätyksiä. Eli aika usein.

Mari Rantasila

on 59-vuotias näyttelijä, ohjaaja, laulaja ja lauluntekijä. Syksyllä ilmestyi uutta musiikkia ja hänet on nähty sarjoissa Helsinki-syndrooma ja Aikuiset.

Juttu on alun perin julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 11/2022.

Kommentoi +