Mikä säihkysilmä! Täydellinen opas aikuisen naisen trendikkääseen silmämeikkiin
Kauneus
Mikä säihkysilmä! Täydellinen opas aikuisen naisen trendikkääseen silmämeikkiin
Tässä kaikki, mitä tarvitset: kuumat värit, kissanpenturajaus ja muut asiantuntijoiden vinkit, joilla päivität luomivärisi syksyyn 2021.
Teksti

Kuvat
,,

23.11.2021
 |
Kauneus ja Terveys

1. Levitä luomiväriä tarpeeksi paljon

Mikä on yleisin silmämeikkimoka? Epäilemättä se, että meikkiä ei uskalla sutia silmiin tarpeeksi. Meikki­taiteilija Jenny Janssonin mukaan erityisesti yli nelikymppisten kannattaa korostaa silmiä:

”Minusta nainen on kauneimmillaan päälle nelikymppisenä. Katseeseen tulee tietynlaista rauhaa ja itsevarmuutta. Silmät tulevat esiin, kun uskaltaa levittää luomiväriä riittävästi.”

Luomiväriä kannattaa sutia melko leveälle alueelle eli koko liikkuvalle luomelle häivyttäen aina luomivaon yli. Samaa sävyä voi levittää myös alaluomen ulkonurkkaan tai koko matkalle, jolla ripsiä kasvaa.

Piperryksen voi unohtaa, sillä yksi täydellinen tuote hoitaa koko homman. Kun sävy on juuri oikea, ei levittäessä voi tehdä mokia.

Valitse tekstuuriltaan satiinin matta luomiväri. Kun siinä ei ole liikaa metallinhohtoa tai glitteriä, lopputulos näyttää laadukkaalta.

Täydelliset tekstuurit: MAC:n Eyeshadow x 9 -paletti, sävy Semi Sweet Times Nine, 44 e, ja Maybellinen The City Mini -paletti, sävy Matte About Town, 12,90 e.

2. Oikea väri löytyy vaatekaapista

Moni muistelee meikkiostoksilla väriopin alkeita. Olikos se niin, että ruskeille silmille sopii violetti ja sinisille kuparin sävy? Meikki­gurujen mukaan nämä kelat voi unohtaa.

– Laadukkaissa luomiväreissä on niin moneen sävyyn taittavia pigmenttejä, että ne sopivat kaiken­värisille silmille, Jansson sanoo.

Meikkitaiteilija Eevis Liedes kehottaa mieluummin katsomaan vaatekaappiin:

– Jos vaatekaappisi on täynnä violettia ja haluat kokeilla samaa sävyä meikissä, se todennäköisesti sopii sinulle.

Jos et osaa päättää, mihin väriin tarttuisit, Jansson neuvoo kokeilemaan taupen eli tumman harmaanruskean, hiekan ja greigen eli harmaan beigen sävyjä. Ne ovat varmoja perussävyjä, ihan kaikille.

Varmat valinnat: Estelle&Thildin Biomineral Silky -luomivärin sävy Cold Brown, 22 e, ja Isadoran Single Power WR -luomiväri, sävy Muted Greige, 13,90 e.

3. Tummanruskea on uusi musta

Tummanruskea ripsari on pehmeämpi ja seesteisempi kuin pikimusta.

Clarinsin notkeasti levittyvä Wonder Perfect Mascara 4D sävyssä Perfect Brown, 32,90 e.

4. Luonnolliset kulmat viimeistelevät lookin

Unohda tuuheat Angry Birds -kulmat ja valitse luonnollinen tyyli.

Lumenen muotoiluvaha ryhdistää kulmat pehmeästi, 9,90 e.
Täydet trendipisteet: pinkki luomiväri, jossa on superhohtava pinta.

5. Pohjusta, niin meikki kestää

Silmämeikin kesto heikkenee ikävuosien karttuessa. Syy? Kun silmäluomi veltostuu, silmän­ympärysihon eri osat alkavat hangata toisiaan vasten ja meikki suttaantuu. Lisäksi vekkeihin pakkaantuu helposti meikkiä. Ellei pohjustus ole kunnossa, meikki karkaa silmiltä kolmessa, neljässä tunnissa.

– Ainoa toimiva ratkaisu on satsata hyvään silmämeikin pohjustajaan. Se saa meikin kestämään, tasoittaa ihon tekstuuria ja blurraa pienet rypyt, meikkitaiteilija Meghna Lampi sanoo.

Samaa pohjustajaa voi käyttää huulimeikin alla estämässä hilseilyä ja suttaantumista.

Meghnan luottopohjustajat: Urban Decayn Eyeshadow Primer Potion Original, 24 e, Too Facedin Insurance Eye Shadow Primer, 20,45 e, ja NYX:n Eye Shadow Base Skin Tone, 8,30 e.

6. Paksu kynä on tehostajan tuote

Jos haluat tehdä vain yhden täsmäostoksen meikkiosastolla, se on ehdottomasti paksu meikkikynä. Sillä tekevät minuutissa kauniin meikin myös ne meistä, jotka eivät ole tottuneet käyttämään tavallista kajalkynää.

Paksun meikkikynän pää on pullea ja tekstuuri pehmeä. Vetele sitä kevyesti ripsien tyveen. Tuloksena on kaikenlaisia silmiä imarteleva, viimeistellyn näköinen silmämeikki.

Klassinen veto on tehdä paksulla kynällä rajaus vain yläluomelle. Kun rajausta jatkaa alaluomelle, lookista tulee intensiivinen. Trendikkäin idea on rajata vain alaluomi.

Monissa muotiviikon lookeissa silmämeikin painopiste oli alaluomella, jolle oli vedetty paksut rajaukset tai sumuinen smokey-luomiväri. Tässä tyylissä silmien yläpuolelle lisätään vain ripsiväri.

Yver Rocherin Ombre Lifeproof -luomivärikynä, sävy Taupe,­ 15,90 e, ja Lancômen Ombre Hypnôse Stylo -luomivärikynä, sävy Bronze, 29,50 e.

Täydet trendipisteet: pinkki luomiväri, jossa on superhohtava pinta.

7. Helppo tapa tehdä sumusilmät

Smokey eyes on monen meikki­unelma, mutta sillä on vaikea maine. Perinteisesti se tehdään sutimalla tummaa väriä luomivakoon ja häivyttämällä se huolellisesti. Aloittelijalla painopiste menee helposti väärään kohtaan, jos luomivaossa on tummaa sävyä. Eevis Liedes neuvoo helpomman tavan:

– Selkeämpi tapa on laittaa tumminta sävyä ripsien tyveen, josta se hiljalleen häipyy vaaleammaksi ylöspäin, kulmia kohti.

Tämä pläni on yllättävän simppeli. Laita vaaleinta sävyä ripsirajasta luomivakoon asti ja halutessasi miltei kulmaluulle asti. Taputtele tummempi sävy, mutta vain liikkuvalle luomelle.

– Aloita kevyesti, väriä voi aina lisätä. Hahmottele vaalealla sävyllä esiin silmien muoto ja taputtele hiljalleen päälle tummempaa.

Tämän jälkeen on luomivärejä tummemman rajauksen vuoro. Levitä se kynällä ihan ripsien tyveen. Jos käytössä on kolmas ja tummin luomivärin sävy, sitä voi taputella rajauksen päälle ripsien rajaan. Se pehmentää rajausta ja tekee siitä kestävän.

Helpot sumupaletit: Sensain Eye Colour -paletin sävy Shiny Foliage, 70 e, Isadoran Eyeshadow Quartet -paletin sävy Muddy Nudes, 17,90 e, ja Laveran Trend Sensitiv Beautiful Mineral -paletin sävy Cappuccino Cream, 10,50 e.

8. Meikkaa silmiin hehkua

Kuultava iho on ollut pinnalla pitkään. Meikki­voiteisiin on lisätty valoa heijastavia pigmenttejä ja poskipäille taputeltu ylimaallista hohtoa korostustuotteilla. Nyt sama tehdään silmäluomille.

1990-luvulla huippumallien silmänympärys­iho saatiin muotikuvauksissa kuultamaan vaseliinilla. Se kerääntyi tietenkin minuuteissa luomivakoon ja tahmasi meikin. Uudet nerokkaat tuotteet levittyvät nätisti, tuovat luonnollista hehkua ja pysyvät hyvin paikoillaan.

Useimmat korostustuotteet taputellaan paljaalle luomelle yksinään tai muun silmämeikin päälle. Tuloksena ovat täydellisen kuultavat, juuri oikealla tavalla märän näköiset luomet.

BeautyActin Multi-Task Dewy Face Gloss -korostajaa voi käyttää silmien lisäksi huulilla ja poskilla, 19,90 e.

9. Kajalkynällä teet pehmeän rajauksen

Eyelinerilla vetäistyt mustat nestemäiset rajaukset näyttävät helposti kovilta ja vaativat harjaantunutta kättä. Pehmeämpi ja helpompi ratkaisu on kajalkynällä tehdyt utuiset rajaukset.

Tee kajalrajaus ripsien tyveen. Voit häivyttää sitä ohuella siveltimellä pehmeämmäksi ja leveämmäksi, mutta se ei ole pakollista.

– Testaa kajalissa tumman kahvin ruskeaa, syvää munakoisoa tai tummanharmaata sävyä, Jenny Jansson suosittelee.

Täydelliset sävyt: MAC:n rajauskynä, sävy Coffee, 18,90 e, Urban Decayn Glide On, sävy Rockstar, 22,50 e, ja Lancômen 24H Drama, sävy 08, 22 e.

10. Pinkki ja koboltinsininen ovat kuumimmat trendivärit

Kirkkaat värit neonsävyistä pastelleihin ovat henganneet kauneus­tubettajien luomilla jo kauan. Nyt silmämeikki kuitenkin seuraa vaatemuodin suuntaa maan­läheisempiin sävyihin. Vaaleansiniseen lisätään harmaata ja violetti kääntyy hienostuneeseen laventeliin.

Liedes vinkkaa, että jäljelle jää yhä kaksi räikeää trendi­sävyä: kuuma pinkki ja koboltinsininen. Villin värinen rajaus on tehokas tapa päivittää meikki, mutta meikkinoviisia jännittää. Eikö pinkki korosta punertavia silmiä ja koboltti sinisiä silmänalusia?

– Homma toimii, kun silmien ympäriltä meikataan piiloon kaikki tummuus ja punerrus. Peitevoide neutraloi silmäluomen sävyn ja luo tasaisen pohjan. Sen päällä mikä tahansa sävy näyttää siistiltä.

Penaalin parhaat: Nyxin Epic Wear Liner Stick -kynä, sävy Pink Spirit, 8,90 e, ja Milanin Stay Put Waterproof -rajauskynä sävyssä Keep On Sapphire, 15,90 e.

11. Kissanpenturajaus on kevyempi kuin kissa

Pitkään muodissa olleet cat eye -silmän­rajaukset väistävät ja tekevät tilaa kitten eye -rajauksille. Siinä, missä perinteinen kissarajaus vetäistään silmän sisänurkasta pitkälle ulkonurkan yli, kissanpennun rajaus sijoitetaan taktisesti vain silmän ulkonurkkaan.

Kuvittele, että jaat yläluomen ripsirajan pituussuunnassa kolmeen osaan. Rajaus vedetään ulommaiseen kolmannekseen, ihan ripsien tyveen, ja sitä voi jatkaa hitusen silmän ulkonurkan yli. Jos haluat, voit venyttää rajauksen häntää hiukan pidemmälle ohuella tasapäisellä meikkisiveltimellä.

Tyyli on tuhtia 1960-lukulaista rajausta kevyempi. Paljaaksi jätetetyt silmien sisänurkat tekevät meikistä raikkaan. Kokeile uutta tyyliä paitsi mustana myös trendisävyissä pinkkinä ja sinisenä. Kuivalla kajalkynällä onnistut todennäköisemmin kuin nestemäisellä eyelinerilla.

Vedä rajaukset edellisen kohdan pinkillä ja sinisellä sekä Lily Lolon mustalla kajalkynällä, 11,95 e.

12. Poista silmämeikki erikseen

Irrota silmämeikki manteliöljyllä ja huuhtele se ennen kasvojen puhdistusta.

Weledan Almond-kasvoöljyä voi käyttää silmämeikin poistoon vanulapulla, 22,90 e.

Kommentoi +