Häiritseekö ruusufinni arkeasi? Tiia Koivusalo luottaa seerumiin ikääntyvän ihon hoidossa
Mainos: iS Clinical
Häiritseekö ruusufinni arkeasi? Tiia Koivusalo luottaa seerumiin ikääntyvän ihon hoidossa
Bloggaaja Tiia Koivusalo on saanut apua keski-ikäisen ihonsa tarpeisiin iS Clinicalin tuotteilla. Tiian arkeen kuuluu rosacea eli ruusufinni, joka on tavallinen ihotauti erityisesti ikääntyvillä naisilla. Tiiaa on auttanut huolellinen ihonhoito oikeilla tuotteilla.
25.9.2023

Iän myötä iho usein tarvitsee erilaista hoitoa kuin nuorempana ja uusia erityistarpeita voi puhjeta myös yllättäen.

Tämän on kokenut myös bloggaaja Tiia Koivusalo, 54. Tiia kertoo, että hänellä on aiemmin ollut hyvässä kunnossa oleva sekaiho, eikä hänellä ole ikinä ollut näppyjä. Tilanne muuttui hormonikorvaushoidon ja hormonikierukan myötä.

– En osaa sormella osoittaa, kumpi ihon räjäytti, mutta kahdessa päivässä näistä iholle posahti rosacea.

Ruusufinnin iskiessä Tiian iho oireilee punoituksella ja näppylöillä. Kun hän saa taudin kuriin, iho kukoistaa jälleen!

Rosacea eli ruusufinni on yleinen ihotauti, jota esiintyy eniten keski-ikäisillä. Se oireilee esimerkiksi äkillisesti lehahtavalla punoituksella, ihon punakkuudella, näppylöillä ja korostuneilla hiusverisuonilla.

Lievimmillään kyse on punoituksesta, mutta pahimmillaan ruusufinni muistuttaa nuoruusiän aknea ja kasvot täyttyvät märkänäppylöistä. Ruusufinnin puhkeamisen syytä ei tarkasti tiedetä, mutta esimerkiksi stressi voi olla laukaiseva tekijä. Myös muun muassa perintötekijöillä, immuunipuolustuksen poikkeavuuksilla ja pintaverisuonien poikkeavalla tulehduksella on arveltu olevan vaikutusta. Joskus ruusufinni voi vaatia antiobioottien ja antibioottivoiteiden käyttöä.

– Löysin ruusufinniin avuksi iS Clinical Pro-Heal Serum Advance+ -seerumin, jota laitan erityisesti märkäpäänäppyihin. Jo seuraavana päivänä iho näyttää paremmalta ja noin viikon jälkeen iho voi jo hyvin, Tiia kuvailee seerumin tehokkuutta.

Pro-Heal Serumin aktiivinen, ennaltaehkäisevä käyttö estää ruusufinnin oireiden pahenemista, joten sen säännöllinen käyttäminen joka päivä on tärkeää. Seerumi auttaa myös couperosaan (ihon punoitus), joka hoitamattomana saattaa laukaista ruusufinnin. Seerumin yksi aineisosa on retinoli, joka tunnetaan ihonhoidon tehoaineena.

Seerumilla rosaceaa vastaan

Pro-Heal Serum Advance+ rauhoittaa Tiian ruusufinnioireet, ja sama tuote auttaa myös couperosan aiheuttamiin oireisiin. Erityisesti kesäaikaan, kun iho pääsee lepäämään meikittä, ihon tilanne on yleensä parempi.

Syksyllä, kun Tiian arkeen kuuluu säännöllisempi meikkaus, ihokin alkaa herkästi taas oireilla ja se reagoi välillä huonosti.

– Seerumi on erittäin riittoisa, ja se on pelastanut ihoni.

Tärkeimmät luottotuotteet

Jos iho-ongelmat iskevät, Tiia jättää pois kaikki muut paitsi iS Clinicalin tuotteet.

Tiian luottotuotteisiin kuuluu useita iS Clinicalin tuotteita. Osa Tiian huolellisia ihonhoitorutiineja on aamuin ja illoin tehtävä puhdistus iS Clinicalin Cleansing Complex -puhdistusgeelillä. Tiian iholle Cleansing Complex sopii hellävaraisuutensa ansiosta hyvin, sillä tuote syväpuhdistaa, mutta ei kuitenkaan jätä ihoa kireäksi tai narskuvaksi.

Tiian säännöllisiin hoitorutiineihin kuuluu kasvojen puhdistaminen iS Clinical Cleansing Complex -puhdistusgeelillä.

– Tällä lähtee myös silmämeikit hyvin. Erityisesti silmät ovat herkästi allergiset, joten tämä puhdistusaine on toiminut tosi hyvin, Tiia kertoo.

Uuden sukupolven retinolivoiteet

  1. iS Clinical Retinol+ Emulsion -uutuusvoide on saatavilla kahdessa eri vahvuudessa: 0.3 ja 1.0.
  2. Hyvin aktiiviset ja nopeatoimiset tuotteet hyödyntävät uutta, ainutlaatuista retinolin muotoa, joka on yhdistetty iS Clinicalin omaan seokseen, joka sisältää bakuchiolia, muita kasviperäisiä tehosteaineita, antioksidantteja ja Extremozymes®-entsyymiseosta.
  3. Tehokkaat tuotteet auttavat häivyttämään ryppyjä ja juonteita, tasoittamaan epätasaista ihon sävyä ja tekstuuria saaden aikaan kuulaan ihon.
  4. Retinol+ Emulsion 1.0 on tehokas, ammattilaisvahvuinen tuote, jota myydään ainoastaan ihonhoidon ammattilaisten konsultaation pohjalta Suomen jälleenmyyjien kivijalkaliikkeistä.
  5. Kliiniseen tutkimukseen osallistuneet raportoivat Retinol+ Emulsion 0.3:n vaikutuksista muun muassa: 89 %:n mukaan iho tuntuu nuorekkaammalta, 95 %:n mukaan iho on kuulaampi, 89 %:n mukaan iho näyttää terveemmältä ja 89 %:n mukaan iholla on terveempi sävy.
  6. Retinol+ Emulsion -voide sopii couperosaiholle, mutta sen käyttötiheyttä saatetaan joutua harventamaan.

Ruusufinnin iskiessä hänen täsmätuotteensa näppylöille ja punoitukseen on Pro-Heal Serum Advance+. Päivittäisessä käytössä Tiialla toki myös kosteuttavat päivä- ja yövoide. Kun iho alkaa oireilla, Tiia jättää muut merkit pois käytöstä ja käyttää iho-ongelmiin nimenomaan luottotuotteitaan iS Clinicalilta.

– Jos ihoni on tulehtunut, käytän Pro-Heal Serumin lisäksi Sheald Recovery Balm -hoitovoidetta. Muulloinkin käytän Balmia kuiviin kohtiin kasvoilla. Esimerkiksi nenänpielet ja huulten yläpuolelta nenän alue kuivuu herkästi, mutta Sheald Recovery Balm on tehokas apu näihin kuiviin kohtiin. Käytin Balmia muuten myös ajeltuihin bikinirajoihin, jotka aina ärtyvät, mutta nyt Balm rauhoittikin ihon heti, Tiia vinkkaa.

Sopii äidille ja tyttärelle

Tiia nauraa, että viimeksi reissuun lähtiessään hän pakkasi tietysti suosikkituotteensa Pro-Heal Serumin mukaan. Pian tytär soitti perään samaa seerumia kotoa etsiessään. Tyttärellä tuote toimii finnien hoitoon.

– Reissuissa usein nukun huonosti ja ihoni reagoi, jolloin minulle saattaa tulla muutama rosacea-näppy, niin ihan pakko on napata pelastajaseerumi mukaan. Myös putsari kulkee aina reissuissa mukana.

Tiia on huomannut, kuinka tärkeää on myös dekolteen alueen rasvaaminen, sillä siellä ikääntymisen merkit näkyvät usein ensimmäisenä.

Tiian mielestä tärkeintä ihonhoidossa on valita omalle ihotyypille sopivat tuotteet. Omasta kokemuksestaan hän on oppinut, että omiin tarpeisiin soveltuvat täsmätuotteet ovat tarpeelliset, jotta iho voi hyvin – sen sijaan, että ruokaostosten yhteydessä vain ostaisi marketista jotkut voiteet.

Iholle on erittäin tärkeää myös säännöllinen puhdistus ja kosteutus sekä sisäisesti että ulkoisesti. Tiia neuvoo muistamaan myös käsien ja dekolteen rasvaamisen, sillä niissä ikääntymisen merkit näkyvät ensimmäisenä.

Ihonhoidon huippua

iS Clinical on farmaseuttisen tason raaka-aineita hyödyntävä ihonhoitomerkki, joka on ollut jo yli 20 vuoden ajan ihonhoitomarkkinoiden edelläkävijä Yhdysvalloissa. Valikoimaan kuuluvat eri ihotyyppien tarpeisiin sopivat tuotteet ja merkki tunnetaankin ylellisenä pioneerina ihonhoidon alalla.

Merkin kotihoitotuotteita myydään lääkäriasemilla ja kosmetologisissa hoitoloissa eri puolilla maailmaa. Löydät Suomen jälleenmyyjät täältä. Yhteystietojen ohessa lukee, jos yrityksellä on myös verkkokauppa.

Kommentoi +