Vappu Pimiä haluaa olla ennen kaikkea voimakas: "Kun ihminen on haudassa, kukaan ei muistele hänen ulkonäköään vaan sitä, millainen tyyppi hän oli"
Ihmiset
Vappu Pimiä haluaa olla ennen kaikkea voimakas: "Kun ihminen on haudassa, kukaan ei muistele hänen ulkonäköään vaan sitä, millainen tyyppi hän oli"
Juontaja Vappu Pimiä ei ole antanut arvostelun vaikuttaa vartalosuhteeseensa. Hän vierastaa tiukkoja dieettejä ja kehonpalvontaa.
Teksti

Kuvat
,,

Julkaistu 18.5.2021
Kauneus ja Terveys

Olin nuorena sinut kehoni kanssa. Kaksikymmentä vuotta sitten aloitin julkisen työn juontajana. Kun aloitin television Big Brother -ohjelmassa, keskustelupalstoilla alettiin puhua, että olen lihava.

Se oli hämmentävää, koska olen ollut aina normaalipainoinen. Totta kai arvostelu myös loukkasi, ja hetken mietin, olenko oikeasti ylipainoinen.

Onneksi minulla on lapsuuteni perua hyvä itsetunto. Minua on rakastettu paljon, ja vanhempani ovat aina muistuttaneet, että voin olla mitä itse päätän.

Itsetunto auttoi kommenttien yli, eikä ilkeä arvostelu vaikuttanut kehosuhteeseeni. Sen sijaan aloin ajatella, että haukkuminen kertoo kommentoijista eikä minusta.

Kehonpalvonta on mielestäni käsittämätöntä. Kun ihminen on haudassa, kukaan ei muistele hänen ulkonäköään vaan sitä, millainen tyyppi hän oli. En ole ollut ikinä kiinnostunut toisten kropista.

Oma vartaloni on muuttunut synnytysten ja ikääntymisen takia. Lantioni on leventynyt, eivätkä rintani ole enää pystyt kuten ennen.

Kehon muuttuminen kuuluu elämään. Vartaloni on tehnyt ison työn, kun olen synnyttänyt kaksi lasta. Rintojeni ei enää kuulukaan näyttää samanlaisilta kuin nuorena.

”Siloteltu somemaailma on minulle vieras.”

En pyri tiettyyn painoon vaan haluan mahtua vaatteisiini. Ennen kaikkea tahdon olla voimakas.

Kun täytin neljäkymmentä kaksi vuotta sitten, ymmärsin, että kehossa pitää olla lihasta. Se pitää vartalon kasassa, kun ikää tulee lisää.

Treenaan kuudesta seitsemään kertaa viikossa, sillä saan siitä voimaa ja hyvän olon. Käyn kolme kertaa viikossa kuntosalilla ja juoksen sekä nyrkkeilen. Yritän myös joogata ainakin joka toinen viikko. Heikko kohtani on, etten välttämättä pidä lepopäiviä.

Ruoan suhteen olen hedonisti ja syön kaikkea. Tiukat dieetit eivät ole minua varten.

Detox-kuurin teen kerran tai kaksi vuodessa. Silloin jätän kymmeneksi päiväksi sokerin, suolan, maidon sekä viljat ja syön kalaa, kanaa, kananmunia ja kasviksia. Siitä tulee tosi hyvä olo ja nukun paremmin. Jos makean syöminen on jäänyt päälle, kuuri auttaa pääsemään siitä eroon.

Ihoani kehutaan paljon, ja pidän siitä hyvää huolta. Ikääntymisen merkit eivät haittaa minua, mutta haluan, että ihoni säilyy freesin näköisenä. Käyn kosmetologilla kerran kuukaudessa mikroneulauksessa tai happo­hoidossa.

Kotona ihonhoitorutiiniini kuuluu puhdistus aamuin illoin, kasvovesi, seerumi ja kosteusvoide sekä välillä myös kasvoöljy. Kerran viikossa teen naamion. Toisinaan jätän sen kasvoille koko yöksi.

Ulkonäkökeskeisyys ja siloteltu somemaailma ovat minulle vieraita. Instagram on päiväkirjani. Jaan siellä sekä iloja että suruja. En juuri mieti, mitä julkaisen. Haluan olla oma itseni myös somessa.

Vappu Pimiä

on 42-vuotias ­televisio- ja radio­juontaja, jolla on aviomies ja kaksi tytärtä. Hän juontaa parhaillaan MTV3-kanavalla esitettävää Maajussille morsian -ohjelmaa.

@vappendaali: "Tänään pääsin ekaa kertaa leikkauksen jälkeen järveen. Uimisesta ei voi puhua, sillä siihen ei käsi vielä taivu, mutta kastautuminen onnistui!" (11 038 tykkäystä)

Vapun luottotuotteet

1. Janoiselle iholle: ”Käytän paljon kangasnaamioita. Nämä ovat arvokkaita mutta superhyviä. Ne todella kosteuttavat, ja eron entiseen huomaa.” Guinot Newhite -kangasnaamiot 101 e/7 kpl. 2. Yön sankari: ”Ihoni meni huonoon kuntoon, kun kilpailin 13 vuotta sitten Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Yöseerumi paransi ihoni, ja käytän sitä edelleen.” Estée Lauder Advanced Night Repair Serum 79 e. 3. Tuuheutta tukkaan: ”Lakan ja hiuspuuterin sekoitusta voi suihkuttaa heti pesun jälkeen puhtaisiin hiuksiin. Se antaa volyymia eikä jätä tukkaa tahmeaksi.” Oribe Thick Dry Finishing Spray 48 e. 4. Päivetys vaalealle: ”Vaalealle iholleni on vaikea löytää sopivan sävyistä aurinkopuuteria. Tämä puuteri sopii minulle kesät talvet. Käytän sävyä Matte Bronze.” MAC Cosmetics Bronzing Powder 27,90 e.
Kommentoi +