Uusi hiusmalli haussa? Katso ideat kaikille pituuksille
Kauneus
Uusi hiusmalli haussa? Katso ideat kaikille pituuksille
Kerrostaminen huijaa runsautta monenpituisiin hiuksiin. Mutta mikä malli on helppohoitoisin? Tässä ovat muodikkaimmat tyylit juuri nyt!
Teksti

Kuvat

Julkaistu 14.1.2019
Kauneus ja Terveys

Polkkatukan latva saa voida paksusti

Muodikkain polkkatukka ulottuu nyt leukaluuhun. Leikkauslinja saa olla tasainen ja terävä. Lisää tuuheutta saa kerrostamisella. Polkan pariksi sopii nyt hyvin trendikäs epäsymmetrinen otsatukka. Polkkatukan muotoilu ei ole vaikeaa. Tarvitset vain hyvän föönin, lämpösuojan antavan muotoilusuihkeen sekä joustavan hiuskiinteen. Suolasuihke tuo lisää rakennetta, jos hiuslaatu on sileä ja veltto.

Tasapaksu latva on muodikas. Kuva Academy of Artin näytöksestä.

Lyhyestä tukasta tekee naisellisen runsas pixie

Audrey Hepburn tiesi sen jo vuonna 1952: lyhyt malli on naisellinen ja korostaa mkauniisti kasvonpiirteitä. Pixie-malli leikittelee pituuseroilla. Pyydä kampaajaasi leikkaamaan tukka lyhyemmäksi sivuilta ja jättämään enemmän volyymiä etuosaan ja otsalle. Voimakas leikkausmalli kaipaa usein vahvan hiusvärin rinnalleen. Muista, että lyhytkin tukka tarvitsee muotoilua. Mattapinnan jättävä rakennevaha antaa rennon lopputuloksen.

Runsas pixie-tukka on naisellinen lyhyt malli. Kuva Salvatore Ferragamon näytöksestä.

Helppo, helpompi, puolipitkä tukka

Hartioille ulottuva tai hieman pidempi malli saa olla rento ja luonnollinen. Latvat leikataan tasaisiksi, muttapituuksia kerrostetaan. Puolipitkä tukka on laiskan hiustenlaittajan unelma. Kun hiuksissa on hyvä malli ja niitä on kerrostettu, muotoilusta selviää jopa yhdellä tuotteella! Mikä parasta, puolipitkä tukka on pitkää helpompi muotoilla tuuheaksi, koska se ei ole yhtä painava.

Puolipitkä tukka on helppo valinta. Kuva Ralph Laurenin näytöksestä.

Huijaa pitkiin hiuksiin tuuheutta laineilla

Pitkissä hiuksissa suositaan volyymiä ja rentoutta. Ohuisiin hiuksiin saa runsautta kerrostetulla leikkauksella. Tee pituuksiin rentoja laineita. Se saa hiukset näyttämään paksummilta. Unohda suoristaminen, koska se latistaa jo valmiiksi hentoista, suomalaista hiuslaatua entisestään. Huolehdi hiusten kunnosta. Huonokuntoinen pituus ei imartele ketään. Uutta ilmettä pitkään malliin saa otsatukalla. Valitse rohkeasti lyhyt tai ylipitkä, kulmakarvatkin peittävä versio.

Laineilla voi huijata tuuheamman tukan. Kuva Elisabetta Franchin näytöksestä.

Mitä sanoa kampaajalle?

Mikä on tärkeintä, mitä kampaajalle pitää sanoa ennen hiustenleikkausta?

– Haluan, että korostat parhaita puoliani, sanoo kampaaja-kouluttaja Jules Tognini hiustenhoitosarja EVO:lta.

– Leikkaus, joka imartelee Kim Kardashianin luustoa, ei välttämättä sovi sinulle. Hän muistuttaa, että hiusmallilla voi muotoilla kasvoja kuten meikillä.

– Contouring-leikkauksella voi korostaa silmiä, kohottaa poskipäitä tai kaventaa kasvoja. Kysy kampaajan mielipidettä, mikä sopii parhaiten.

Asiantuntija: Jules Tognini/EVO

LEMPEÄ OJENNUS KURITTOMILLE KUTREILLE

Hankala pyörre tai oikukkaat luonnonkiharat? Näin saat niistäkin ilon irti.

1| Kerrosta pyörretukka. Paras tapa kätkeä itsepäinen pyörre on kerrostettu leikkaus. Luonnollinen volyymi ja kerrokset tekevät pyörteestä vähemmän erottuvan. Myös pyörteen ehdoilla tehty jakaus vie siltä voimaa. Vältä hiusten suoristamista. Se korostaa pyörrettä.

2| Kiharat polkaksi. Luonnonkihara tukka vaatii hyvän leikkauksen, jotta se asettuu kauniisti. Nyt on trendikästä jättää luonnonkiharoihin reilusti pituutta tai leikata ne muhkeaksi polkaksi eli curly bobiksi. Kampaus kevenee, kun niskatukka leikataan etuosaa lyhyemmäksi.

Kommentoi +