Ripsienpidennykset
Jotain vanhaa, jotain lainattua, lopuksi ripsiväriä.
Luetuimmat

1

2

3

4

5

6

Uusimmat

Ripsienpidennykset pidentävät, tuuhentavat, kaartavat ja tummentavat omia ripsiä - ne tekevät joko kaikkea tai jotain näistä.

Ripsienpidennykset kiinnitetään omien ripsien tyveen. Ripsipidennykset voi valita useasta eri materiaalista, pituudesta, kaarevuudesta ja paksuudesta.

Ripsienpidennykset ovat suosittuja, sillä ne helpottavat ja nopeuttavat arkea: ripsiä ei tarvitse taivuttaa eikä aikaa kulu ripsivärin levitykseen.

Ripsienpidennykset sopivat myös piilolasien käyttäjille ja paljon treenaaville ja ulkoileville. Ripsivärin leviämistä ei tarvitse pelätä.

Omien ripsien kasvutahdin vuoksi ripsienpidennykset tulee huoltaa keskimäärin 3–5 viikon välein, jotta ne pysyvät kauniin näköisinä. Irronneiden ripsitupsujen tilalle laitetaan huoltokäsittelyssä uudet.

Ripsienpidennyksiin liittyy paljon muistettavaa – ja myös yllättäviä vaaroja.

Ripsiä ei saa kastella 48 tuntiin ripsienpidennysten laiton jälkeen. Ripsienpidennyksiä ei myöskään voi pestä millä tahansa puhdistusaineilla. Öljyä sisältävä puhdistusaine voi irrottaa pidennykset ennen aikojaan.

Ripsienpidennyksiä ei saisi hieroa (edes unissaan!), ja ripset pitäisi harjata joka päivä. Nukkumisasentokin voi mennä uusiksi: selällään nukkuminen on ripsiystävällisin valinta.

Suurin vaara on liima, jolla ripsienpidennykset kiinnitetään. Ripsiliima on akrylaattipohjaista, sillä lievemmät aineet eivät pidä pidennyksiä kiinni tarpeeksi hyvin ja kauan. Niin sanottua allergialiimaa ei ole olemassakaan.

Moni herkistyy tai allergisoituu ripsiliimalle. Reaktio tulee usein yllättäen eikä ilmoita itsestään etukäteen. Se ei vaadi pitkää altistusta vaan voi iskeä jo ensimmäisten ripsienpidennysten laiton jälkeen. Pahimmillaan silmät turpoavat ja punoittavat, vetistävät sekä rähmivät rajusti, ja edessä on käynti silmälääkärillä.

Ripsiliima voi aiheuttaa allergiaa paitsi ripsipidennysten ottajille myös niiden tekijöille. Kosketusallergian lisäksi tekijät voivat sairastua astmaan.

Ripsienpidennykset voivat altistaa silmäongelmille paitsi liiman myös heikentyvän hygienian vuoksi. Koska ripsienpidennykset on omia ripsiä hankalampi puhdistaa hellävaraisesti, pidennysten tyveen kertyy helposti likaa, meikkiä ja bakteereja. Bakteeriperäisen silmätulehduksen lisäksi ripsien tyveen voi kehittyä sieni-infektio.

Harvemmin esiin nouseva vaara on omien ripsien vaurioituminen. Alustavan näytön mukaan ripsien kasvu voi häiriintyä, jos ripsienpidennyksiä käyttää pitkiä aikoja yhtä mittaa. Syypäitä tähän ovat ripsien tyven toistuva käsittely ja ripsienpidennysten ripsille aiheuttama painolasti.

Ripsienpidennyksiin voi liittyä myös yllättävä haittapuoli, jota harva tulee ajatelleeksi: liian massiiviset ripsipidennykset voivat saada käyttäjänsä näyttämään todellista väsyneemmältä tai ikäistään vanhemmalta. Tuuheat ja tummat ripsienpidennykset luovat helposti varjot silmien alle, jolloin silmät näyttävät raskailta ja uneliailta.

Tilaa uutiskirje tästä
Tulossa vain kiinnostavia, hauskoja ja tärkeitä viestejä.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo