Polyamorinen suhde: "Sängyssäni on kaksi miestä"
Ihmiset
Polyamorinen suhde: "Sängyssäni on kaksi miestä"
Paula Hassel on polyamorisessa suhteessa kahden miehen kanssa. Sen ainoa kurja puoli on muiden ihmisten arvostelu. Suhde ärsyttää etenkin naisia.
Teksti

Kuvat

2.2.2018
 |
Kauneus ja Terveys

Polyamoria tarkoittaa rakkaussuhdetta, jossa on enemmän kuin kaksi ihmistä. Avoin suhde tarkoittaa parisuhdetta, jossa kumppaneilla voi olla muita suhteita sovittujen sääntöjen mukaan. Käytännössä tällaiset parisuhteet ovat keskenään yhtä erilaisia kuin perinteiset liitotkin.

Paula Hassel elää polyamorisessa suhteessa kahden miehen kanssa. Sen ainoa kurja puoli on muiden ihmisten arvostelu. Suhde ärsyttää etenkin naisia. Paula kertoo, miten arki sujuu.

EHDOTIN ALUKSI AVOINTA SUHDETTA

”Olemme olleet aviomieheni kanssa yhdessä kuusi vuotta. Ensimmäiset pari vuotta elimme monosuhteessa, eli kummallakaan ei ollut muita. Sitten minä ehdotin avointa suhdetta.

Syy oli se, että minulla on hermovaurio oikeassa jalassa. Välillä kivut ovat niin kovat, että makaan koko päivän sängyssä.

Kipu vie paljon voimia. Pahimmillaan olen kuin pumpattava barbara, enkä jaksa tehdä mitään.

Aviomieheni on hyvin seksuaalinen ihminen. Pidemmän päälle ei toimi, että toinen elää puutteessa. Mieheni pohdiskeli ehdotustani puolisen vuotta, ja kääntyi lopulta avoimen suhteen kannalle.

RAKASTAN KAHTA MIESTÄ: VALITSIMME POLYAMORIAN

Tuin miespuolista ystävääni vaikeassa erossa viime talvena. Samalla ystävyytemme syveni. Ihastuin häneen. Kun mies oli virallisesti eronnut, kerroin tunteistani hänelle ja aviomiehelleni.

Koin vahvasti, että rakastan kahta miestä ja haluaisin elää molempien kanssa. En halunnut erota aviomiehestäni, eikä hän vaatinut minua valitsemaan hänen tai toisen miehen väliltä. Sovimme, että kokeilemme, miten elämä toimii kolmistaan.

Olemme asuneet kaikki yhdessä keväästä 2017. Koska meillä on 60-neliöinen talo, viisi koiraa ja kaksi kissaa, tavaramäärää on pitänyt karsia. Minä kaipaan välillä yksinoloa, ja lähden siksi itsekseni pois kotoa.

Nukumme kaikki kolme samassa sängyssä. Molemmat mieheni ovat heteroita, eikä heillä ole eroottista suhdetta toisiinsa. Kun harrastan seksiä jommankumman kanssa, toinen voi kuitenkin olla samassa huoneessa.

Aviomiehelläni on seksisuhteita muihin naisiin, mutta avomieheni ei halua olla muiden kanssa ainakaan toistaiseksi.

Arkemme on ihmeellisen hyvää. Minulla on täydellinen mies, joka on jaettu kahteen kroppaan. Saan huomiota kahdelta mieheltä ja seksiä käytännössä aina kun haluan.

POLYAMORISESSA SUHTEESSA ON USEAMPI TEKEMÄSSÄ KOTITÖITÄ

Siskoni 12-vuotias poika on sijoitettu meille. Jaamme hänestä huolehtimisen ja kotityöt kolmistaan. Kysyimme pojalta alun perin, voiko nykyinen avomieheni muuttaa meille. Se oli hänelle ok.

Meitä on kolme aikuista tekemässä kotitöitä, mutta esimerkiksi pyykkiä myös tulee enemmän. Miehet tekevät paljon ruokaa, minä siivoan.

Minulla on ollut aiemmin perinteisiä parisuhteita, joissa sitoudutaan yhteen kumppaniin. En ole kuitenkaan koskaan kokenut, että rakastan vain yhtä ihmistä kerrallaan. Siksi ajattelin, etten ehkä osaa rakastaa.

Sittemmin olen tajunnut, että pystyn rakastamaan useita ihmisiä samanaikaisesti.

POLYAMORIA VAATII ITSEVARMUUTTA JA SOPEUTUMISKYKYÄ

Polyamorisessa ja avoimessa suhteessa eläminen vaatii itsevarmuutta, sopeutumiskykyä ja hyväksyntää. En toki ole koko ajan itsevarma.

Kerron avoimesti, että minulla on kaksi miestä. Se pelottaa ja ärsyttää etenkin naisia.

Jos joku on arvostellut minua somessa tai kasvotusten huoraksi, itsetuntoni voi olla alhaalla. Silloin saatan pyytää aviomieheltäni, ettei hän menisi harrastamaan seksiä muiden kanssa.

Aviomieheni ei olisi ehkä suostunut polyamoriseen suhteeseen, jos meillä ei olisi ollut ensin avointa suhdetta. Hän on kyllä hyvin sopeutuvainen eikä kovin mustasukkainen.

Koen välillä syyllisyyttä siitä, että vietän enemmän aikaa avomieheni kanssa. Olen tavallaan perheessämme niskan päällä. Jos menemme avomieheni kanssa elokuviin, saatan miettiä, että minun pitäisi mennä johonkin kahdestaan myös aviomieheni kanssa.

Hän ei kuitenkaan kaipaa yhtä paljon läheisyyttä ja yhdessäoloa minulta, sillä hänellä on myös omat suhteensa. On hyvä, että hän elää avoimessa suhteessa. Minulla ei riittäisi rahkeet pyörittää yksin kahta miestä."

Lue lisää:

Kommentoi +