Älä yhdistä näitä ihonhoidon tehoaineita – erityisesti yksi aine voi tehdä pahaa jälkeä
Ihonhoito
Älä yhdistä näitä ihonhoidon tehoaineita – erityisesti yksi aine voi tehdä pahaa jälkeä
Jos iho äksyilee, tarkista käyttämäsi kosmetiikan vaikuttavat aineet. Osa aineista ei tule toimeen keskenään, mutta toiset parantavat muiden imeytymistä ja tehokkuutta. Katso parhaat yhdistelmät.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 26.6.2023

On harhaluulo, että käyttämällä kaikkia mahdollisia tehoaineita iho alkaa voida paremmin. Sotkemalla vahvoja vaikuttavia-aineita keskenään, iho lähinnä vain ärsyyntyy ja alkaa oikkuilla.

Tässä on muistilista kosmetiikan aktiiviaineista ja miten niitä kannattaa yhdistää:

1. Hyaluronihappo on kaikkien kaveri

Hyaluronihapon voi yhdistää kaikkiin ihon ikääntymistä hidastaviin ja ikääntymisen merkkejä korjaaviin vahvoihin superaineisiin. Tällaisia ovat muun muassa retinoli, AHA- ja BHA-hapot kuin C-vitamiiniinikin.

2. Käytä retinolia ja happoja eri aikaan

A-vitamiinin muoto retinoli ja AHA- sekä BHA-hapot tepsivät loistavasti ikääntymisen merkkeihin, kuten juonteisiin, pigmenttimuutoksiin ja sameaan ihonväriin. AHA-happoihin kuuluu esimerkiksi glykolihappo ja BHA-happoihin salisyylihappo.

Retinoli sekä AHA- ja BHA-hapot ovat jo yksistään niin vahvoja aineita, että herkkä iho saattaa ärähtää jo yhdenkin käytöstä, saati jos niitä käyttää yhtä aikaa.Siksi edellä mainittuja happojakaan ei kannata sekoittaa keskenään; yhdessä niistä tulee ärsyttäviä.

3. Yhdistä retinoli niasiiniamidin kanssa

Niasiiniamidi taas on hyaluronihapon kaltainen hyvä jätkä, joka tulee toimeen lähes kaikkien kanssa. Erityisen hyvä pari se on retinolille, koska niasiiniamidi suojaa ja vahvistaa ihoa.

Niasiiniamidilla on myös aknea hillitseviä, huokosia pienentäviä ja ikääntymisen merkkejä korjaavia vaikutuksia, aivan kuten sitä huomattavasti järeämmällä retinolillakin, mutta niasiinamidi tekee nuo korjausliikkeet hellemmin.

4. Tarjoa iholle C-vitamiinin kanssa feruliinihappoa

Myös C-vitamiini on nirso seuralaistensa suhteen. Sitä ei kannata yhdistää retinolin kanssa, jotta iho ei ala äksyillä. Voit kuitenkin käyttää C-vitamiinia niinä päivinä, kun pidät retinolivapaata.

C-vitamiini on ainoa vaikuttava aine, jonka kanssa muuten hyvin siedetty niasiiniamidi ei ole hyvä pari. Se saattaa heikentää C-vitamiinin tehoa. Sen sijaan feruliinihappo tehostaa C-vitamiinin vaikutusta.

Kokeile näitä tehoaineita

Paula’s Choice 10% Niacinamide Booster 52 e.

Niasiiniamidia sisältävä buusteri kirkastaa ihoa, supistaa huokosia ja häivyttää aknearpia sekä tasoittaa epätasaista ihoa.

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution 8,10 e.

Salisyylihappovalmiste sopii kaikille ihotyypeille. Se poistaa kuollutta ihosolukkoa, puhdistaa tukkeutuneita ihohuokosia ja kirkastaa ihoa.

Medik8 Retinol 3TR Serum 45 e.

Kevyt, aloittelijallekin sopiva retinoliseerumi auttaa uudistamaan ihoa, tehostaa kollageenintuotantoa ja tasoittaa ihonsävyä.

Kommentoi +