Heitä hyvästit hamsteripusseille! Nämä kotilaitteet ja tehohoidot napakoittavat veltostunutta leukalinjaa
Kauneus
Heitä hyvästit hamsteripusseille! Nämä kotilaitteet ja tehohoidot napakoittavat veltostunutta leukalinjaa
Ikääntyessä leukalinjaan saattaa ilmestyä hamsteripussit. Leukalinjaa voi hoitaa lihaksia aktivoimalla, kollageenituotantoa vilkastamalla ja täyteainepistoksin.
Teksti

Kuvat
,

19.12.2022
 |
Kauneus ja Terveys

Kun poskista hupenee ikääntyessä kollageenia, rasvaa ja hyaluronihappoa, veltostunut iho alkaa roikkua. Se näkyy helposti leukalinjassa: ihosta muodostuu niin sanotut hamsteripussit molemmin puolin leuan­kärkeä.

Ilmiö alkaa tyypillisesti noin nelikymppisenä, mutta esimerkiksi voimakkaan laihtumisen seurauksena kudos voi pussittaa jo aiemmin. Voiko hamsteripusseja jotenkin ehkäistä ja mikä tepsii veltostuneeseen leukalinjaan?

”Paras tapa ehkäistä veltostumista on hoitaa ihoa hyvin ja siten aktivoida kollageenituotantoa. Maan vetovoima koskettaa silti jokaista”, sairaanhoitaja ja SKY-kosmetologi Tiia Lindqvist sanoo. Hän pitää Esteettinen kauneuskeskus -hoitolaa Kuopiossa.

Hamsteripussit johtuvat volyymin puutteesta – täyteainepistokset ovat nopein tapa palauttaa sitä

Taipumus hamsteripusseihin on osittain perinnöllinen, sillä toisten iho veltostuu aiemmin kuin toisten. Lindqvist on huomannut, että myös kasvojen muodolla on vaikutusta. Hamsteripussit erottuvat siroilla, ovaaleilla kasvoilla paremmin kuin kulmikkailla.

Hamsteripusseja voidaan hoitaa monin tavoin. Mikroneulauksella, ultraäänellä ja laserilla pyritään vilkastamaan omaa kollageenituotantoa ja siten täyteläistämään ja kiinteyttämään ihoa. Usein tarvitaan hoitosarja, joten tulosten saanti vie aikaa.

Täyteainepistokset täyttävät kudoksia hyaluronihapolla. Lopullisen tuloksen näkee heti tai muutamissa päivissä.

”Hamsteripussit johtuvat siitä, että kudoksista puuttuu volyymiä. Tehokkain ja nopein tapa palauttaa sitä kasvoihin ovat hyaluronihappopistokset. Kirurgisella puolella vastaava hoito on rasvansiirto kasvoihin”, Lindqvist sanoo.

Hamsteripussien hoito on kuin kivitalon rakentamista

Vaikka ihon veltostuminen näkyy leukalinjassa, Lindqvist aloittaa hamsteripussihoidon aina keskikasvoilta.

”Hoidan syytä enkä seurausta. Täyteläisyys katoaa ensimmäiseksi poskiluun seudulta, joten pistän hyaluronihappoa sinne. Se kohottaa piirteitä, jolloin leukalinjakin silottuu. Lisäksi pistän usein paksumpaa hyaluronihappoa leuankärkeen ja leukalinjaan, jolloin tulos on vielä ryhdikkäämpi.”

Hoidon hinnan ratkaisee täyteaineen määrä, ja sen tarve vaihtelee yksilöllisesti. Keskikasvoille tarvitaan yleensä 2–4 millilitraa hyaluronihappoa ja leukalinjaan saman verran. Molempien alueiden hoito maksaa noin 1700–2200 euroa.

Lindqvistin mukaan tulos kestää vuodesta kahteen ja tulos on luonnollinen. Seuraavalla kerralla täyteainetta tarvitaan selvästi vähemmän.

”Hamsteripussien hoitoa pistoksilla voi verrata kivitalon rakentamiseen. Kun pohjatyöt tekee hyvin, loput on ylläpitoa.”

Lihasten aktivointi voi auttaa hamsteripusseihin

Jos leuanseudun iho on merkittävästi veltostunut eikä kasvoissa ole juuri rasvaa, täyteaineella on vaikea saada luonnollista tulosta. Jos hyaluronihappoa tarvitaan paljon, se voi kuultaa ohuen ihon läpi tai näyttää epäluonnolliselta. Järein tapa silottaa leukalinjaa on kasvojenkohotus.

Pehmeämpiäkin keinoja on. Kotona leukalinjaa voi ryhdistää kasvojoogalla, gua sha- tai kasvorullahieronnalla tai mikrovirtalaitehoidolla.

Kun kasvolihaksia aktivoi säännöllisesti ja riittävän napakasti, ne vahvistuvat ja täyttävät paremmin kudokseen syntyneen tyhjän tilan. Myös aineenvaihdunta vilkastuu ja iho saa pikkuhiljaa uutta kiinteyttä ja heleyttä. Kasvojen ihon kuivakuppaus eli imukuppihieronta taas vilkastaa neste- ja verenkiertoa, jolloin iho kirkastuu ja napakoituu.

Kotihoito vaatii viitseliäisyyttä ja säännöllisyyttä, eikä tuloksia huomaa heti. Hieronnalla on silti yksi iso valtti yli muiden. Se rentouttaa takuulla.

Pidä hamsteripusseille kuntopiiri

1. Mikrovirtalaite järjestää kasvolihaksille kuntopiirin. Foreo Bear 249 e. 2. Kasvohierontarullan pyörivät rullat napakoittavat leukalinjaa. Ecotools Contour Face Roller 19,90 e. 3. Lasiset kuivakuppauskupit helpottavat myös kasvojen turvotusta. Skin Gym Glass Face Cupping Set 42 e, stories.com.

Juttu on julkaistu aiemmin Kauneus ja Terveys -lehdessä 12/2022.

Kommentoi +