Hannes Hyvönen ja Netta Suikkanen - salamarakkaus yllätti
Ihmiset
Hannes Hyvönen ja Netta Suikkanen - salamarakkaus yllätti
Liikunta yhdistää Netta Suikkasta ja Hannes Hyvöstä sekä töissä että vapaalla. Salamarakkaus yllätti personal trainerit vuosi sitten ja muutti kaiken.
Teksti

Kuvat

21.5.2019
 |
Kauneus ja Terveys

Netta on työskennyt mallina ja hän kilpailee bikinifitnessissä Suomessa ja ulkomailla. Hannes pelasi 18 vuotta jääkiekkoa ensin SM-liigassa ja sitten Ruotsissa, Sveitsissä, USA:ssa ja Venäjällä.

Mihin kiinnitit ensimmäiseksi huomiota puolisossasi?

Netta: Hannes on komea. Ensitreffeillämme minulle tuli heti jännä tuttuuden tunne – kuin olisimme tunteneet jo aiemmin.

Hannes: Ennen treffejämme jännitin vähän. Onko minulla mahkuja saada hänet, olenko riittävän komea? Mahtaako Netta olla diiva? Ennakkoluuloni osoittautuivat vääriksi. Netta on aito, lämmin ja kaunis. Rakastuin hänen olemukseensa heti leffateatterin aulassa.

Mistä tiesit, että suhde on vakavalla pohjalla?

Netta: Puhuimme heti avoimesti siitä, kuinka ihastuneita olemme. Suhteeseemme ei kuulunut mitään arvailua eikä pelailua edes alussa.

Hannes: Menimme elokuviin lauantaina. Sunnuntaista asti olimme päivät ja yöt yhdessä. Minulle tuli heti tunne, että tämä on tässä.

Olette molemmat personal trainereita. Urheiletteko yhdessä?

Netta: Urheilu on iso osa suhdettamme. Kilpailen bikinifitnessissä. Vaikka Bull Mentula on päävalmentajani, Hannes vetää minulle neljät treenit viikossa. Olemme oppineet erottamaan parisuhteen valmennussuhteestamme. Minulla saattaa olla salilla huono päivä tai voin olla kiukkuinen. Salilta lähtiessä olemme me, emme valmentaja ja valmennettava.

Hannes: Kun aloin vetää Netalle treenejä, yritin välillä puskea häntä liikaa ja Netta saattoi tiuskaista minulle. Emme ole kuitenkaan koskaan ruvenneet kiukuttelemaan. Olen oppinut lukemaan häntä paremmin ja tiedän, milloin ei enää kannata puristaa ruuvia.

Uusperhekuvio jännitti

Paras lahja, jonka hän on antanut?

Netta: Hannes on raivannut aikaa ja järjestänyt arkeaan niin, että hänellä on mahdollisuus valmentaa minua. Ja se, että puhallamme kaikissa asioissa yhteen hiileen.

Hannes: Netta on minulle kaikki kaikessa. Etukäteen huoletti, miten uusperhekuviomme onnistuu. Hän tulee hyvin toimeen lasteni kanssa. Netta ja tyttäreni höpöttelevät, ja kuopukseni kanssa hänellä on omat leikit.

Raivostuttavinta puolisossasi on?

Netta: Hän jättää vaatteensa ympäri asuntoa. Niitä on kaikkialla muualla paitsi kaapissa.

Hannes: Netta on hidas lähtemään. Siinä vaiheessa, kun hän sanoo, että nyt lähdetään, voin hyvin juoda vielä vaikka kahvit.

Parisuhde sinetöitiin yhteisillä tatuoinneilla. Kihlojen vuoro tuli, kun Hannes palasi Filipiineiltä Selviytyjät Suomi -tv-ohjelman kuvauksista.

Temperamentiltaan hän on?

Netta: Hyvin rauhallinen. Jos Hannes on jotain mieltä, hän seisoo vahvasti mielipiteidensä takana.

Hannes: Netta miettii sanomisiaan, eikä ole räiskynyt suhteemme aikana kuin pari kertaa. Niissä tilanteissa olen jäänyt ihmettelemään, sillä yleensä hän on hyvin rauhallinen. Minä päästelen ärräpäitä, jos ottaa kunnolla päähän.

Mökötys vai huutaminen?

Netta: Riitelemme vähän, eikä kumpikaan huuda. Olin aiemmin mököttäjä, mutta olen työstänyt sitä puolta itsessäni. Sovimme jo suhteemme alussa, että käymme läpi kaikki mieltä painavat asiat.

Hannes: Emme huuda koskaan. Jos jotain tulee, puhumme asiat heti selviksi.

Miten hoidat parisuhdetta?

Netta: Pyrin olemaan läsnä. Haluan, että toinen tuntee, että olemme tiimi.

Hannes: Perusmiehen tavoin eli ostan joskus kukkia ja siivoan. Usein myös vien hänet töihin ja haen töistä. Lisäksi kannan aina Netan kantamukset, se on saletti.

Tatuointi sinetöi suhteen

Hulluinta, mitä olette tehneet yhdessä?

Netta: Joku ulkopuolinen voisi ajatella, että onko järkeä muuttaa yhteen kahden kuukauden yhdessäolon jälkeen. Meistä se tuntui oikealta.

Emme edes keskustelleet asiasta vaan muutimme vain heti yhteen.

Hannes: Olimme olleet yhdessä kaksi kuukautta, kun otimme Promise-tatuoinnit. Sinetöimme niillä toisillemme antamamme lupaukset, jotka olemme myös pitäneet. Menimme kihloihin viime keväänä, kun palasin Selviytyjät Suomi -tv-sarjan kuvauksista. Annoin Netan parhaalle ystävälle tehtäväksi selvittää, millainen sormus kannattaa hankkia.

Kuinka monta kertaa seksiä viikossa on riittävästi?

Netta: Seksi ja intohimo ovat tärkeä osa parisuhdettamme. Henkinen yhteys on meille vielä paljon tärkeämpi.

Hannes: Seksielämämme on tosi hauskaa ja paranee vain koko ajan. Suhteemme ei ole kuitenkaan perustunut pelkkään seksiin missään vaiheessa.

Onko hän mustasukkainen?

Netta: On. Joskus, kun muut miehet kiinnittävät huomiota minuun, huomaan mustasukkaisuutta hänen katseessaan. Niin pitääkin olla! On kiva, että toinen osoittaa välittämistään silläkin tavalla. Kun huomaan, että muut naiset ihailevat häntä, ajattelen ylpeänä, että toi on mun mies.

Hannes: Ei yhtään. Ei hän ole ainakaan tuonut sitä mitenkään ilmi.

Onko teillä samanlainen maku?

Netta: On pelottavankin samanlainen. Yksi yhteen menee.

Hannes: On. Mistään ei ole tullut ristiriitoja.

Puolisosi erityistaito, josta suuri yleisö ei tiedä?

Netta: Yllätyin siitä, että Hannes, joka on niin rauhallinen, osaa heittäytyä erilaisiin tilanteisiin. Hän on tosi hyvä tanssimaan.

Hannes: Netta on maaginen kokki.

Millainen pari olette vanhana?

Netta: Toivon ja uskon, että olemme yhtä rakastuneita kuin tälläkin hetkellä. Huumorintajumme yhdistää meitä, nauramme hirveästi ja heitämme aika levotontakin läppää. Muuten elämämme on rauhallista. Asumme ehkä jossain keskustan ulkopuolella, ja meillä on paljon perhettä.

Hannes: Olemme yhä sporttisia, rentoja ja hauskoja. Tykkäämme viettää aikaa ison perheemme kanssa. Olemme jo puhuneet yhteisestä lapsesta. Minulle viides lapsi on tervetullut – ei se pakkaa enää sekoita.

En halua, että Netta jää paitsi onnesta, jonka oma lapsi tuo.

Missä asioissa puolisosi on pihi? Entä mihin hän törsää?

Netta: Emme ole materiakeskeisiä. Minusta rahankäyttömme on aika samanlaista, satsaamme hyvinvointiin ja hyvään ruokaan.

Hannes: Rakastamme hyvää ruokaa, ja meillä kuluu varmasti eniten rahaa juuri siihen. Myös treenivaatteemme ovat vimpan päälle. Niin pitää olla työmmekin takia.

Tärkein parisuhteessa saamasi oppi?

Netta: Vaikea sanoa yhtä asiaa. Olemme ottaneet suhteemme aikana isoja askelia myös henkilökohtaisella tasolla. Yhdessä saamme olla aidosti omia itsejämme ja meillä on täydellisen turvallinen olo.

Hannes: Avain onneen on puhuminen – ja rehellisyys.

Ikä: Netta on 31 ja Hannes 43.

Asuinpaikka: Helsinki.

Yhdessä: Reilun vuoden, kihloissa keväästä 2018 saakka.

Perhe: Hanneksen Ruotsissa asuvat 9- ja 14-vuotiaat pojat sekä Suomessa asuvat 17- ja 19-vuotiaat tyttäret, koira Taisto.

Ammatti: Molemmat ovat personal trainereita.

Yhteiset harrastukset: Taisto-koira ja kuntosali.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 1/2019.

Kommentoi +