Anni Ihamäen koko elämä meni uusiksi neljässä vuodessa: ”Tässä iässä tiedän, että unelmiin kannattaa tarttua”
Haastattelu
Anni Ihamäen koko elämä meni uusiksi neljässä vuodessa: ”Tässä iässä tiedän, että unelmiin kannattaa tarttua”
Juontaja, somevaikuttaja Anni Ihamäki, 41, kertoo Kauneus ja Terveys -lehdelle elämänsä muutosvuosista. Miltä tuntuu, kun kaikki arjen palat menevät uusiksi?
Teksti

Kuvat

Julkaistu 12.9.2023
Kauneus ja Terveys

Jos juontaja, somevaikuttaja Anni Ihamäen, 41, tämänhetkistä elämää kuvaisi yhdellä sanalla, se voisi olla remontti. Hän on juuri päättänyt Huvila & Huussi -sarjan seuraavan kauden kuvaukset, joissa laitetaan uuteen uskoon mökkejä ja kesäkoteja. Sen lisäksi Anni pyyhältää Espoossa omalla remonttityömaallaan.

Kuusikymmentäluvun omakotitalosta on tulossa hyvää vauhtia hänen ja aviopuoliso, radiojuontaja-muusikko Ilkka Ihamäen perheen uusi koti. Perheeseen kuuluvat parin kaksi- ja yksivuotiaat lapset ja Annin teini-ikäinen poika edellisestä avioliitosta.

Oikeastaan Annin koko elämä on mullistunut neljässä vuodessa: sinkkuaika on jäänyt taakse, hän on rakastunut Ilkkaan, mennyt naimisiin ja alkanut elää pikkulapsiarkea. Kaiken kukkuraksi hän lopetti radiokanava Suomipopin Aamulypsy-ohjelman juontamisen viime vuonna lähes 16 vuoden jälkeen.

”Olen toivonut perhettä todella paljon ja olen onnellinen, että olen saanut aika ison sellaisen”, Anni sanoo.

”Silloinkin, kun minulla on ollut paljon töitä, olen pelännyt, että ne loppuvat.”

Ensimmäistä kertaa vuosiin Anni ei tiedä, milloin ja millaisiin uusiin töihin hän on ryhtymässä seuraavaksi – vakituisia työprojekteja ei ole näköpiirissä ainakaan kesällä haastattelua tehtäessä. Kuopustytär on nyt puolitoistavuotias, ja vanhempainvapaa jatkuu.

Anni kertoo olevansa työmyyrä, jolle ura on tärkeä osa identiteettiä. Tälläkin äitiyslomalla hän on televisiosarjan kuvausten lisäksi kirjoittanut kolumneja Helsingin Sanomiin ja tehnyt someyhteistöitä.

”Silloinkin, kun minulla on ollut paljon töitä, olen pelännyt, että ne loppuvat. Työstä on tullut niin iso osa minua, että olen alkanut miettiä, kuka olen, jos kaikki työroolini riisutaan.”

”Viisitoista vuotta radiotyössä menivät hujauksessa, eikä uusia 15-vuotiskausia tule loputtomiin.”

Kunpa meilläkin olisi iso perhe, Anni ajatteli jouluna 2019. Silloin hän eli kahdestaan esikoispoikansa kanssa.

Vaikka elämä oli täyttä ja monin tavoin hyvää, ystäväperheen isossa iloisessa joulupöydässä Anni huomasi tuntevansa yksinäisyyttä, ulkopuolisuuttakin. Ehkä se oli merkki siitä, että hän kaipasi muutosta. Se tulikin nopeasti.

Seuraavana alkukeväänä lööpit kertoivat, että Anni odottaa vauvaa Ilkan kanssa. Iso yleisö ei edes tiennyt, että he seurustelevat.

”Minulla ei ole tarvetta elää kaavojen mukaan. Minun iässäni ei ole mahdollistakaan pitkittää suunnitelmia ja olla vaikka viittä vuotta kihloissa ennen kuin voi mennä naimisiin ja hankkia lapsia. Olin elämänmuutoksestani vain onnellinen ja iloinen enkä pelännyt tulevaa.”

Anni ei piilottele unelmiaan, vaan hän puhuu ja kirjoittaa niistä.

”Tässä iässä tiedän, että unelmiin kannattaa tarttua. Kun aloin lähestyä neljääkymppiä, tajusin entistä paremmin, että elämähän on lyhyt. Viisitoista vuotta radiotyössä menivät hujauksessa, eikä uusia 15-vuotiskausia tule loputtomiin.”

Luit lyhennelmän haastattelusta, joka on julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 12/2023. Haastattelussa Anni kertoo, millaista on ollut palata pikkulapsiarkeen pitkän tauon jälkeen ja miten aiemmin pelokas Anni on löytänyt elämänmuutoksiinsa tarvittavan rohkeuden.

Kommentoi +