Valmiina juhliin! Näin teet upean meikin ja kampauksen, jotka kestävät koko illan
Kauneus
Valmiina juhliin! Näin teet upean meikin ja kampauksen, jotka kestävät koko illan
Kun laittaudut juhliin, muista taikasanat nihkeä iho ja tuoksukerrostalo. Näin saat pysyvän meikin eikä juhlatuoksusi pökerrytä muita juhlijoita.
Teksti

Kuvat

17.12.2021
 |
Trendi

1. Hehkeä iho syntyy yöllä

Hehkeän juhlatyylin ja kuulaan ihon ohituskaistalle pääset, kun aloitat valmistautumisen jo edellisenä iltana – tai jopa muutama päivä etukäteen. Tähän tarkoitukseen sopivat loistavasti yöhoitoon tarkoitetut seerumit ja naamiot, joissa on ripaus hedelmähappoja. Ne kuorivat ja tehohoitavat ihoasi samalla kuin nukut. Kätevää mutta tehokasta. Huulet saavat myös uutta buustia yöaikaan, kun levität niille juhlia edeltävänä yönä runsaasti huulivoidetta tai huulinaamion. Kevyesti kuoriva huulimaski poistaa rohtumia ja takaa sileän pohjan huulimeikille.

Jos taas olet enemmän äkkilähtöjen ihminen, nopea oikotiekin hehkuun on olemassa.

”Kokeile pyyhkiä kasvot ensin kuorivalla kasvo­vedellä ja asettele sitten kasvoille kosteuttava ja hehkua antava kangasnaamio 10–15 minuutiksi”, meikkaaja Eevis Liedes kertoo.

2. Aloita kynsistä, päätä huivikikkaan

Kynsilakat rullalla, vaivalla tuuhennetut hiukset latistuneet ja silmänrajaukset sutussa? Juhliin valmistautuessa harkittu laittautumisjärjestys säästää aikaa ja hermoja. Miten edetä kuin ammattilainen?

”Asu voi olla hyvä miettiä ihan ensin, koska se vaikuttaa usein myös meikkiin ja hiuksiin. Vaatetta ei kuitenkaan ehkä kannata pukea vielä päälle, ettei meikki tahraa sitä. Itse laitan ensin hiukset, ettei esimerkiksi hiuskiinne sotke meikkipohjaa. Kiharat voi toki jättää jäähtymään meikin ajaksi. Meikissä etenen järjestyksessä meikkipohja, silmät, huulet. Jos luomiväriä varisee iholle, se on kuitenkin helppo putsata pumpulipuikolla”, meikkaaja Eevis Liedes sanoo.

Kun meikki ja hiukset ovat valmiina, juhlapukeutujan ässä hihassa on vanha kunnon pukeutumishuivi. Siis se sellainen, joita roikkuu tavaratalojen sovituskopeissa, mutta joita kukaan ei oikein käytä.

Mikä tahansa pään suojaksi puettu liukaspintainen huivi auttaa sujahtamaan juhla-asuun pää edellä ilman, että meikki ja hiukset kärsivät tai asu tuhriintuu. Tähän tarkoitukseen kannattaa bongailla huiveja esimerkiksi kirpputorilta.

Juhlatyyli ei lähde käsistä, kun lakkaat kynnet rauhassa jo juhlia edeltävänä päivänä, mielellään hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa. Näin saat kauniita unia muttet kynsiisi oman tyynyn kuvia.

3. Näin kampaus ei latistu

Muodikkaimmat juhlakampaukset ovat juuri nyt hyvin simppeleitä ja luonnollisia. Miten hyvä uutinen, koska erityisosaamista ei tarvita!

Lyhyeen tukkaan sopii esimerkiksi sliipattu ja siloteltu tyyli. Ei nyt ihan wet look, mutta kuitenkin tiiviisti päätä pitkin menevä. Jos hiukset yltävät kiinni, latvat voi kiinnittää niskaan sykerölle. Miten sopivaa Suomen marraskuuhun! Ei haittaa, jos taivaalta vihmoo vettä tai räntää, koska lässähdyksen vaaraa ei ole.

Tee kampaus näin: Pohjusta pyyhekuivat hiukset kampausnesteellä tai hiusprimerilla, jolloin saat lämpösuojan ja kevyesti pitoa. Föönaa hiukset haluttuun asentoon päätä myöten. Voit viimeistellä kampauksen pelkällä hiusvahalla. Mahdollisimman kuiva koostumus auttaa välttämään ylilyönnit, kuten vahan länttäämisen yhteen kohtaan päätä. Ota pieni määrä vahaa kämmeniin ja lämmitä se huolellisesti ennen levitystä hiuksiin. Toista mieluummin pariin kertaan kuin että laittaisit liikaa kerralla. Vaha on myös loistava ja aliarvostettu tuote sen pienen pörrön taltuttamiseen jakauksista ja etuhiuksista, onpa tukka minkä pituinen tahansa.

”Jos lyhyissä hiuksissa on mittaa viisikin senttiä, niitä saa jo muunneltua kivasti juhlaa varten. Voit esimerkiksi käännellä hiukset reunoilta muotoiluraudalla eri suuntiin tai kihartaa tukan kauttaaltaan. Se tuo heti uutta ilmettä ja juhlavuutta lyhyeen tukkaan. Viiden sentin haamuraja on hyvä pitää mielessä, kun miettii seuraavaa tukkamallia kampaajalla”, vinkkaa kampaaja Kati Suokas Glohair Sibeliuksenkadulta Hämeenlinnasta. Hänet on tänä vuonna palkittu kullalla sekä Wella International Trend Vision 2021 -kilpailussa että International Intercoiffure Trendblast -kilpailussa.

4. Meikki tarvitsee nahkean pinnan

Meikkivoiteen pysyminen on juhlatyylin nihkeä ikuisuuskysymys, mutta ratkaisu saattaakin piillä juuri nihkeydessä! Juhlameikkiä ennen ei kannata kikkailla ihonhoitotuotteilla vaan pysytellä tutussa rutiinissa. Jotta meikki tarttuu ihanteellisella tavalla, iholla ei saisi olla liikaa eikä liian vähän kosteutta.

”Nahkea pinta on paras! Silloin meikkivoide sulautuu hyvin ihoon muttei rullaa pois. Jos iho on liian kuiva, meikkivoide korostaa sen kuivuutta. Jos iholla taas on liikaa hoitavia ainesosia, meikistä ei saa tasaista eikä sopivan peittävää. Itse ajattelen, että hyvä meikkivoide riittää, eikä primer todellakaan ole kestävän meikin edellytys tai välttämättömyys”, Eevis Liedes vinkkaa.

5. Käytä glitteriä maltillisesti

Kiinnostaako kimalle? Hieno juttu, sillä nyt ei tarvitse pelätä, että näyttää glittereissään 2000-luvulta karanneelta. Se on suorastaan suotavaa, koska kyseisen aikakauden tyyli on tehnyt paluun! Kimalteissa piilee aina kuitenkin pieni yliannostelun vaara, joka voi sammuttaa vaivalla hankitun säihkeen. Tyylikkäin tapa saattaakin olla säännöstely.

”Valitse glitterisi: yksi kimaltava asia per tyyli on varmin valinta. Jos mekossa on glitteriä, pitäisin meikin kimalteettomana, tai jos luomilla on kimalletta, en lisäisi sitä enää muualle”, Liedes sanoo.

6. Pysyvä kampaus kahdella hiuskiinteellä

Kun haluat nopeat kiharat, muttet halua käyttää siihen kohtuuttomasti aikaa ja vaivaa, ratkaisun saattavat tuoda yksi puikko, kaksi pulloa hiuskiinnettä – ja näppien pitäminen kurissa.

”Suosittelen kiharoiden tekoon kiharapuikkoa. Nopeasti näyttävät ja kestävät kiharat saa, kun suihkuttaa hiuksiin osioittain kevyttä hiuskiinnettä ennen kihartamista. Kun lakan sumuttaa riittävän kaukaa eli noin 15–20 sentin päästä, hiuksiin ei tule kovaa pintaa. Älä säikähdä tiukan näköisiä kiharoita vaan suihkuta niihin heti voimakasta hiuslakkaa ja anna kiharoiden jäähtyä rauhassa ennen avaamista. Jos kiharoita koskettelee heti, ne lässähtävät”, Liedes sanoo.

Jos hiukset ovat afro- tai luonnonkiharaiset ja niihin haluaa pörröisen kiharan sijaan selkeämmät kiharat, hiuksia ei yleensä kannata suoristaa ensin. Vaikka suoristus vähentäisi kiharan pörröisyyttä, se onnistuu myös kihartamalla.

Jos hiukset haluaa silti suoristaa ensin, kannattaa varata aikaa: hiusten pitäisi jäähtyä kunnolla ennen kihartamista, tai ne eivät suostu kihartumaan uudelleen.

Trendikkäimmät kiharat muistuttavat nyt permanenttia.

”Tällainen kiharapilvi onnistuu hyvin mikrokihartimella eikä hiuskiinnettä edes tarvita”, vinkkaa kampaaja Kati Suokas.

”Suihkuta hiuksiin ensin lämpösuojaa ja kiharra hiukset osioittain Micro Stickillä. Mitä pidempi ja paksumpi tukka, sitä pienempinä osioina hiukset kannattaa kihartaa. Tähän kampaukseen ei kannata suihkuttaa lopuksi hiuslakkaa, vaan korkeintaan pöyhiä hiukset läpi käsillä, joissa on hiukan hiusvahaa. Näin lopputulos pysyy liikkuvana ja pehmeänä.”

7. Juhlatuoksua kerrostamalla

Miten saada tuoksu kestämään koko illan ilman, että muut tukehtuvat? Kokeile tuoksun kerrostamista: käytä vartalon iholle ensin tuoksuvaa vartalovoidetta ja anna sen imeytyä. Suihkuta sitten saman tuoksuista hajuvettä valtimokohtiin, joista verenkierron lämpö nostattaa sen vahvemmin esiin. Hyödynnä myös esimerkiksi polvitaipeet, niistä tuoksu leijailee liikkuessa ylöspäin juuri sopivan vahvuisena.

Mitä vahvempi tuoksuvahvuus on, sitä paremmin se pysyy iholla. Eau de Toilette kestää heikoiten, Eau de Parfum jo paremmin. Voittaja pysyvyydessä on silti aito parfyymi – joskin sen annostelussa kannattaa olla hyvin säästeliäs. Tippa tai puoli per kohta riittää ihan oikeasti! Vaatteisiin sumutettu tuoksu säilyy pidempään kuin iholle levitetty, mutta aromi ei pääse täysin oikeuksiinsa.

”Tuoksu syntyy aina hajuveden ja ihon kohtaamisesta, joten kankaaseen suihkutettuna tuoksu on latteampi kuin iholle laitettuna. Tuoksua ei kannata suihkuttaa kehon etupuolelle, kuten kaulan etuosaan. Oma nenä tottuu tuoksuun nopeasti, mutta muut voivat pökertyä sen voimakkuudesta”, tuoksuasiantuntija ja Tuoksu­tarinoita-kirjan kirjoittaja Mirva Saukkola sanoo.

8. Näin kiinnität irtoripset

Jos irtoripset houkuttelevat mutta liimausvaihe ei kuulu suosikkeihisi, hyvä ratkaisu voivat olla ripsitupsut, joista on tehty valmiiksi kolmen tupsun nippu. Tällainen nippu on helpompi liimata ripsirajaan kuin yksittäiset tupsut ja yksi triplanippu per silmä usein riittää.

Mikäli pysyttelet mieluiten maskarahommissa, pro-vinkki voi tuoda silmiin uutta säihkettä.

”Mielestäni ihan kaikkien kannattaisi taivuttaa ripsensä ennen ripsivärin levitystä. Se avaa katseen ja saa jo sinänsä ripset näyttämään pitkiltä. Myös ripsivärin kerrostaminen eli kolmivaiheinen levitys tekee paljon. Ripsistä ei tule koppuroita, eivätkä ne liimaudu yhteen, kun väriä levittää vähän kerrallaan: ensin aivan tyveen, sitten pienen kuivumistauon jälkeen pituuksiin ja kolmannella kierroksella vielä kärkiin. Näin saa upean tuuheat, erotellut ja näyttävät ripset”, Liedes neuvoo.

9. Tee näyttävät silmänrajaukset

Rajaukset ovat syksyn silmämeikeissä se juttu, ja vieläpä melko helpot sellaiset. Tämän syksyn hittejä ovat klassisen kissamaisen eyeliner-rajauksen lisäksi ulkonurkkaan tehty mikrorajaus ja käänteinen kissarajaus, joka painottuu alaluomelle. Inspiraatiota löydät muun muassa Emmy-gaalan tyyleistä! Voit käyttää rajauksiin niin luomiväriä, kajalkynää kuin nestemäistä eyelineria, mutta yhdellä tuotteella on monta ässää hihassaan.

”Monikäyttöisin rajaustuote on geelirajausväri purkissa. Sillä onnistuu niin kapea rajaus ohuella siveltimellä kuin pehmeä rajaus isommalla siveltimellä. Jälki on intensiivisen musta ja säänkestävä. Lisäksi se sopii vesirajaan eli silmän sisäluomelle”, Liedes kertoo.

Kokeile rajauksissa myös muita värejä kuin klassista mustaa. Esimerkiksi kimallerajaus näyttää raikkaalta, jos muu meikki on luonnollinen. Luonnollisuus ei silti tarkoita, että sinun pitäisi jättää huulipuna laittamatta. Nyt trendikkäimpiä sävyjä ovat ruskeaan taittavat punat. Jos ruskea tuntuu vieraalta, kannattaa totuttelu aloittaa roosaan taittavista nudeista.

10. Mitä pakata juhlakäsilaukkuun?

Se hetki, kun kyyti jo odottaa pihassa tai pitäisi muuten jo kiirehtiä ulos ja mieleen hiipii kysymys: mitkä kaikki meikit saan sullottua pikkulaukkuun? Ole armollinen itsellesi ja laukullesi, pärjäät vähällä.

”Itse pidän juhlalaukussa vain peitevoidetta, puuteria ja ehkä huulipunaa. Peitevoiteella on helppo korjata meikkipohjaa esimerkiksi nenänpielistä ja silmäkulmista. Sen sijaan vaikkapa silmänrajauksia ei välttämättä kannata ruveta korjailemaan kesken juhlien. Sama pätee poskipunaan: poskille tulee todennäköisesti hyvä puna jo hyvistä bileistä”, Liedes sanoo.

Jos iho alkaa kiillellä, puuteripaperien sijasta kannattaa kokeilla ohuita kasvopapereita, jotka imevät ylimääräistä talia iholta mutta eivät kasaa mitään iholle.

”Juhlissa kiiltelevälle iholle kannattaa ensin painaa pala paperia ja lisätä vasta sitten puuteria kevyesti. Juhlissa mukana voi olla myös vippa siveltimen sijaan, mutta kotona puuteri kannattaa aina levittää siveltimellä”, Liedes vinkkaa.

Kommentoi +