Haluaisitko ostaa seerumin reilulla kympillä? Dupe-tuotteet osoittavat, ettei hyvästä kosmetiikasta aina tarvitse maksaa maltaita
Markettikosmetiikka
Haluaisitko ostaa seerumin reilulla kympillä? Dupe-tuotteet osoittavat, ettei hyvästä kosmetiikasta aina tarvitse maksaa maltaita
Sano dupe, kun haluat säästää kosmetiikkakuluissa. Nämä edulliset markettikopiot hyödyntävät samoja raaka-aineita ja innovaatioita kuin luksustuotteet mutta huomattavasti alhaisempaan hintaan.
Teksti

Kuvat

12.4.2023
 | Päivitetty 8.12.2023
 |
Eeva

On kyse sitten kodinkoneista, autoista tai kosmetiikasta, teollisuudessa uusi teknologia tulee aina ensin luksusmerkkiin. Hintakategoria kerrallaan uudet innovaatiot jalkautuvat myös tavisten ulottuville, nykyään hyvin nopeastikin.

Kosmetiikassa kaavan voi huomata nopeasti. Ensin telkkariin ilmestyy mainos luksubrändin kevyesti kuorivasta kasvovedestä, ja vain kuukauden parin päästä saatat törmätä luksusmerkin markettisiskon mainokseen uudesta kuorivasta kasvovedestä, jossa on samat vaikuttavat aineet kuin kalliimmassa tuotteessa.

Marketista löytyy todellisia jalokiviä, kunhan vain jaksat etsiä, tutkia – ja toki toisinaan erehtyäkin.

Iso osa luksuskosmetiikan hinnasta tulee sen brändiarvosta: ylellisistä pakkauksista, markettituotetta hieman hillitymmästä tuoksusta, supertähdestä mainoskasvona ja toisinaan ehkä hivenen arvokkaammista raaka-aineista. Harvemmin kyse on kuitenkaan tehosta tai toimivuudesta.

Marketista löytyy todellisia jalokiviä, kunhan vain jaksat etsiä, tutkia – ja toisinaan myös erehtyä.

Näin kalliista tulee halpa

Luksuskosmetiikan edullisia markettisiskoja kutsutaan nimeltä dupe, joka tarkoittaa hieman erheellisesti halpiskopiota. Olet saattanut törmätä termiin kauneusvaikuttajien some-päivityksissä.

Tavallaan dupejen kohdalla voi puhua kopioista, sisältäväthän nuo edulliset tuotteet saman teknologian kuin luksusversiot. Oikeastaan dupet ovat kuitenkin lopulta vain tuote-evoluution tulosta. Kallis uusi teknologia on saatu muutettua massatuotannoksi, jonka ansiosta saman innovaation sisältämän dupen hinta voi olla jopa puolet luksusversiota edullisempi.

Maailma ei ole täynnä kosmetiikkatehtaita. Hyvin usein samat tehtaat valmistavat purkkeja, voidekoostumuksia, seerumipohjia tai maskaraharjoja kaikille maailman kosmetiikkabrändeille. Jo senkin perusteella voi miettiä, miksi toisen brändin samalta kuulostavia tehoaineita sisältävästä anti-age-seerumista joutuu pulittamaan lähes 300 euroa, kun toisen saa alle kolmella kympillä.

Vaikka koko totuus on toki monimutkaisempi, mutkat suoraksi vedetty lopputulos on se, että kosmetiikassa halpa ei aina todellakaan ole huonoa. Sitä vain saattaa joutua odottamaan hetken pidempään.

Kokeile näitä dupe-tuotteita kotona

Ylellisen tuntuinen, ihon sävyä tasoittava ja kirkastava yövoide imeytyy hyvin, napakoittaa ihoa ja vaalentaa olemassa olevia maksaläiskiä ihan silminnähden – markettihinnalla. Nivea Luminous630 Night Cream 26,50 e.

Tuuheuttava, taivuttava ja jokaisen ripsen näppärällä harjallaan saavuttava ja erotteleva maskara ei kumartele kalliimmille kilpailijoilleen. Maybelline Colossal Curl Bounce Mascara Black 14,90 e.

Tämä seerumi tarjoaa kaiken tarpeellisen tiiviissä muodossa, eikä mukana ole mitään turhaa. Hyaluronihappoa ja B5-vitamiinia sisältävä tehotiiviste kosteuttaa ihoa pinnalta ja syvältä. The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 11,10 e.

Kommentoi +