Somesiivooja Auri Kananen saa rohkeutta pelkojensa kanssa juttelusta ja isoäidiltään: ”Mummo on paras kaverini”
Voimalista
Somesiivooja Auri Kananen saa rohkeutta pelkojensa kanssa juttelusta ja isoäidiltään: ”Mummo on paras kaverini”
Auri Kananen, 29, innostuu sotkuisista asunnoista, juo kuppikaupalla teetä ja viihtyy mummonsa seurassa. Näistä asioista Auri saa voimaa.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 7.8.2023
Kauneus ja Terveys

Sana: Siivoaminen on lempisanani. Törkyinen asunto saa minut innostuneeksi, ja fiilis on sama kuin katsoisin ravintolassa mehevää hampurilaista, johon pääsen kohta käsiksi. Opiskellessani ymmärsin, että siivoaminen on tekniikkalaji. Halusin kehittyä maailman parhaaksi siivoajaksi, ja näin myös tapahtui.

Ruoka: Huomasin jo nuorena, että minulle tulee parempi olo, kun syön paljon kasviksia. Bravuurini on tonnikalasalaatti, johon tulee granaatti­omenan siemeniä, munia ja pähkinöitä. Ruoka vaikuttaa valtavasti vireystilaani. En juo kahvia, mutta teetä kulutan jopa pari litraa päivässä. Aloitan aamut Keisarin Morsiamella ja iltaisin nautin rooibosta.

Kaupunki: Olen asunut lähes koko ikäni Tampereella. Kompaktissa kaupungissa on rento meininki ja kaikki palvelut mutta ei Helsingin ruuhkia.

Ajattelen, että mitä vähemmän tavaraa minulla on, sitä vapaampi olen.

Paikka: Viihdyn parhaiten kotona. Minulle on tärkeää, että ympärilläni on kaunista ja harmonista, joten laatikoissanikin vallitsee järjestys. Elämäntilanne ja hyvinvointi heijastuvat siihen, miltä koti näyttää. Huomaan sen myös asiakkaistani. Ajattelen, että mitä vähemmän tavaraa minulla on, sitä vapaampi olen.

Vaate: Käytän treeneissä, töissä ja kotona mustia legginsejä, mustaa toppia ja hupparia. Kun siivoan, puen suojaksi essun. En juuri ostele vaatteita. Juhliin pukeudun pinkkiin.

Nykyisin juttelen peloilleni kuin ystävälle. Kysyn niiltä, mikä olisi pahinta, mitä voisi tapahtua.

Ajatus: Kaikkea päänsisäistä pulinaa ei pidä ottaa todesta. Siksi mottoni on ”älä usko itseäsi”. Kun aloin tehdä Tiktok-videoita, en osannut kuvata enkä puhua kunnolla englantia. Pääni höpötti, ettei kannata yrittää, koska epäonnistut kuitenkin. Nykyisin juttelen peloilleni kuin ystävälle. Kysyn niiltä, mikä olisi pahinta, mitä voisi tapahtua. Mietimme yhdessä, miten tästäkin selvittäisiin.

Ihminen: Äidinäitini Maija-Liisa, 76, on paras kaverini. Mummo on täynnä energiaa. Neljä vuotta sitten hän halusi oppia soittamaan jotain soitinta. Nyt hän näppäilee ukulelea ja keikkailee kavereittensa kanssa. Hän on näyttänyt, että koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta.

Auri Kananen

on 29-vuotias tamperelainen yrittäjä ja siivousvaikuttaja. Hän julkaisee somevideoita, joissa puhdistaa ihmisten koteja ilmaiseksi. Aurin siivousrakkauskirja (Otava) ilmestyi keväällä.

Juttu on julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 3/2023.

Kommentoi +