Voisiko masturbointi olla yhtä arkinen tapa kuin iltalenkki?
Hyvinvointi
Voisiko masturbointi olla yhtä arkinen tapa kuin iltalenkki?
Itsetyydytys voi olla arkinen tapa rentoutua, päästää höyryjä ja viettää hetki yksin, miettii Trendin harjoittelija Iida Hallikainen.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 30.8.2019
Trendi

"Me kaikki olemme nähneet ne Sinkkuelämää-jaksot. Samantha masturboi isolla hieromasauvalla. Hän vaihtaa asentoa, voihkii ja saa monta räjäyttävää orgasmia. Sitten hän soittaa miesystävälleen ja kysyy, tulisiko tämä testaamaan hänen seksivälinelaatikkoaan.

Elämme seksipositiivisuuden aikaa, mutta silti monella on melko armoton kuva itsetyydytyksestä. Etkö saa orgasmia? Sinun pitäisi, sillä jopa lääkärit suosittelevat itsetyydytystä. Seksistä voi ja pitää puhua kovaan ääneen. Hieromasauvoja kannattaa hankkia. Niistä saa myös lisäpotkua parisuhteeseen. Pitäisikö kaikilla olla kotonaan seksivälinelaatikko?

Minulla on lohduttavia uutisia: ei tarvitse. Vaikka itsetyydytyksen ympärille rakentunut julkinen keskustelu onkin tärkeää, monille rohkeasta keskustelusta saattaa syntyä paineita. Se, mikä on nuorempana ollut häpeällistä ja vaiettua, on nyt trendikäs puheenaihe, vaikka kaikille siitä keskusteleminen ei ole koskaan helppoa ja luontevaa.

Omassa ystäväpiirissäni itsetyydytyksestä ei puhuttu ennen aikuisuutta. Monet pitävät tavallisesta seksistä lähetyssaarnaaja-asennossa. Toiset käyttävät seksileluja. Jotkut pitävät roolileikeistä. Ja sitten on tietysti niitä, jotka eivät välitä masturboinnista juuri lainkaan.

Itsetyydytyksessä ei oikeastaan olekaan kyse eroottisesta ja tajunnan räjäyttävästä masturbointipäivästä, jonka jälkeen kasvot hehkuvat. Masturbointi voi olla vähän kuin iltalenkki: arkinen ja huoleton tapa rentoutua, päästää höyryjä ja viettää hetki yksin.

1990-luvulla Sinkkuelämää mullisti kulttuurin raottamalla verhoa, joka oli kätkenyt taakseen etenkin naisten seksin ja seksuaalisuuden. Nyt sama verho olisikin hyvä vetää puoliväliin. Huokaista ja helpottua siitä, ettei oma elämä ole näytelmää. Se voi olla kaunista, hiljaista ja yksityistä. Tai se voi olla eroottista, äänekästä ja julkista.

Kaikki keinot ovat sallittuja, kunhan jokainen saa toteuttaa niitä omalla tavallaan."

Kommentoi +