Voidemainen meikki vie vuosia kasvoilta
Kauneus
Voidemainen meikki vie vuosia kasvoilta
Pelkillä voidemaisilla tuotteilla tehty meikki näyttää luonnolliselta - ja iho nuorekkaalta. Meikkitaiteilija Ida Jokikunnas neuvoo ja näyttää, miten onnistut.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 26.11.2019
Kauneus ja Terveys

Voidemainen meikki

Voidemainen meikki tuo iholle hehkua. Se saa ilmeen näyttämään nuorekkaammalta.

Voidemainen meikki saa ihon hehkumaan ja heijastamaan valoa. Se häivyttää juonteita ja epätasaisuuksia, joita puuterimaiset meikit voivat korostaa. Tämä meikki on myös säänkestävä. Se on helppo tehdä ja syntyy kuudessa minuutissa.

1. Levitä meikkivoide kasvoille siveltimellä mahdollisimman ohuesti. Ota sitten kämmenselälle kasvoöljyä ja painele meikkivoidesivellintä öljyyn. Levitä varjostusvoide kasvoille öljytyllä siveltimellä. Se levitetään ohimoille ja leuan alle poskiluuta mukaillen.

2. Käytä poskipunana huulipunakynää. Piirrä poskien korkeimpiin kohtiin pieniä viivoja ja taputtele väri tasaiseksi sormin. Voit myös yhdistää huuli- ja poskimeikin teon: levitä puna ensin huulille suoraan kynästä ja painele sormin. Taputtele sormiin jäänyt puna kevyesti poskien korkeimpiin kohtiin. Häivytä viistosti korvan­lehtiä kohti.

3. Korosta kasvoja kasvovoiteella tai -öljyllä. Se viimeistelee meikin upean hehkuvaksi. Jos käytät erillistä korostustuotetta (strobing), valitse mahdollisimman nestemäinen tai voidemainen tuote ilman liiallista helmiäistä. Näin korostus ja iho pysyvät luonnollisina. Levitä korostusväriä poskiluun päälle, kulmien yläpuolelle, nenänvarteen ja amorinkaarelle.

4. Älä lisää puuteria. Jos käytät peitevoidetta tai haluat ehkäistä esimerkiksi nenänpielien kiiltelyä, annostele puuteria hyvin kevyesti. Ota pieni luomi­värin häivytyssivellin, ota siihen pieni määrä puuteria ja painele siveltimellä vain välttämättömimmät kohdat.

Vinkki: Suihkuta valmiin meikin päälle meikin­kiinnityssuihketta tai kosteuttavaa kasvo­suihketta. Se tuo lisää hehkua ja parantaa meikin kestoa. Suihketta voi lisätä myös päivän mittaan.

Luottonelikko: Kokeile näitä

1. Kaksipäinen korostusvoidekynä on kätevä matkoilla. Nyx Professional Makeupin Wonder Stick Highlight & Contour 04 Universal 13,90 e. 2. Voidemaista muotoilu- ja korostuspuikkoa on helppo käyttää. Cliniquen Chubby Stick Sculpting Contour Curvy Contour 29,90. 3. Kevyt kasvoöljy antaa lisähehkua iholle, kun kastat meikkisiveltimen öljyyn. Dermalogican Phyto Replenish Oil 86,60 e. 4. Pehmeän voidemainen huulipuna sopii myös poskipunaksi. Sillä saa luonnollisen ilmeen helposti. Labellon Crayon Lipstick Coral Crush 7 e.

Ida Jokikunnas on meikki- ja hiustaiteilija. Lue Idan blogia: terve.fi/blogit/idaiholla

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehden numerossa 11/2019.

Kommentoi +