Käytätkö luomiväripaletistasi usein vain yhtä sävyä? Kauneustoimittaja neuvoo, miten otat koko paletin käyttöön
Luottotuotteet
Käytätkö luomiväripaletistasi usein vain yhtä sävyä? Kauneustoimittaja neuvoo, miten otat koko paletin käyttöön
Onko luomiväripaletissasi liikaa sävyjä ja osa jää käyttämättä? Kauneustoimittaja antaa neuvot ja kertoo mielestään parhaat luomiväripaletit
Teksti

Kuvat

Julkaistu 10.2.2023
Eeva

”Mitkä ihanat sävyt!”, ajattelet, kun näet herkullisen luomiväripaletin kosmetiikkahyllyllä. Ja lopulta päädyt kuitenkin käyttämään vain yhden sävyistä loppuun, ja muut jäävät koskemattomiksi. Kuulostaako tutulta?

Useamman sävyn käyttämisen ei tarvitse tarkoittaa tummanpuhuvaa silmämeikkiä tai edes erityisen mahtavia meikkaustaitojakaan.

Näin otat koko luomiväripaletin käyttöön

Käytä paletin vaaleinta sävyä kulmaluille ja silmien sisänurkkaan. Vaalea valaisee eli se saa silmäsi näyttämään virkeämmiltä ja katseen kirkkaammalta – aivan kuten valoa heijastava puuteri tai highlighterkin tekee.

Palettien keskitummat, neutraalit sävyt sopivat loistavasti helppoon ja nopeaan yhden sävyn silmämeikkiin tai monisävyisen meikin ”kanvakseksi” koko luomelle siveltynä.

Jos paletissa on kaksi sävyä, jotka ovat samaa tummuusastetta, mutta toinen kimaltaa ja toinen on matta, levitä mattasävyä koko luomelle ja taputtele kimaltavalla sävyllä keskelle luomea hiukan hohtoa. Näin yksivärisestä silmämeikistä tuleekin yhtäkkiä moniulotteinen ja kiinnostava.

Jos taas tykkäät näyttävistä rajauksista, mutta piirtokätesi tuppaa hiukan vapisemaan, ota avuksi kaikkein tummin luomivärisävy.

Tummat sävyt sopivat taas parhaiten varjostuksiin ja silmänrajauksiin. Ujuta litteä ja kapea luomivärisivellin luomivakoosi ja kuljeta sivellintä luomivaossa silmän ulkonurkasta sisänurkkaa kohti. Varjojen ansiosta silmien muoto korostuu ja silmät näyttävät suuremmilta. Jos tummasta varjosta tulee liian vahva tai kova, pehmennä sitä puhtaalla siveltimellä tai pienellä määrällä paletin keskitummaa sävyä.

Tummaa sävyä voit käyttää myös rajauksiin: piirrä tummalla sävyllä pehmeän rajauksen aivan ripsien tyveen. Jos taas tykkäät näyttävistä rajauksista, mutta piirtokätesi tuppaa hiukan vapisemaan, ota avuksi kaikkein tummin luomivärisävy. Sivele luomiväriä kynän- tai tussinjäljen päälle, jolloin se häivyttää nätisti eyelinerista jääneet mutkat ja siksakit, mutta rajaus pysyy edelleen intensiivisen vahvana.

Parhaat luomiväripaletit

Lancôme Hypnôse Palette, 04 Taupe Craze, 59 e.

Viiden sävyn paletissa on kaksi mattaa ja kolme kimaltavaa sävyä. Pehmeästi levittyvät ja helposti häivytettävät sävyt pysyvät hyvin, eivät varise poskille tai kasaannu luomivakoon. Nätisti toisiinsa istuvat sävyt sopivat niin arki- kuin juhlameikkiin.

NYX Professional Makeup Ultimate Shadow Palette, Warm Neutrals, 23,50 e.

Tämän huikeat 16 sävyä sisältävän luomiväripaletin kanssa saa käyttää jo vähän mielikuvitusta. Lämpimät sävyt sopivat kuitenkin kaikille ihon sävyyn tai silmien väriin katsomatta. Kaikki 16 luomivärisävyä on hienojakoisia ja helppokäyttöisiä, mutta siitä huolimatta jopa yllättävän vahvapigmenttisiä.

Lavera Glorious Mineral Eyeshadows, 01 Lovely Nude, 17,90 e.

Luonnonkosmeettisen, luomujojobaöljyä ja E-vitamiinia sisältävän luomiväripaletin neljä pehmeän hienostunutta sävyä sopii kuin nakutettu aina muodikkaaseen nudemeikkiin. Mineraaliväripigmentit antavat paletin vaaleille sävyille hienostuneen valon hehkun. Tummin sävy sopii iltameikkiin ja arkimeikin pehmeisiin silmänrajauksiin.

Lumene Bright Eyes Eyeshadow Duo, 2 Earthy Nudes, 13,90 e.

Kun vain kaksi riittää! Kotimainen, pehmeästi levittyvä luomiväri tuntuu luomilla miellyttävältä, ja on todella helppo häivyttää – kiitos luomivärin pehmeän puuterisen koostumuksen. Levitä mattasävyä koko luomelle ja korosta luomen keskiosaa ja silmien sisänurkkia satiinisella, valoa heijastavalla sävyllä.

BeautyAct Purple Mania Eyeshadow Quad, 24,90 e.

Luomiväripaletin lilaan ja viinipunaiseen vivahtavat sävyt istuvat nätisti kevään värikkääseen meikkitrendiin. Erityisen hyvin ne sopivat ruskea- ja vihreäsilmäisille. Neljän runsaspigmenttisen sävyn paletissa on yksi matta, 2 hohtavaa ja yksi kimaltava sävy.

Kommentoi +