Elina Tanskanen: ”Seksi ei ole kansalaisvelvollisuus”
Hyvinvointi
Elina Tanskanen: ”Seksi ei ole kansalaisvelvollisuus”
Elina tunnetaan Ensitreffit alttarilla -sarjan lempeänä asiantuntijana. Hän haluaa murtaa käsityksen, että on yksi ja oikea tapa harrastaa seksiä. Sellaista ei ole.
Teksti

Kuvat

5.9.2017
 |
Kauneus ja Terveys

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa Elina on mukana valitsemassa hakijoiden joukosta ihmiset, jotka sopivat toisilleen parhaiten. He tapaavat ensi kerran mennessään naimisiin. Sitten katsotaan, syttyykö rakkaus ja kestääkö se.

Tietävätkö muut todella paremmin, ketkä sopivat toisilleen?

– Riippuu tapauksesta. Totta kai ulkopuolinen voi joskus nähdä selkeämmin, mitä ihmisen kannattaisi tehdä toisin parisuhteissaan, Elina sanoo.

Tästä hänelläkin on kokemusta. Hän tapasi aviomiehensä sokkotreffeillä ystävänsä kehotuksesta. Elina työskenteli silloin Trendi-lehdessä. Hän oli kolmekymppinen sinkku, poti jonkinmoista sitoutumiskammoa ja kipuili elämänkulkuaan.

– Pitkään ajattelin, että ei nyt. Lopulta laitoin hänelle viestin, että minun pitäisi kuulemma ottaa sinuun yhteyttä. 

Mies vastasi, että on eronnut äskettäin, eikä nyt ole hyvä hetki. Huh, ajattelin. Se vei paineet.

He jatkoivat kuitenkin viestittelyä ja päättivät tavata. Elina tuli treffeille juhlista, mies remonttihommista. Oli hauskaa. Voisihan sitä nähdä toisenkin kerran.

– Siitä se lumivyöry lähti. Menimme naimisiin tasan vuosi ensitreffien jälkeen, ja pian sen jälkeen syntyi ensimmäinen lapsemme.

Elinan vinkit parisuhteen hyvinvointiin

Keskustele vaikeistakin asioista

– Kehon muutokset voivat myös olla ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, jos seksi ei toimi. Pohjimmiltaan kyse saattaa olla muusta kuin kiloista. 

Jos kumppanin muuttuminen mietityttää, siitä kannattaa puhua. Keskustelu herkästä tai loukkaavasta aiheesta kannattaa aloittaa varovasti.

Panosta arkeen

Kynttiläillalliselle Elina ehtii puolisonsa kanssa vain pari kolme kertaa vuodessa. Nekin ovat Elinasta ihania, mutta hyvä arki on tärkeämpää parisuhteen hyvinvoinnin kannalta.

Ruuhkavuodet ovat opettaneet, että elämässä on vaativia aikoja.

Seksi on parisuhteen liima – vai onko?

– En suosittele harrastamaan ylläpitoseksiä hampaat irvessä. Seksi ei ole kansalaisvelvollisuus. Seksittömyys ei ole mitenkään haitallista, jos se tuntuu hyvältä.

Tiedä, mitä haluat

– Meidän on välillä vaikea sanoittaa, mitä oikeastaan tahdomme. Olemme vain epämääräisesti vailla jotakin.

Ajattelemaan pistävät harjoitukset voivat auttaa. Jos haluaa parempaa seksiä, on uskallettava tehdä toisin. Elina kannustaa hankkimaan tietoa ja kokeilemaan uutta avoimin mielin – omia ja toisen rajoja kunnioittaen.

Lue myös: 

Kommentoi +