Pieni oivallus muutti Helena Ahti-Hallbergin ja hänen miehensä suhdetta: ”Myönteinen puhe vie kohti hyvää”
Ihmiset
Pieni oivallus muutti Helena Ahti-Hallbergin ja hänen miehensä suhdetta: ”Myönteinen puhe vie kohti hyvää”
Helena Ahti-Hallberg huomasi, että kielteinen puhe saa elämän näyttämään ikävältä. Kun hän päätti muuttaa käytöstään, avioliitto ja suhde puolisoon alkoi voida entistä paremmin.
Teksti

Kuvat
,,

9.10.2022
 |
Kauneus ja Terveys

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tuomari, tanssinopettaja ja entinen kilpatanssija Helena Ahti-Hallberg kertoo minäkuvastaan, itsetunnostaan ja suhteestaan ulkonäköönsä Ihana juuri näin -juttusarjassa. Sarjassa haastatellaan ihmisiä, jotka tekevät somesta aidompaa.

Paino ei määrittele Helena-Ahti Hallbergin minäkuvaa

”Urani kilpatanssijana on määritellyt kehosuhdettani. Kehoni on instrumenttini, ja siitä on pidettävä huolta. Hyvän lihaskuntoni ja koordinaatiokykyni ansiosta voin jatkaa tanssin opettamista toivottavasti vielä kauan.

Kun esiinnyn tanssijana, haluan olla lähellä painoa, jossa totuin liikuttamaan kehoani kilpatanssivuosinani. Välillä se tarkoittaa pientä painonpudotusta, sillä ikääntyessä painon kontrolloinnista on tullut entistä vaikeam­paa. Viimeksi laihdutin Cambridge-ohjelman avulla Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa varten 2019, kun me tuomaritkin osallistuimme tanssinumeroon.

”Kehoni on instrumenttini, ja siitä on pidettävä huolta.”

Kun kilpailin tositelevisio-ohjelma ­Selviytyjissä 2018, en todellakaan keventänyt ennen kuvauksia. Paino ei määrittele minäkuvaani. Kilpaurani aikanakin ulkonäön sijaan paineita minulle toivat kehoni fyysisesti heikot kohdat, joita olen vahvistanut lajin takia.

Jos olen lomalla ja haluan ottaa uikkarikuvan someen, otan sen ilman meikkiä ja kuvankäsittelyä. En jätä asioita tekemättä siksi, että pelkäisin, mitä muut minusta ajattelevat.

Kommentteja ulkonäöstäni olen saanut Instagramissa. Kritisointi on julmaa, ja asiattomaan kommenttiin vastaan kipakasti. Minulle on tärkeää, että kelpaan itselleni ja miehelleni. Muiden mielipiteistä en välitä.”

Helena Ahti-Hallberg julkaisee lomaltaan uikkarikuvia Instagramissa, kun sille tuntuu. ”En jätä asioita tekemättä siksi, että pelkäisin, mitä muut minusta ajattelevat.”

Helena Ahti-Hallberg hoitaa ulkonäköään kylmän avulla

”Naururypyt ovat tervetulleita. Suurin huolenaiheeni vanhenemisessa ovat muistisairaudet. Toivon, että säilyn fyysisesti ja henkisesti terveenä. Muuten ikä on pitkälti asennekysymys.

Tunnen mielettömiä aikuisia naisia, jotka ovat vahvasti elämässä läsnä, kuten Aira Samulinin ja Raili Hulkkosen. Heitä katsoessani ymmärrän, ettei ikääntymistä tarvitse pelätä.

Ajoin pahan autokolarin 1990-luvulla, minkä takia nenäni, poskiluuni ja leukaluuni murtuivat. Ne piti rakentaa leikkauksessa uudestaan. Muihin kasvoleik­kauksiin en ole uskaltautunut.

Pistoshoidoissakaan en ole käynyt, sillä pelkään piikkejä. Käyn cryo-hoidossa, joka napakoittaa ihoa kylmän avulla. Se on loistava toimenpide leukalinjalle ja silmien ympäryksille sekä vatsan alueelle. Vyötäröni on kaventunut jopa 2,5 ­senttiä yhdellä hoitokerralla.

Hiukseni ovat alkaneet katkeilla ja harveta. Yritän saada ne kuntoon hiuspohjan mikroneulauksella ja teen muutenkin kaikkeni niiden eteen: kuorin hiuspohjan kerran viikossa, käytän hiusnaamiota ja syön biotiinia.”

Helena Ahti-Hallberg alkoi uskoa sanojen voimaan. Siitä seurasi paljon hyvää hänen ihmissuhteissaan.

Helenan päätös vahvisti parisuhdetta

”Uskon sanojen voimaan: puheemme ohjaa käytöstämme. Kun puhuu kielteisesti, elämä alkaa näyttää ikävältä. Myönteinen puhe vie asioita hyvää kohti. Oivallus on muuttanut tapaani puhua ja kohdella muita.

Moni esimerkiksi kritisoi puolisoaan. Minä en puhu miehestäni kielteisesti. Sen sijaan ylistän häntä, sillä se vahvistaa suhdettamme ja tuo molemmille hyvää mieltä. Elämänasenteeseeni kuuluu ajatus, että myönteisyys on päätös.”

Helena Ahti-Hallbergin luottotuotteet

  1. ”Ihoni on melko kuiva, ja tämä voide kosteuttaa sen. Pidän siitä, että sama voide käy päivällä ja yöllä.” Diego dalla Palma Fillift 24h Remodelling Lifting Effect Cream 120 e.
  2. ”Hiustenlähtöön tarkoitettu naamio on aivan ihana tuote. Hiukseni voivat sen avulla paremmin eivätkä enää murene.” BTB13 Soothing Scalp & Hair Mask 29,90 e.
  3. ”Paras kulmatuote, jota olen käyttänyt. Hyvä sävy, pysyy loistavasti ja helppo levittää. Plussaa kotimaisuudesta.”
  4. ”Olen käyttänyt jauhetta seitsemän vuotta. Se on hyväksi iholle ja nivelille. Tv-ohjelma Selviytyjien kuvauksissa jouduin olemaan ilman sitä, ja ihoni kuivui ja rypistyi.” Skingain Original -kollageenijauhe 30 e.

Helena Ahti-Hallberg, 54

Ammatti: Tanssinopettaja ja entinen kilpatanssija, joka tunnetaan myös televisio-ohjelmasta Tanssii tähtien kanssa.

Perhe: Aviomies ja kaksi aikuista poikaa.

Koti: Sipoossa.

Juttu on julkaistu Kauneudessa ja Terveydessä 12/2022.

Kommentoi +