Kaisa Mäkäräinen, Elina Gustafsson ja muut urheilijat paljastavat: Tämä pieni asia tekee arjestani parempaa
Hyvinvointi
Kaisa Mäkäräinen, Elina Gustafsson ja muut urheilijat paljastavat: Tämä pieni asia tekee arjestani parempaa
Urheilu-urastaan tunnetut naiset kertovat, mikä on heidän rakkain hyvinvointituotteensa.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 23.7.2023
Kauneus ja Terveys

Kosteutta monitoimivoiteesta

Euroopan mestaruuden voittanut entinen nyrkkeilijä Elina Gustafsson: Hustle Butter Deluxe -voide 28 e.

”Nyrkkeilyssä hierotaan naamaan vaseliinia, koska se vähentää kitkaa hanskan ja ihon välissä, jolloin naamaan tulee vähemmän nirhaumia. Vaseliini tukkii ihohuokoset ja saa naaman helposti kukkimaan.

Parempi vaihtoehto on luomulaatuinen, alun perin tuoreiden tatuointien parantamiseen tarkoitettu Hustle Butter. Voide toimii kuten vaseliini, mutta se ei tuki ihohuokosia. Kyseessä on todellinen monitoimituote: käytän sitä paitsi sparreissa, treeneissä ja otteluissa myös huulirasvana. Lisäksi tuote toimii kuulemma liukuvoiteena.

Käytin jossain vaiheessa glittereitä, ja ne pysyivät hyvin paikallaan, kun tätä voidetta laittoi alle. Kaiken lisäksi siinä on ihanan makea kookoksinen tuoksu.”

Elina Gustafsson luottaa monitoimivoiteeseen. Se toimii kuten vaseliini, mutta ei tuki ihohuokosia.

Lihashuoltoa pallolla

Tanssija-koreografi Minna Tervamäki: tennispallot.

”Tennispallo on uskomattoman monipuolinen hierontaväline. Pallot voi pujottaa tyhjään nilkkasukkaan, mutta itse teippaan kaksi palloa ilmastointiteipillä yhteen.

Rullaan kehoani kahden pallon päällä joka aamu. Muuten tuntisin, että en ole auki. Laitan pallot lattialle ja rullailen haluamaani vartalon osaa niitä vasten. Palloilla voi hieroa jalkapohjat, pohkeet, sääret, pakaroiden pienet lihakset, reidet ja selän. Tunnen pari muusikkoa, jotka ovat hoitaneet palloilla käsiään. Junassa ja lentokoneessa rullailen palloilla jalkapohjia ja selkää, jotta saan tehostettua verenkiertoa.”

Tanssijana Minna Tervamäki tietää miten helpottaa lihasjumeja. Tennispallot ovat tehokas keino avata keho ja rullata lihakset lämpimiksi.

Lämpöä tiikeribalsamilla

Tanssija-koreografi ja valmentaja Hanna Karttunen: Tiger Balsam Algol Pharma 9,90 e.

”Hieron tiikeribalsamia ennen treeniä alaselkään, lonkkiin ja reisiin. Balsami laittaa veren kiertämään ja tunnen, kuinka lihakset ottavat paremmin tietoa vastaan. Kun laitan päälle trikoot, kahinahousut, säärystimet ja takin, lämpö pysyy sisällä.

Lihaskipuihin käytän myös TinyLux Power Recover -lihasvasaraa ja Portugalista ostamaani Elas-kipusalvaa.

Iso osa hyvinvointia on ajattelun avaruus ja luova, utelias mieli. Kirjat ja musiikki kulkevat mukanani kaikkialle. Tällä hetkellä minua inspiroi myös Esa Saarisen Filosofia ja systeemiajattelu -podcast.”

Tiikeribalsami lämmittää ja laittaa veren kiertämään ennen treeniä, kertoo Hanna Karttunen.

Jumit pois rullaamalla

Urheilualan yrittäjä ja EM-kultaa voittanut entinen taitoluistelija Laura Lepistö: Casall Foam Roll Medium 54,90 e.

”Istun nykyään paljon tietokoneella ja olen huomannut kantapään kautta, että passiivisuus aiheuttaa lihasjumeja. Lenkkeily tai kuntosali eivät ole rangalle ja yläselälle tarpeeksi joustavaa liikettä, joten tarvitsen päivittäin myös lempeää, joka suuntaan avaavaa rullailua.

Pitkä, kova ja sileä putkirulla on hyvä väline avaamaan rintarankaa. Laitan rullan pitkittäin selkärangan myötäisesti niin, että toinen pää on häntäluussa ja toinen niskassa, ja sitten vien lattiassa käsiä ylös ja alas samalla syvään hengitellen. Myös nitkutteleva liike putkirullan päällä toimii.”

Laura Lepistö käyttää päivittäin putkirullaa kehonhuoltoon. Lempeä ja joustava liike auttaa pitämään kehon kunnossa.

Hyvää energiaa puurosta

Urallaan kuusi MM-mitalia voittanut entinen ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen: Fazer Alku Vadelmainen pikakaurapuuro 5,20 e.

”Huippu-urheiluaikoina olin vähintään 250 päivää vuodesta matkoilla, jolloin rutiinit ja hyvät yöunet olivat todella tärkeä palautumisen muoto.

Nukun epäterveellisesti vatsallani, joten otin matkoille mukaan oman mahdollisimman matalan perustyynyni ja tyynyliinan. Oma tyyny on tärkeä, koska saan hotellien paksuista tyynyistä niskajumit. Oma tyynyliina taas tuo kotoisan fiiliksen.

Minulla on matkoilla mukana myös pikakaurahiutaleita, sillä silloin tiedän, että saan joka paikassa suhteellisen hyvän aamupalan.”

Kaisa Mäkäräiselle rutiinit ja hyvät yöunet tulevat ykkösenä. Matkustaessa pikakaurahiutaleet ovat varma valinta aamupalaksi.

Juttu on julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 8/2023.

Kommentoi +