Kaipaatko oheneviin hiuksiin volyymiä? Rakennekäsittely, porrastettu pyramidihuijaus ja sumutus tuovat nopean avun
Kauneus
Kaipaatko oheneviin hiuksiin volyymiä? Rakennekäsittely, porrastettu pyramidihuijaus ja sumutus tuovat nopean avun
Kun hiukset ohenevat, pika-apuakin on tarjolla. Tietyt kemialliset käsittelyt ja leikkaustyylit saavat hiukset näyttämään muhkeammilta. Ratkaisu voi löytyä myös purkista.
Teksti

Kuvat
,

19.1.2023
 |
Kauneus ja Terveys

Ratkaisut hiusten ohenemiseen tai harvenemiseen ovat harvoin nopeita. Hiustuppia voi aktivoida laitehoidoilla ja hiuksia auttaa vahvistumaan ravintolisillä, mutta tulokset näkyvät vasta kuukausien päästä.

Mikä auttaa silloin, kun hätä on suurin eli päänahka paistaa tai poninhäntä on kuin varjo entisestä?

”Jos hiusten oheneminen ei johdu hiusten katkeilusta, kemiallisia käsittelyjä ei kannata pelätä. Päinvastoin värjäys tai vaalennus saa hiukset näyttämään paksummilta, koska se turvottaa niiden läpimittaa”, kampaaja ja Four Reasons -sarjan kouluttaja Harri Paananen sanoo.

Myös rakennekäsittely eli permanentti on hyvä vaihtoehto harvenevalle tukalle. Se ei aina tarkoita kiharoita.

”Kun rakennekäsittely tehdään isoilla rullilla tai vain tyveen, tulos on kuohkea tai kevyesti laineikas. Tyvi kohoaa ja hiukset asettuvat föönatessa isommalle alueelle, jolloin niitä näyttää olevan enemmän.”

Hiusten mitta huijaa silmää

Sopiva pituus häivyttää sekin hiuskatoa. Hiusten oma pyramidihuijaus eli latvasta saakka porrastettu malli saa ne näyttämään kauttaaltaan runsaammilta.

”Jos hiukset tuntuvat hiirenhännältä, kampaajaa voi pyytää lyhentämään niitä vaikka viisi senttimetriä kerrallaan ja kokeilla, milloin latva tuntuu paksulta. Myös harkittu kerrostus tuo oheneviin hiuksiin runsautta.”

Muotoilutuotteilta harvat hapset kaipaavat volyymiä, nostetta ja kitkaa.

”Suolasuihke, kuivasampoo ja rakennesuihke antavat kitkaa, mikä auttaa hiuksia pysymään koholla. Tyvisuihkeet tuovat nostetta lyhyiden hiusten tyveen.”

Rakennesuihke jaksaa nostaa hiuksia

Olkapäämittaisia ja sitä lyhyempiä hiuksia kannattaa kohottaa tyvestä. Kun mittaa on enemmän, pitää ­Paanasen mukaan ajatella pidemmälle. Pitkissä hiuksissa tulee tuuhentaa myös pituuksia.

”Jos kohottaa vain tyveä, volyymi ei pysy tai se näyttää hassulta. Rakennesuihkeella saa runsautta koko mittaan.”

Käytä rakennesuihketta nostelemalla hiusosioita ja sumuttamalla tuotetta niiden alle hiusten tyvestä kohti ­latvoja. Tuotteessa yhdistyvät kuivasampoon kitkaa tuova tärkkelys ja hiuskiinteen kiinnittävä ominaisuus, joten se pitää hiukset koholla pitkäkestoisesti.

Onpa hiusmalli minkä mittainen tahansa, ohuen tukan muotoilu kannattaa ensin vetää överiksi.

”Hiuksista kannattaa muotoilla vähän liian isot, kuin harakanpesä. Sitten kampauksen voi pienentää harjalla sopivaan kokoon. Näin tuuheus kestää.”

Villakuitu kätkee pulman

Yksi tapa piilottaa tukan harvenemista on hiustuuhenne. Nyt ei ole kyse tupeesta vaan hienojakoisesta kuidusta, joka sumutetaan hiuspohjaan. Kotimainen TopFiber-hiustuuhenne valmistetaan Lohjalla merinovillasta.

Lampaanvillan proteiini kiinnittyy hiuksiin sähkövarauksella. Elektronisella sumuttimella kuidun saa kohdistettua helposti ja siististi vain nappia painamalla. Kun tuuhenteen kiinnittää paikoilleen erillisellä kiinnityssuihkeella, se kestää myös hikoilua ja tuulta.

”Kehitin hiustuuhenteen ja sumuttimen hiusten ohenemisesta kärsiville miehille, mutta nyt niitä ostavat eniten naiset, joiden hiukset harvenevat”, liki 50 vuotta parturi-kampaajana työskennellyt Arto Martiskainen kertoo.

Tuuhennetta voi käyttää jakauksiin, hiusrajaan ja muihin harventuviin kohtiin. Värivaihtoehtoja on kahdeksan. Mitä tummempi sävy on, sitä paremmin se peittää ja huijaa silmää. Kuitu irtoaa sampoopesussa.

Valmista silmänräpäyksessä

1. Suihkutettava hiustuuhenne kätkee harventuneita kohtia. TopFiber-aloituspakkaus 184 e, topfiberhair.fi. 2. Rakennesuihke kuohkeuttaa ohenevia hiuksia. Four ­Reasons The Original Volume Texture Spray 13,90 e. 3. Vedenkestävä sävypuuteri häivyttää aukkokohtia. Colorwow Root Cover Up 39,90 e.

Kommentoi +