Haaveissa tuuhea tukka? 7 salaisuutta, joilla ohuet hiukset näyttävät tuuheammilta
Kauneus
Haaveissa tuuhea tukka? 7 salaisuutta, joilla ohuet hiukset näyttävät tuuheammilta
Löydetty: tuotteet, leikkaukset ja kampaukset, joilla saat oikeasti tuuheamman tukan. Tämän jutun luettuasi saatat myös katsoa ohutta tukkaasi ihan toisella asenteella.
Teksti

Kuvat

7.3.2022
 |
Trendi

1. Pese pulleammaksi

Maria Veitolan lanseeraama pesuperiaate sopii täydellisesti myös ohuelle tukalle: Aina, kun mietit, pitäisikö hiukset pestä, pese ne.

Pesemättä jättäminen voi olla hiuksille haitallisempaa kuin peseminen – etenkin, jos pesuväliä pidennetään kuivasampoon avulla.

”On urbaani legenda, että hiusten pesua kannattaa aina välttää. Kun on laadukkaat, hiuksien ja päänahan tarpeisiin valitut tuotteet, peseminen tekee hiuksille hyvää”, hiusstailisti Sanni Syd sanoo.

Ohuet hiukset hyötyvät pesusta myös esteettisesti. Juuri pesty tukka näyttää ilmavalta ja rasvaista tukkaa tuuheammalta, varsinkin kun sampoo on valittu oikein.

Kun bongaa sampoon nimestä sanan volumising, tuote on suurella todennäköisyydellä ohuelle tukalle toimiva. Jos on aikaa syynätä vaikuttavia aineita, kannattaa etsiä aminohappoja, biotiinia, keratiinia, antioksidantteja ja E-vitamiinia.

Tuotteiden lisäksi myös pesutekniikalla on väliä. Syd on viime aikoina opettanut monille rasvaisesta päänahasta kärsiville asiakkailleen kädestä pitäen, miten hiukset pestään oikein.

”On tärkeää vaahdottaa tukka hyvin, etenkin ohimolta, korvan takaa ja päältä sekä niskasta, missä hiukset ovat paksuimmat. Sampoota kannattaa hieroa suoraan näihin kohtiin ja jos hiukset eivät vaahtoudu, ne kannattaa huuhdella ja vaahdottaa sampoolla uudestaan”, Syd neuvoo.

Päänahka on saatava täysin puhtaaksi, sillä mikäli sinne jää talia ja muotoilutuotteiden jämiä, päänahka menee tukkoon. Silloin hiukset alkavat helposti katkeilla. Tukkoinen päänahka ei myöskään ole otollinen kasvupaikka uusille hiuksille. Siispä mars suihkuun, jos yhtään tuntuu siltä, että tukka kaipaa pesua – vaikka joka päivä.

2. Tee isoja leikkauksia

Tukkaan voi feikata paljon paksuutta oikealla leikkauksella.

”Vahvat, napakat lookit ja tekniset leikkaukset ovat parhaita. Ajankohtaisin valinta on polkan eri variaatiot. Niillä ohutkin tukka saadaan näyttämään yllättävän paksulta”, Sanni Syd summaa.

Trendikkäin polkka on juuri nyt lyhyt, vähän korvan alapuolelle ulottuva. Kuumimmillaan se on luonnolliseen väriin ja keskijakaukseen yhdistettynä.

Uusi polkkamuusa on hollantilainen malli Jill Kortleve, jonka @jilla.tequila-sometiliä kannattaa vilauttaa kampaajalle.

Jos et kuule polkkatukan kutsua, Syd rohkaisee testaamaan aivan lyhyttä pixie-leikkausta.

”Kerrokselliset leikkaukset ja kaikenlainen hipsuhapsuttelu ei ole ohuessa tukassa parhaimmillaan.”

”Ohueen, aivan lyhyeen tukkaan voi kuitenkin sopia niskaan leikatut näkyvät porrastukset. Se on kätevä tapa huijata tukka näyttämään paksulta ja ryhdikkäältä.”

Ohuttukkaisen ei silti tietenkään tarvitse luopua pitkistä latvoista. Kun hiuksista leikataan kuivat haituvat, ne näyttävät heti terveemmiltä ja tuuheammilta.

Myös otsis voi toimia, jos tukkaa on edessä reippaammin kuin muualla.

”Ei pidä ajatella, että ohut tukka on este esimerkiksi hiusten kasvattamiselle. Pitkä ohut tukka niskaponnarilla on esimerkiksi todella raikas ja trendikäs”, Syd vinkkaa.

3. Valitse taktinen kampaus

Niskaponnarista on monta ajankohtaista versiota: sen voi letittää tai kiepauttaa pienelle nutturalle. Skarpeimmalta, ja tuuheimmalta, näyttää lyhyeksi napsaistu ponnari, jonka leikkauspinta on yhä näkyvissä.

Moni ohuttukkainen pitää hiukset aina kiinni.

”Mitään kampausta ei tarvitse vältellä, vaikka olisi ohuet hiukset. Kaikkea voi ja kannattaa kokeilla”, Syd rohkaisee.

Hän suosittelee kokeilemaan etenkin pehmeitä laineita. Noviisikin onnistuu niissä muotoiluraudan tai kiharrussauvan avulla.

Vaihtelun kaipuuseen auttaa pieni kikka: jakauksen paikan vaihtaminen. Taktinen veto on siirtää jakaus syvälle sivuun. Silloin valtaosa tukasta jää samalle puolelle, mikä luo illuusion, että hiuksia on enemmän.

Myös taakse vedetty wet look -kampaus on kuin luotu ohuelle tukalle. Haro märkä tukka muotovaahdolla tai öljyllä taakse ja anna kuivua.

4. Korkkaa paksuus purkista

Muotoilutuotteiden valikoima on paisunut niin valtavaksi, että oikean tuotteen löytäminen tuo mieleen neulan ja heinäsuovan. Sanni Syd kehottaa tarttumaan klassiseen muotovaahtoon. Se toimii ihan kaikkien hiuksissa.

”Kevyt muotovaahto tuo tukkaan karheutta, tukea ja luonnollista rakennetta. Liian vahvat tuuhentavat tuotteet tekevät hiuksista paakkuuntuvat ja kovat.”

”Mieluummin kannattaa valita kevyempi tuote, jota kerrostetaan tarpeen mukaan”, Syd sanoo.

Muotoiluvaahdon lisäksi hän vinkkaa testaamaan kampausnestettä. Sekä vaahtoa että nestettä kannattaa käyttää föönaukseen yhdistettynä. Tuplatehot saa, kun föönaa tukan kahteen kertaan:

”Käsittele tukka pienissä osissa: levitä vaahtoa tai nestettä osioon ja föönaa. Kun koko tukka on käsitelty ja hiukset miltei kuivat, lisää vielä vähän nestettä tai vaahtoa ja föönaa uudelleen.”

Syd neuvoo, että tuuheutta haikailevan kannattaa föönata hiukset pää alaspäin tai nostamalla hiusosio kerrallaan föönatessa kohti kattoa.

Myös hyvään fööniharjaan kannattaa satsata.

”Se silottaa hiuksien pinnan ja latvat. Jos vain puhaltelee föönillä, hiuksista ei saa kiiltäviä. Vähintäänkin föönauksen lopussa on hyvä käydä hiukset läpi harjan kanssa.”

Kun tukassa on hyvät pohjatuotteet, lakkapullon voi jättää kaupan hyllyyn. Lakka saa ohuen tukan nopeasti klimppiin ja lakaton, luonnollisesti liikkuva tukka on kypärätukkaa ajanmukaisempi valinta.

Toinen pullo, johon ei kannata tarttua liian usein on kuivasampoo.

”Sitä ei pidä käyttää ainakaan päivittäin. Kuivasampoo tuo monen tukkaan karheaa tekstuuria mutta myös pahoja päänahan ongelmia. Siksi en ole näiden tuotteiden fani.”

Fine Hair -sampoon chiansiemenöljy, biotiini ja keratiini hoitavat hiuksia ja tuovat niihin ryhtiä. 24,95 e, Ouai. Edullinen suihke tuuheuttaa ja lisää hiusten täyteläisyyttä. Big It Up -tuuheuttava suihke 7,90 e, Phil Smith. Sanni Sydin lemppari: Aloe Mint Volume -sampoo putsaa päänahan ja antaa hiuksille tukea. 25 e, Less is More.

Amplify-muotoiluvaahto on kevyt eikä koveta. 27,90 e, Authentic Beauty Concept. AHA-hapot ja puuvillauute tuovat hiusnaamioon tuuheuttavan vaikutuksen. The Volumizing Hair Mask -hiusnaamio 14,90 e, Budgie.

5. Usko ihmeisiin

Biotiini-kapseleita hehkuttavat mainokset lupailevat paksuja, vahvoja ja kiiltäviä hiuksia. Hyviä uutisia: hiusstailisti Sanni Syd on nähnyt niiden hyödyt myös tosielämässä.

”Olen huomannut, että asiakkailleni on alkanut pukata uutta tukkaa kuukauden tai parin käytön jälkeen. Minusta biotiini on ihan ehdoton, jos haluaa tuuheamman tukan.”

Syd käyttää myös itse biotiinia, joka aamu ennen aamupalaa.

”Biotiinia on käytettävä säännöllisesti, jotta siitä olisi hyötyä. Olen huomannut, että talvella minulla lähtee eniten hiuksia ja ohuessa tukassa sen todella huomaa. Biotiini on tasapainottanut hiustenlähtöä.”

6. Osta lisää hiuksia

Laulaja Chisun tukka Vain elämää -sarjan 12. kaudella sai aikaan somekohun – ja monelle myös hiustenpidennyskuumeen. Kuin ihmeen kaupalla Chisun skanditukka näytti superpitkältä ja hyperpaksulta eikä pidennyssinettejä tai -teippejä näkynyt.

Kohun aiheuttaneita lettejä emme suosittele kaikille, mutta Chisun tukkaa ihaillessa tulee mieleen, että ehkä kuka tahansa voi saada paksut ja pitkät hiukset – rahalla.

”Tuuhennokset ja pidennykset ovat kehittyneet ja vaihtoehtoja on paljon. Ei ole yhtä parasta tekniikkaa, vaan sopivin ratkaisu räätälöidään kullekin hiusten ja elämäntyylin mukaan.”

”Tärkeintä on kuitenkin valita pidennyksiin erikoistunut taitava tekijä ja aito hius. Muovinen tukka ei näytä hyvältä”, Syd sanoo.

Hän kuitenkin lisää, etteivät tuuhennokset ja pidennykset sovi aivan kaikille.

”Pidennyksissä on paljon hoitamista, joten jos haluaa huolettoman tukan, ne eivät ole hyvä idea.”

”Ne eivät myöskään ole kätevin valinta, jos pitää tukkaa aina ylhäällä kiinni, koska silloin sinetit tai teipit saattavat tulla esiin, etenkin hyvin ohuessa tukassa. Silloin sinetit eivät helpota vaan vaikeuttavat elämää ja ne kannattaa skipata.”

Jos haluaa pelkästään paksun ponnarin, kannattaa testata kestopidennysten sijaan irtoponnaria.

”Käytän työssäni kuvauksissa ja kampauksia tehdessä aitohiusnauhoja, jotka teen itse. Se on muotiviikoilta oppimani kikka. Hyvin hoidettu, aidoista hiuksista tehty irtoponnari kestää hyvin hoidettuna loppuelämän ja sitä voi kihartaa ja letittää, eli se taipuu moneen.”

7. Luovuta – ja liity liikkeeseen

Nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin! Hiusten kasvattaminen ja tuuheaksi feikkaaminen alkaa helposti tuntua uuvuttavalta ikuisuusprojektilta. Entä jos sen skippaisi kokonaan?

Kenties kehopositiivisuuden rinnalle kaivattaisiin hiuspositiivisuutta, jossa oma tukka, oli se sitten paksu afro tai ohut lasitukka, hyväksytään juuri sellaisena kuin se on.

Hiusstailisi Sanni Syd on valmis liittymään liikkeeseen:

”On paljon hedelmällisempää nähdä omien hiusten hyvät puolet kuin tavoitella jotain saavuttamatonta. Ohut tukka ei ole yhtään sen huonompi kuin paksu. Itse rakastan ohuita skandinaavisia hiuksia”, Syd sanoo.

Ammattilaisen silmissä ohut tukka on nopeam­pi ja helpompi hoitaa kuin paksu leijonan harja ja kun sitä katsoo tietystä vinkkelistä, voi nähdä sen kauneuden.

”Oma estetiikkani on sellainen, että ohut tukka sopii siihen hyvin. Ajattelen, että monella muulla asialla voi prameilla, kun hiukset ovat minimalistiset. Kun ohuessa tukassa on kaunis väri ja skarppi leikkaus, se näyttää upealta ja on todella vahva look”, Syd pohtii.

Juttu on julkaistu Trendissä.

Kommentoi +