Kiti Kokkonen ja Olli Tikka - leikkisää rakkautta
Ihmissuhteet
Kiti Kokkonen ja Olli Tikka - leikkisää rakkautta
Kiti Kokkonen ja Olli Tikka huomasivat töissä, että he täydentävät toisiaan. Rakkaus alkoi kuin varkain siinä sivussa.
Teksti
|
Kuvat
Julkaistu 27.4.2015
Kauneus ja Terveys

Kiti Kokkonen & Olavi ”Olli” Tikka

YHDESSÄ: Pian 4 vuotta.

AMMATTI: Kiti, 39, on Komediateatteri Arenan näyttelijä ja käsikirjoittaja, Olli, 47, on muusikko ja Hevisaurus- ja The Milestones -yhtyeiden solisti.

PERHE: Ollin tytär Sofia, 7, sekä Mini-kissa.

ASUINPAIKKA: Espoo.

YHTEISET HARRASTUKSET: Leffojen katselu ja yhteiset ”pyrähdykset”, kuten sulkapallo ja savityökokeilut. Kirjoittaneet yhdessä lastenkirjan sekä kolme Hevisaurus-musikaalia.

Kiti Ollista:

Komeimmillaan puolisosi on? Aamuisin. Olli on tosi miehekäs, rosoinen ja lempeä.

Miten hoidat parisuhdettanne? Viljelemme paljon molemmin­puolista­ hellyyttä. Tilaan yllätyksiä Ollille postilaatikkoon. Viimeksi intiaanifani sai intiaani­pelikortit.

Mistä kiität puolisoasi? Lempeydestä ja ymmärtäväisyydestä. Olli jaksaa ailahtelevaa ja draamanhakuista sielunmaisemaani. Hän hoitaa tosi hyvin kotiamme.

Miten puolisosi laiskottelee? Jos Olli on joutilas, hän kuuntelee musiikkia, lukee tai ähkii punttien kanssa takapihalla.

Temperamentiltaan hän on? Sekoitus rauhallista ja harkitsevaa mutta tarvittaessa myös kiivasta ja kuohuvaa. Olli kuohahtaa, jos hänen läheisiään kohdellaan epäoikeudenmukaisesti tai jos mäkätän puoli päivää pienestä asiasta. Itse olen silloin hieman äimän käkenä.

Mökötys vai huutaminen? Minä en juuri mökötä enkä huuda. Pitkät monologit ovat minulle tyypillistä riitelyä. Ääneni kohoaa vasta, jos en tule ymmärretyksi. Olli on meistä kahdesta maltillisempi.

Hänen ärsyttävin tapansa? Ollin tyyli laittaa astiat koneeseen kiukuttaa. Joudun ottamaan aina astiat pois ja täyttämään koneen uudestaan, loogisemmin. Hän on myös usein aamuisin huonotuulinen päinvastoin kuin minä.

Kuinka monta kertaa seksiä viikossa on riittävästi? Siihen ei ole kaavaa. Seksuaalisuus on vapaana soljuvaa, eikä sitä saa laittaa samaan kategoriaan nukkumisen, syömisen ja juomisen kanssa.

Onko puolisosi mustasukkainen? Todella harvoin ja silloinkin leikkisästi. Olen ajatellut, että ehkä hän on halunnut vain imarrella minua.

Kun puolisosi itkee, mitä teet? Jos Olli herkistyy vaikkapa elokuvasta, olen rauhallisesti läsnä. Jos hän tarvitsee lohdutusta, lohdutan.

Puolisosi erityistaito, jota suuri yleisö ei tiedä? Ollilla on rikas mielikuvitus, joka tulee esiin hienoissa sanoituksissa. Hän on monin tavoin taiteellinen, esimerkiksi lahjakas piirtäjä.

Olli Kitistä:

Kauneimmillaan puolisosi on? Juuri heränneenä. Kiti hipsii aina unisen kissanpennun näköisenä keittiöön tekemään aamupalaa.

Miten hoidat parisuhdettanne? Yllätyksillä, kuten kirjoittamalla Kitille kirjeen tai siivoamalla kodin lattiasta kattoon.

Mistä kiität puolisoasi? On hienoa, että olemme yhdessä. Kiti tekee puolestani joitain asioita ja antaa minulle myös rauhaa. Päiväni alkaa vasta, kun olen saanut kahvia, vitamiineja ja vettä.

Miten puolisosi laiskottelee? Kiti katsoo leffoja ja tekee koko ajan käsitöitä. Itse makaan sohvalla kampelana. Välillä hän varmistaa neu­loessaan, olenko elossa.

Temperamentiltaan hän on? Sovitteleva, rauhallinen ja lämmin, ellei Kiti koe tarvetta muuttua tulipippuriksi. Silloin on oksat pois.

Mökötys vai huutaminen? Emme jää nurkkiin kyräilemään vaan huudamme. Nykyisin riittää usein äänekäs puhe. Uskomme suoruuteen ja rehellisyyteen. Sovimme riitamme nopeasti.

Hänen ärsyttävin tapansa? Kitin pyyhefetissi. Pyyhkeet eivät ole kuivumassa vaan roikkuvat ovenkahvoissa. Hän saattaa joskus myös puhua täysin lämpimikseen.

Kuinka monta kertaa seksiä viikossa on riittävästi? En osaa ajatella lukumääriä. Asioita voi tapahtua silmänräpäyksessä ja juuri niin usein kuin haluamme.

Onko puolisosi mustasukkainen? Ei – tai voi hän kysyä pilke silmäkulmassa syytä, jos olen saanut keikan jälkeen kaveripyynnön Facebookiin.

Kun puolisosi itkee, mitä teet? Meillä ei pelätä itkua, vaan suhtaudumme siihen antaa tulla vaan -asenteella. En koskaan sano Kitille, että älä itke.

Puolisosi erityistaito, jota suuri yleisö ei tiedä? Kiti on maailmanluokan laulaja. Olen ollut musiikin kanssa tekemisissä kolmekymmentä vuotta, mutta en ole osannut auttaa häntä tarpeeksi sen puolen esille tuomisessa.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 5/2014.

Kommentoi +