Tubettaja Miisa Rotola-Pukkila: "Olen hyväksynyt, että paniikkihäiriö on aina osa minua"
Ihmiset
Tubettaja Miisa Rotola-Pukkila: "Olen hyväksynyt, että paniikkihäiriö on aina osa minua"
Tubettaja Miisa Rotola-Pukkila ei halunnut julkkikseksi, mutta päätyi satojentuhansien katseiden alle. Pioneerityö videobloggaajana on hävettänyt, pelottanut ja ahdistanut, mutta viimein hän osaa olla ylpeä urastaan.
Teksti

Kuvat

21.1.2021
 |
Trendi

Nuori nainen havahtuu illalla telkkaria katsellessaan siihen, että joku hakkaa ikkunaa. Hän ei uskalla liikkua. Kohta hän kuulee, kuinka tunkeilija on päässyt rappukäytävään, missä hän huutelee naisen nimeä. Nainen ei uskalla soittaa poliisille. Nyt pitää olla hiljaa.

Miisa Rotola-Pukkila, 25, ei unohda tuota yötä muutaman vuoden takaa. Hän oli nukkumassa Tampereella yksiössään. Takana oli tavallinen päivä puheviestinnän kursseilla. Pari kuukautta aiemmin Rotola-Pukkila oli julkaissut videon, josta saattoi arvata, missä hän asuu. Videon näkivät satatuhatta silmäparia Rotola-Pukkilan Mmiisas-YouTube-kanavalla.

”Videossa remontoin ekassa kerroksessa sijaitsevan asuntoni terassin. Joku tunnisti talon julkisivun, ja siitä alkoi viikon kestänyt kotirauhan häirintä”, hän muistelee.

Pelottava, traumaattinen kokemus pahensi Rotola-Pukkilan paniikkihäiriötä, joka oli puhjennut opiskeluaikana. Se oli yksi niistä kerroista, kun suosikkitubettaja mietti, onko hänen julkinen työnsä todella sitä, mitä hän haluaa tehdä.

Silti, se on. Rotola-Pukkila rakastaa tubettaa ja kehittyä siinä. Ja se näkyy: Hän on ollut Suomen suosituimpia tubettajia vuodesta 2013. Hän on ensimmäisiä suomalaistubettajia, jotka alkoivat kerätä massayleisöjä ja joita alettiin fanittaa. Viime syksynä Mmiisas palkittiin Vuoden vaikuttajana Suomen ensimmäisessä YouTube-gaalassa.

”Brändini kulmakiviä ovat tavallisuus, arkisuus ja rehellisyys”, hän miettii suosionsa syitä.

Mmiisas kokkaa videoilla tortilloja, tekee kotitreenejä ja juttelee tubettajapoikaystävänsä Tomas Grekovin kanssa. Mmiisasin kanssa olisi kiva käydä kahvilla, on helppo ajatella, ja niin moni seuraaja on sanonutkin.

”Mutta ei kukaan oikeasti ehdota, että nähdään Robert’s Coffeessa kello 17. Vaikka minua pidettäisiin lähes ystävänä, välillämme on tietty etäisyys. Eivät he tunne minua oikeasti, koska en kuulu heidän sosiaaliseen piiriinsä.”

He eivät tunne, koska Mmiisas on Rotola-Pukkilan huolella vuosia rakentama henkilöbrändi.

”Valehtelisin, jos väittäisin muuta. Olen pyörittänyt yhden naisen tuotantoyhtiötä monta vuotta.”

Tältä naiselta haluamme kuulla monta uraoivallusta.

Mitkä ovat Rotola-Pukkilan uraoivallukset? Miten Rotola-Pukkilasta tuli suosittu tubetähti? Miten julkinen työ toi hänelle paniikkihäiriön, ja mitä hän ajattelee siitä? Lue koko haastattelu uudesta Trendistä!

Kommentoi +