Luuletko olevasi liian vanha glitterluomivärille? Kaikkea muuta, sanoo somemeikkaaja Kaisa Miettinen
Ihana ikääntyminen
Luuletko olevasi liian vanha glitterluomivärille? Kaikkea muuta, sanoo somemeikkaaja Kaisa Miettinen
Hyvä tapa hemmotella itseään on hyväksyä ikänsä ja sitten lakata välittämästä siitä – myös meikatessa, sanoo kauneusalalla työskentelevä Kaisa Miettinen.
Teksti

Kuvat

21.3.2023
 |
Trendi

Kaisa Miettinen, 41, on kauneustuotteisiin ja ihonhoitoon keskittyvän Beyond-verkkokaupan toimitusjohtaja ja Ikilalo-kosmetiikkabrändin tuote­kehittelijä. Hän tekee meikkivideoita TikTok-tililleen @beyond_kaisa.

”Moni ajattelee, ettei ole ikääntyessään enää yhtä arvokas ja upea kuin nuorempana. Moni lakkaa silloin korostamasta silmiään silmämeikillä tai lopettaa meikkaamisen kokonaan, koska kuvittelee olevansa siihen liian vanha.

Meikkaamiseen liitetään paljon ikäsidonnaisia meikkisääntöjä, kuten se, että ikääntynyt nainen ei saisi meikata räväkästi tai käyttää hohtavia helmiäissävyjä. Teen TikTokiin meikkivideoita, joiden tarkoituksena on unohtaa nämä säännöt ja poistaa meikkaamisesta paineet.

Rakastan näyttäviä värejä ja kimalteita ja toteutan meikin kautta rohkeasti itseäni. Meikkaaminen on hauskaa ja rentouttavaa. Se on itsensä hemmottelua, jonka ei tarvitse loppua tietyn ikäisenä.

Meikissä joka päivä voi olla juhlapäivä.

Maailma on täynnä murheita, mutta ikääntymistä ei tarvitse eikä kuulu murehtia.

Suhtautumiseni ikääntymiseen muuttui, kun ystäväni menehtyi äkillisesti 39-vuotiaana. Silloin minulle konkretisoitui se, että ikääntyminen on etuoikeus, jota täytyy kunnioittaa.

Maailma on täynnä murheita, mutta ikääntymistä ei tarvitse eikä kuulu murehtia.

Ikääntymiseen voi opetella suhtautumaan sallivasti. Sen sijaan, että syynää kriittisesti kasvoille ilmestyneitä juonteita ja harmaita hiuksia, kehon ja ulkonäön muutoksia voi tarkastella mielenkiinnolla tutkaillen.

Kaikki vanhenevat, ja siksi ikääntyminen on maailman luonnollisin asia. Paras ikä on juuri tässä hetkessä, ja se muuttuu sitä mukaa, kun ikää tulee lisää. Jos ikääntymisen yllä oleva varjo saataisiin pyyhittyä pois, kaikki voisivat paremmin.

Kun vapautuu ulkonäköpaineista, voi alkaa toteuttaa itseään meikin avulla ja käyttää juuri niitä värejä, joista pitää.

Olen löytänyt TikTokista paljon ikätovereita, joiden kanssa olen jutellut vanhenemisesta ja meikkaamisesta. Moni heistä on saanut videoistani iloa ja näkökulmaa meikkaamiseen aivan uudella tavalla. Sain yhden parhaista palautteista 50-vuotiaalta naiselta, joka kertoi innoissaan kokeilleensa ensimmäistä kertaa pinkkiä luomiväriä ja rakastuneensa uuteen tyyliinsä.

Kun vapautuu ulkonäköpaineista, voi alkaa toteuttaa itseään meikin avulla ja käyttää juuri niitä värejä, joista pitää. Se näkyy ulospäin täydellisesti onnistuneena loppu­tuloksena ja kauneutena.”

”Lapsena me kaikki hulluttelimme vaatteilla, ja kaikilla oli kivaa. Miksi lopettaisimme sen?”, on muoti-ikoni Iris Apfel sanonut fiksusti. Niin, miksi?

Juttu on julkaistu Trendissä 10/2022.

1 kommentti