Haluatko selvitä aamuista helpommalla? Testasimme hoidot, jotka nopeuttavat meikkaamista
Kauneus
Haluatko selvitä aamuista helpommalla? Testasimme hoidot, jotka nopeuttavat meikkaamista
Kun arki painaa päälle, meikistä voisi karsia. Testasimme hoidot, jotka auttavat siinä: kulmien laminointi ja ripsien kestotaivutus.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 29.1.2020
Trendi

Ripsien kestotaivutus

Tavoite? Ripseni ovat keskimittaiset ja tönkkösuorat. Käytän aina ripsentaivuttajia, mutta taivutus ei säily vaikka käyttäisin vedenkestävää ripsiväriä tai kuumentaisin taivuttajan. Haluaisin edes välillä kaarevat ripset.

Hoidon lupaus? In Lei -kestotaivutuksessa ripset käsitellään niin, että ne pysyvät kauniisti taipuneina. Taivutuksen kesto riippuu ripsien uusiutumis­nopeudesta, joka saattaa vaihdella 4-10 viikkoon. Menetelmä eroaa muista kestotaivutuksista siten, että se lupaa muuttaa ripsien luonnollista kasvusuuntaa ja paksuntaa ripsiä.

Menetelmää on tutkittu milanolaisessa tiedekeskuksessa, ja tutkimus osoitti koehenkilöiden ripsien paksuuntuneen 24 prosentilla kolmen käsittelyn jälkeen. Ripsien kasvusuunta muuttui 30 prosentilla jo yhdellä hoitokerralla.

Miltä tuntuu? Taivutuksen tekeminen kestää reilun tunnin. Ensin ripset puhdistetaan ja ne mitataan, jotta voidaan valita oikeanlainen muotti. Sitten tehdään liimaus: ensin muotti luomen päälle ja ripset taivutetaan ja liimataan sen päälle. Tämä on prosessin pisin vaihe, sillä ripset erotellaan toisistaan tarkkaan ja asetellaan kauniin kaarevaan riviin. Liiman höyryt saavat toisen silmäni hieman vuotamaan.

Asettelun jälkeen ripsiin levitetään monia aineita. Yksi auttaa niitä taipumaan, toinen värjää ja kolmas on hoidon salaisuus: Filler 3, joka edistää ripsen paksuuntumista. Yksi aineista kirvelee hetken, ja toisen tuoksu vie muistot kampaamoiden permanenttihöyryihin. Silti kosmetologin tuoliin olisi helppo nukahtaa, sillä käsittely on pikkutarkkaa sivelyä.

Lopputulos? Ripset ovat todella kauniit ja näytän pirteämmältä, koska silmäni tuntuvat olevan enemmän auki. Olen todella tyytyväinen. Taivutus nopeuttaa meikkaamistani enkä koe tarvitsevani aina ripsiväriä. Alan nukkua selälläni ja vaihdan väriä kuluttavan, öljymäisen puhdistusaineen vaahtomaiseen. Niin pidennän taivutuksen kestoa. Taivutus kestää minulla hyvin puolitoista kuukautta.

Vinkki kotiin: Käsittelyn jälkeen ripsiä ei saa kastella kahteen päivään eikä käyttää ripsiväriä. Siksi taivutusaikaa ei kannata varata juuri ennen juhlia.

InLei Lash Lift -kestotaivutus 100 e, Kitty Cat Beauty Center, Helsinki.

Kulmien laminointi

Tavoite? Haluan tuuheat kulmat (ja hokea järkeä päähän menneisyyden minälle, joka nyppi kulmakarvojaan vuosia liian ohuiksi)! Kulmakarvani ovat haljun vaaleat ja niissä on pieniä koloja, joita kulmien kestovärjäyskään ei peitä. Haluan helpottaa aamujani ja kehystää kasvojani myös meikittöminä päivinä, mutta kestopigmentointi tuntuu liian hurjalta.

Hoidon lupaus? Kulmien laminointi lupaa tuuheuttaa kulmakarvoja. Se on verrattavissa silmäripsien kesto­taivutukseen, ja myös periaate on sama. Karvat taivutetaan ja asetellaan tarkasti uuteen muotoon, jotta lopputulos on tuuheampi. Hoito sopii meille, joiden kulmakarvat ovat epäsymmetriset, ohuet tai eivät meinaa pysyä muodossaan.

Hoidon yhteydessä kulmat siistitään ja värjätään. Pyydän hiustenväriäni astetta tummemman sävyn, sillä tiedän sen kuluvan kasvojen pesun yhteydessä.

Miltä tuntuu? Kun permanenttiaineen haju leijuu nenääni, hätkähdän hieman: millaiset kulmakarva­kiharat kelmun alla oikein hautuvat? Hoito itsessään kestää noin tunnin verran ja on rentouttava. Koska silmiä saa pitää auki, voi halutessaan vaikka selata puhelinta. Hoito tehdään kolmessa osassa: ensin kulmiin laitetaan kohottava permanentti­aine (lift), sen jälkeen hoitava aine (fix). Vaikutuksen jälkeen kulmiin levitetään väri, minkä jälkeen ne muotoillaan lopulliseen muotoonsa ja ylimääräiset karvat siistitään pois. Ensimmäisen 24 tunnin aikana tulisi välttää kulmakarvojen kastelua sekä auringonvaloa.

Lopputulos? Vau, saako omista kulmistani tosiaan näin paksut! Lopputulos voi yllättää – ensimmäisinä tunteina peilistä tuntuu katsovan Cara Delevignen sijaan Rölli-peikko. Uuteen ilmeeseen tottuu kuitenkin nopeasti: tykkään. Lopputulos on luonnollinen.

Kulmat eivät kaipaa aamuisin lisäväriä, mutta asettelua ja kulmageeliä ne vaativat, jotta karvat pysyvät paikoillaan. Suositeltu hoitoväli on noin kaksi kuukautta.

Vinkki kotiin? Kulmageeli ja pieni, tiheä kulmaharja auttavat pitämään kulmat kuosissa. Kun väri alkaa haalistua, paikkailen kulmia ohuella kulma­kynällä sieltä täältä. Saan suositukseksi levittää kulmiin myös risiiniöljyä sisältäviä hoitotuotteita. Ne voivat edistää kulmakarvojen kasvua.

Kulmien laminointi 49 e, Wax & Beauty, Helsinki.

Juttu on julkaistu aikaisemmin Trendissä.

Kommentoi +