Loistava teho ja vastine rahoille! Valitsimme 10 parasta ihonhoitotuotetta
Kauneus
Loistava teho ja vastine rahoille! Valitsimme 10 parasta ihonhoitotuotetta
Mikä kosteuttaa, kirkastaa, rauhoittaa tai puhdistaa kasvojen ihon parhaiten? Valitsimme kymmenen tuotetta, jotka ovat tehokkaita ja hintansa väärti.
Teksti
|
Kuvat
,
Julkaistu 16.3.2020
Kauneus ja Terveys

1. Paras tehokosteuttaja

Biotherm Aqua Bounce Super Concentrate 29 €/50 ml

Miltä kuulostaisi kosteuttava seerumi, kosteusvoide ja meikinpohjustaja yhdessä? Tämä geelimäinen tuote on kaikkea sitä. Tekee ihosta pehmeän, täyteläisen ja kirkkaan. Jos iho ei ole erityi­sen kuiva, ei vaadi voidetta päälleen. Riittoisa ja laatuunsa nähden edullinen.

2. Paras silmänympärystuote

Vichy Minéral 89 Eyes 23 €/75 ml

Todella kosteuttava ja miellyttävä silmän­ympärysgeeli sopii ihan kaikille. Raikas ja nopeasti imeytyvä. Häivyttää silmänympärysryppyjä ja täyteläistää ihoa. Käy myös meikin alle. Riittoisa.

1. Biotherm Aqua Bounce Super Concentrate 29 €/50 ml 2. Vichy Minéral 89 Eyes 23 €/75 ml.

3. Paras kuorintavoide

Nivea Glow Rice Scrub 7,90 €/75 ml

Kuivalle ja herkälle iholle tarkoitettu kasvokuorinta pitää lupauksensa eli on hellävarainen ja tehokas. Poistaa kuolleen ihosolukon muttei jätä ihoa kiristäväksi. Kuorii ihoa luomuriisillä, ei sisällä mikromuoveja. Edullinen ja helppo löytää: myynnissä marketeissakin.

4. Paras anti age-voide

Dior Capture Totale Dream Skin Care & Perfect 125 €/30 ml

Kun etsit päiväkäyttöön tehotuotetta, joka sekä parantaa ihon kuntoa ajan kanssa että kaunistaa kasvoja heti, se on tässä. Silkkinen voide tasoittaa ihon pintaa ja väriä sekä häivyttää huokosia. Vähentää punoitusta ja tuo hehkua. Ihon kunnosta riippuen tätä voi käyttää joko sellaisenaan tai voiteen päällä meikinpohjustajan tapaan. Riittoisa.

3. Nivea Glow Rice Scrub 7,90 €/75 ml 4.Dior Capture Totale Dream Skin Care & Perfect 125 €/30 ml

5. Paras päivävoide

Lumene Lähde Tehokosteuttava päivävoide (SK 30) 20,90 €/50 ml

Erittäin miellyttävä päivävoide, joka suojaa tehokkaasti UV-säteiltä. Koostumus on raikas ja pehmeä. Levittyy ja imeytyy helposti. Kosteuttaa ihoa tuntuvasti ja tekee siitä täyteläisen tuntuisen. Toimii myös meikin alla. Riittoisa, laadukas ja vegaaninen valinta ympäri vuoden.

6. Paras kasvonaamio

Origins Drink Up 10 Minute Mask 23 €/75 ml

Tehokosteuttava voidenaamio on todellinen ensiaputuote kasvoille. Se lataa ihon kosteusvarastot täyteen 10 minuutissa: täyteläistää ja pehmentää. Sopii myös iholle jätettäväksi naamioksi, vaikkei siihen ohjeistetakaan. Hyvä ­hinta-laatusuhde.

5. Lumene Lähde Tehokosteuttava päivävoide (SK 30) 20,90 €/50 ml 6. Origins Drink Up 10 Minute Mask 23 €/75 ml

7. Paras yövoide

Ole Henriksen Transform Plus Goodnight Glow Retin-ALT Sleeping Creme 67 €/50 ml

Jos haluaa virkistää ihoaan yöllä toden teolla, kannattaa valita tämä voide. Sen tehoaineita ovat hellästi kuorivat AHA-hapot ja bakuchioli, joka on kasviperäinen, hellävarainen vaihtoehto retinolille. Riittoisa yövoide uudistaa ja kirkastaa ihoa. Sopii myös niille, joiden ihoa retinoli ärsyttää.

8. Paras herkän ihon tuote

Laponie of Scandinavia Face Cream 32 €/40 ml

Hajusteeton voide kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa päivin öin. Se sisältää rauhoittavaa kotimaista kauraa, kosteuttavaa glyseriiniä ja sodium PCA:ta, joka auttaa sitomaan kosteutta ihoon. Kotimainen ja vegaaninen. Alumiinituubi on helppo käyttää tyhjäksi ja kierrättää.

7. Ole Henriksen Transform Plus Goodnight Glow Retin-ALT Sleeping Creme 67 €/50 ml 8. Laponie of Scandinavia Face Cream 32 €/40 ml

9. Paras kasvovesi

Ekopharma Karpalo Puhdistusöljy 18 €/100 ml

Öljygeeliputsari muuttuu iholla maidoksi ja poistaa meikin ja lian helposti. Hellävarainen mutta tehokas. Ihosta tulee puhtaan tuntuinen muttei kiristävä. Pieni määrä kerralla riittää. Airless-pumppumekanismin ansiosta pullon saa käytettyä tyhjäksi asti. Kotimaista luonnonkosmetiikkaa.

10. Paras puhdistustuote

Tonymoly The Chok Chok Green Tea Watery Skin Toner 26,90 €/180 ml

Tehokosteuttava kasvovesi tasapainottaa, pehmentää ja suojaa ihoa fermentoidulla vihreällä teellä. Rauhoittaa, jos iho on ärtynyt. Käy mainiosti kerrostettavaksi hoitovedeksi. Painele kasvovettä iholle käsin puhdistuksen jälkeen ja toista useita kertoja. Sopii kaikille.

9. Ekopharma Karpalo Puhdistusöljy 18 €/100 ml 10. Tonymoly The Chok Chok Green Tea Watery Skin Toner 26,90 €/180 ml

Millaiset tuotteet ovat nyt muodissa?

Ihonhoitobuumin myötä kauppojen hyllyille on tullut paljon uudenlaisia tuotteita kasvojen hoitoon. Teholtaan kiinnostavimpia ovat erilaiset hoitovedet, joilla pyritään tuomaan kasvoille lisää kosteutta ja siten hehkua.

Korealaisesta kosmetiikkarutiinista tuttua hoitoveden kerrostamista kasvoille kannattaa oikeasti kokeilla. Sillä voi parantaa ihon kosteustasapainoa ja päästä eroon pintakuivuudesta tai epäpuhtauksista. Painele hoitovettä kasvoille pieni määrä kerrallaan puhdistuksen jälkeen ja toista 3–7 kertaa. Levitä hoitovesi käsin, sillä muuten teho menee pumpuliin.

Myös naamioiden voittokulku jatkuu. Etenkin yöksi iholle jätettävät naamiot ovat pelastus myös mukavuudenhaluiselle tai kiireiselle.

Raaka-­aineista pinnalla ovat etenkin hyaluronihappo, AHA-, BHA- ja PHA-hapot sekä A- ja C-vitamiini.

Mihin hoidossa kannattaa keskittyä?

Kaikkien iho tarvitsee aurinkosuojaa ja kosteutta, ihotyypistä ja iästä viis. Kosteuttavat tuotteet sitovat vettä ihoon, ja sillä on paljon hyviä sivuvaikutuksia. Hyvin kosteutettu iho näyttää täyteläisemmältä, kiinteämmältä ja sileämmältä sekä heijastaa paremmin valoa.

Suurin trendi onkin yhä hehkuva iho. Sen voi saavuttaa paitsi kosteuttamalla ihoa runsaasti myös kuorimalla sitä riittävästi. C-vitamiini kirkastaa myös.

Tärkeintä on aina puhdistus. On myytti, että sitä ei tarvitse tehdä, jos ei meikkaa. Kaikkien iholle kertyy päivän aikana talia, likaa, pölyä ja ilmansaasteita, joten puhdistus on tarpeen. Pelkkä vesipesu ei riitä, sillä se kuivattaa ihoa.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 1/2020.

Kommentoi +