Haaveissa loskankestävät kulmat? Näin värjäät kulmakarvat kotona
Kauneus
Haaveissa loskankestävät kulmat? Näin värjäät kulmakarvat kotona
Kulmien kotivärjäys on tarkkaa puuhaa, mutta lopputulos palkitsee. Näillä kikoilla onnistut.
Teksti

Kuvat
,,

Julkaistu 27.2.2019
Trendi

Sana kotivärjäys tuo monien mieleen epäonnisen tukanvaalennuksen, joka teki pehkosta vihertävän. On aika unohtaa menneet, sillä kulmien värjäyksessä on hyvät saumat onnistua. Näin kulmien kotivärjäys onnistuu.

1.  Valitse väri hiustesi tyven sävyn mukaan.

Esimerkki: jos hiuksesi ovat vaaleat mutta tyvi tumma, valitse tumma kulmaväri. Puhdista meikki ja lika kulmista öljyttömällä meikinpuhdistusaineella. Jos kulmakarvoissa on meikkiä tai öljyä, väri ei tartu. Levitä sitten öljypitoista kasvovoidetta tai vaseliinia kulmakarvoja ympäröivälle iholle. Voide estää väriä leviämästä kulmien ulkopuolelle.

1.

2.  Sekoita kulmaväri huolellisesti pakkauksen ohjeiden mukaisesti.

Jos haluat tummemman värin kuin paketissa, lisää kulmaväriä mutta pidä hapatteen määrä samana.  Levitä väri kulmakarvoihin pakkauksen mukana tulevalla harjalla tai sekoitustikulla. Aloita sisäkulmasta. Käytä väriä reilusti, jotta sitä tarttuu varmasti jokaiseen karvaan, mutta pidä kosketus kevyenä: jos painat lujaa, karvojen alla olevaan ihoon jää näkyviä tummia läikkiä. Kun olet valmis, käy kulmien rajat läpi puhtaalla vanupuikolla. Näin saat pois pienet sutut ja lopputuloksesta tulee siisti. Odota pakkauksessa ilmoitettu aika. Älä huolestu, vaikka väri tummenisi vaikutusaikana. Lopputulos on vaaleampi kuin tässä vaiheessa näyttää. Nypi hajakarvat vasta värjäyksen jälkeen. Kun karvat ovat aiempaa tummemmat, näet tarkasti, mistä kohtaa nyppiä.

2.

3.  Pyyhi värimassa pois ensin kuivalla ja lopuksi kostutetulla vanulapulla.

3.
Psst! Älä panikoi, jos kulmasi näyttävät värjättyinä liian tummilta: kulmaväri haalenee viikossa. Jos kuitenkin haluat vaalentaa karvoja heti, pyyhi kulmat öljypitoisella meikinpoistoaineella. Se poistaa värin kulmakarvojen alaisesta ihosta. Lisävaalennukseksi pese kulmat syväpuhdistavalla sampoolla.

Juttu on julkaistu aiemmin Trendissä.

Kommentoi +