Lyytin uusi hiusmalli muutti koko ilmeen – näin helppo ja toimiva pitkä polkka on
Muuttumisleikki
Lyytin uusi hiusmalli muutti koko ilmeen – näin helppo ja toimiva pitkä polkka on
Lyyti Harjun puolipitkä tukka vaihtui skarpiksi polkaksi Kauneus ja Terveys -lehden muuttumisleikissä. Porrastettu leikkaus nosti kapeiden kasvojen painopistettä ylemmäs.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 23.8.2023
Kauneus ja Terveys

Näin muuttumisleikkiin osallistunut Lyyti Harju kertoo toiveistaan:

”En ole koskaan ollut tyytyväinen hiuksiini. Halusin hiustyylin, joka sopii pitkiin kasvoihini ja korkeaan otsaani. Hiuslaatuni on ohut ja sähköistyy helposti. Takaraivolla on hankala pyörre.

Meikkaan joka päivä. Käytän BB-voidetta, meikkivoidetta, ripsiväriä, poski- ja huulipunaa sekä meikinkiinnityssuihketta. Toivon oppivani tekemään kestävän ja raikkaan meikin, joka korostaa parhaita puoliani. Tunnen olevani vielä nuori, mutta kasvoni ovat alkaneet ikääntyä. Pukeudun usein mustaan, mutta olen huomannut, ettei se ole paras yhdistelmä ikääntyvän ihon kanssa. Haluan oppia käyttämään värejä tyylikkäästi ja ajattomasti.

Lyyti Harju, 42

Lyyti ennen muutosta.

Työ: juristi

Asuu: puolisonsa ja kahden tyttärensä kanssa Helsingissä

Muutoksen tavoite: olla vihdoin tyytyväinen hiuksiinsa

Muutospäivä vahvisti ajatustani, että polkka on kasvoilleni sopivin hiusmalli. Minulla on ollut polkkatukka ennenkin, mutta hiuksiani ei ole ikinä ennen leikattu näin skarpisti. Hiusväristä tuli kaunis. Se on lähellä luontaista väriäni. Tukka on ollut helppo föönata kuohkeaksi myös kotona. Nyt olen tyytyväinen hiuksiini, kun vain jaksan laittaa ne. Olen saanut uudesta tyylistä kehuja myös läheisiltä.

Lyytin uusi pehmeän lämmin hiussävy tuo lämpöä kasvoille. Väri luotiin kahdella kevytvärillä, jotka haalistuvat huomaamattomasti.
”Hiuksiani ei ole ikinä leikattu näin skarpisti. Yllätyin, miten helppo hyvin leikattua polkkaa on laittaa.”

Meikissä sain vinkin korostaa silmiä. Kuvauksissa minun piti katsoa itseäni monta kertaa peilistä, koska näytin ammattilaisten laittamana niin kauniilta. Ihastuin myös oranssin jakun väriin, vaikken olisi ikinä valinnut sellaista itse kaupan rekistä.”

Harkittu porrastus tuo kasvojen ympärille sopivasti runsautta, mikä tasapainottaa mittasuhteita. Kiharra polkkatukka muotoiluraudalla, jotta kiharat pysyvät nuorekkaan litteinä. Ennen muotoilua on hyvä käyttää lämpösuojatuotetta. Kun harjaat jäähtyneet kiharat auki, voit asetella volyymin latvapainotteisesti kehystämään kapeita kasvoja.
Suurista silmistä kannattaa ottaa ilo irti hieman kissamaisilla, pehmeillä silmänrajauksilla ja hennosti hohtavalla luomivärillä. Lopputulos on sekä luonnollinen että näyttävä. Meikkisävyt valittiin sointumaan lämpimään hiusväriin.

Näin saat kauniin pitkän polkkatukan

Kouluttaja Antero Lahtinen kertoo polkan ja lämpimän sävyn salaisuudet.

1 Luovu latvoista. Vaikka senttejä ei lähtisi paljon, muutos on iso. Kun ohuet latvat leikataan, hiukset näyttävät hyväkuntoisilta ja tyvi kohoaa helpommin. Polkka sopii erinomaisesti hennoille hiuksille.

2 Kurota kiinni. Long bob on helppo laittaa kiinni. Se ylettyy poninhännälle tai ­niskasykerölle.

3 Kysy porrastusta. Jos haluat tasapainottaa hiusmallilla kasvonpiirteitä, painopisteen nosto ylemmäs porrastamalla saa pitkänmalliset kasvot näyttämään pyöreämmiltä. Porrastettuja hiuksia on myös helpompi muotoilla kotona.

4 Lämmitä. Lämmin hiussävy tuo hehkua kasvoille, viileä korostaa kalpeutta. Kiilto saa hiukset näyttämään elinvoimaisilta. Lämmintä sävyä on viileää helpompi ylläpitää kotona sävyttävällä teho­hoidolla.

5 Kohota tyvestä. Suosi hennossa polkassa volyymituotteita. Liian hoitavat ja silottavat sampoot ja hoito­aineet voivat latistaa. Föönaa hiukset pyöröharjalla, jotta saat nostetta tyvestä asti.

Oranssi bleiseri vyöllä ja sininen lyhythihainen neule Zara. Korvakorut Glitter.

Hiukset Antero Lahtinen/Four Reasons Professional. Kevytväri Luxima, sävyt Peanut Butter ja Honey Fudge. Sampoo ja hoitoaine Weightless Volume. Lämpösuojasuihke Heat Shield. Kuituvaahto Fiber Mousse. Volyymisuihke Body Boost.

Meikki Ia Luhtanen.

Juttu on julkaistu aiemmin Kauneus ja Terveys -lehdessä 10/2023.

3 kommenttia