TOP 10: Eevan luetuimmat jutut 2021 – nämä henkilöhaastattelut jättivät jälkensä suomalaisten sydämiin
Ihmiset
TOP 10: Eevan luetuimmat jutut 2021 – nämä henkilöhaastattelut jättivät jälkensä suomalaisten sydämiin
Suomen syvällisin naistenlehti Eeva vie lukijansa roolien taakse. Nämä Eevan koskettavat ja ajatuksia herättävät henkilöhaastattelut olivat vuoden 2021 luetuimpia verkossa.
Teksti

Kuvat

30.12.2021
 |
Eeva

Eeva kertoo julkisuudesta tuttujen ja tähän asti tuntemattomien ihmisten tarinat arvostavasti ja kunnioittaen. Henkilöjutuissa puhutaan suoraan vaikeistakin asioista, ja siksi Eeva on täynnä viisaita ajatuksia, suuria oivalluksia ja koskettavia hetkiä. Jutut vievät sinut aina roolien taakse.

Nämä henkilöhaastattelut koskettivat erityisesti lukijoitamme verkossa vuonna 2021: listasimme kymmenen luetuinta tarinaa.

1. Ulla löysi kolmevuotiaana vanhempansa surmattuina: ”Kun minulle osoitettiin uusi perhe, elämä ja tavat, kadotin itseni”

Ulla Barendsen-Riikonen löysi vanhempansa surmattuina perheen kodissa Afganistanissa. Jutun kirjoitti Piu Tiusanen, kuvat otti Milka Alanen.

Ulla Barendsen-Riikonen oli kolmevuotias, kun hän löysi vanhempansa surmattuina perheen kodissa Afganistanissa. Ulla sai Suomesta uuden kodin ja vanhemmat, mutta samalla hän oppi, että menetys ja suru oli kätkettävä. Seurauksena oli valheellinen identiteetti, josta irtautuminen vei kauan aikaa. Lue Ullan tarina tästä.

2. Tanssijat Jutta ja Sami Helenius: ”Oma lapsi on toiveissamme, jos vain Luoja suo”

Jutta ja Sami Helenius haaveilevat lapsesta. Jutun kirjoitti Anneli Juutilainen, kuvat otti Jouni Harala.

Jutta ja Sami Heleniuksen parisuhde on kestänyt kaksikymmentä vuotta. Pitkään rakkauteen on mahtunut vaikeita ja riitaisia hetkiä mutta myös suurta riemua ja menestystä. Tanssin aikana syntyvä yhteys on yhä liima, joka kannattelee heidän liittoaan. Lue Jutan ja Samin haastattelu tästä.

3. Lapsensa menettänyt Mia Kantakoski: ”Ajattelin, että en voi pestä iholtani pois Artun viimeistä halausta ja suukkoa”

Joulukuun 17. päivänä vuonna 2017 kaikki tavallinen pirstoitui. Silloin poliisi ilmoitti, että Mian poika oli menehtynyt tapaturmaisesti. Jutun kirjoitti Minna Hujanen, kuvat otti Milka Alanen.

Kun Mia Kantakosken teini-ikäinen poika menehtyi, Mia putosi kuiluun, jota ei voi sanoin kuvata. Silloin avuksi tulivat runot ja kuvat. Pala palalta Mia on rakentanut elämänsä uudelleen. Mieleen ovat nousseet myös kiitollisuus, toivo ja halu elää. Lue Mian selviytymistarina tästä.

4. Jari Tervon puoliso sairastui vakavasti: ”Tehtäväni on antaa Katille valoa, jota olen häneltä saanut”

Uudistuneen Eevan henkilöhaastattelussa Jari Tervo kertoi elämänsä rooleista. Jutun kirjoitti Sanna Wallenius, kuvat otti Kristiina Kurronen.

Kirjailija Jari Tervo kertoi Eevan henkilöhaastattelussa elämänsä rooleista äitinsä vastikään menettäneenä esikoispoikana, puolisona, isänä, hauskuuttajana ja tarkkailijana. Kun kirjailija Jari Tervon vaimo Kati Tervo sairastui viime vuonna vakavasti, Jari pelkäsi, miten sairautta pystytään hoitamaan. Äidin poismeno puolestaan ravisutti miehen maailmaa. Lue juttu tästä.

5. Anne Pohtamon ja Arto Hietasen rakkaus roihahti uudestaan: ”Arto ei olisi kestänyt toista eroa”

Anne Pohtamo-Hietanen kertoo olevansa optimisti. ”Jokaisen elämässä on tummia sävyjä, mutta ikävimmissäkin käänteissä voi nähdä myös valoa.” Jutun kirjoitti Sanna Wirtavuori, kuvat otti Satu Nyström.

Anne Pohtamo-Hietanen on elämänkaaressaan hyvässä vaiheessa. Hän hyväksyy sen, että juuri nyt päiviin kuuluu sekä ilo kolmesta lastenlapsesta, että suru äidin muistisairaudesta. 40 vuoden liiton vahvin liima Arto Hietasen kanssa on muotoaan muuttanut rakkaus. ”Rakkaus voitti”, Anne kertoo. Lue Anne Pohtamon henkilöhaastattelu tästä.

6. Matti ”Fredi” ja Eva-Riitta Siitonen kulkivat yhdessä yli 50 vuotta: ”Luottamus on jopa tärkeämpää kuin rehellisyys"

”Kun katseemme kohtasivat, tiesin heti, että tässä on jotain. Se hymy pysäytti”, Fredi muisteli Eevan haastattelussa. ”Kumpikin on saanut toiselta paljon, yhdessä olemme voineet kokea enemmän kuin yksin", Eva-Riitta kertoi. Jutun kirjoitti Sanna Wirtavuori, kuvat otti Timo Pyykkö.

Eva-Riitta ja Matti ”Fredi” Siitosen raskain kokemus on ollut tytär Hanna-Riikan vaikea sairaus ja menehtyminen. Surusta ei heidän mukaansa tarvitsekaan selvitä, mutta sen kanssa voi oppia elämään.

Lisää surua Eva-Riitan elämään toi Fredin yllättävä poismeno. Matti Siitonen menehtyi 23. huhtikuuta 2021. Lue pariskunnan ainutlaatuinen yhteishaastattelu tästä.

7. Maria Jungner: ”Rakkaus vaatii suurta rohkeutta – on uskallettava antaa sielunsa ja sydämensä ja toivoa, ettei toinen polje niitä rikki”

Maria Jungner kertoi elävänsä luopumisen aikaa. Luopumisen oppiminen on elämän kestävä oppitunti. Jutun kirjoitti Eija Huusari, kuvat otti Jouni Harala.

Maria Jungner kertoo elävänsä luopumisen aikaa vanhempiensa haurastumisen ja tyttäriensä itsenäistymisen myötä. Hän suree, ettei ole osannut rakentaa pysyvää parisuhdetta. Toisaalta vapaaehtoinen saattohoitotyö on auttanut ymmärtämään, mikä elämässä on todella tärkeää. Lue Marian kansihaastattelu tästä.

8. Maarit Feldt-Rannan leski Vesa Kallionpää: ”Laki eutanasiasta saadaan toivottavasti pian – se oli myös Maaritin tahto”

"Maailma menetti positiivisen ja eloisan ihmisen, jonka epäitsekkyys ja elämänilo hipoivat kaikkia rajoja. Itse menetin rakkaani ja vakuutuin harkitun eutanasian tarpeesta. Suru on suuri." Näin kirjoitti Vesa Kallionpää, kun hänen puolisonsa menehtyi 51-vuotiaana. Jutun kirjoitti Sanna Wirtavuori, kuvat otti Milka Alanen.

Maarit Feldt-Ranta menehtyi marraskuussa 2019. Toimittaja Vesa Kallionpää sanoo, että hänen puolisonsa joutui kärsimään turhaan väistämättömän kuoleman edessä. ”Saattohoito oli hyvää ja ammattitaitoista, mutta Maarit itse olisi halunnut kuolinapua, jos se olisi ollut laillista.” Lue koko juttu tästä.

9. Rakkaudeton lapsuus kulkee aina mukana – Kari Karjalainen: ”En ole uskaltanut sitoutua, koska olen pelännyt hylkäämistä”

Äiti hylkäsi Karin isovanhempien huostaan. ”Olin tuolloin alle kahden.” Jutun kirjoitti Eija Huusari, kuvat otti Riina Peuhu.

Entinen kaupunginjohtaja Kari Karjalainen sanoo kärsineensä koko ikänsä huonosta itsetunnosta. Ankara lapsuus jätti jäljen, jota hän on yrittänyt paikata kiivastahtisella suorittamisella. Kun ura yllättäen päättyi, mies ajautui monen vuoden masennukseen. Lue Karin selviytymistarina tästä.

10. Omaishoitajana 51 vuotta ollut Raisa Lardot: ”Ilman rinnakkaissuhteita en olisi jaksanut hoitaa miestäni”

”Vaikka suru muuttaa muotoaan, se ei hellitä. Joinakin päivinä ajattelen, että elämäni meni jo", Raisa Lardot pohti. Jutun kirjoitti Eveliina Lauhio, kuvat otti Milka Alanen.

Raisa Lardot eli 51 vuotta kahta eri todellisuutta: oli yksi elämä aviomies André Lardotin omaishoitajana ja toinen menestyneenä kirjailijana rinnakkaisissa rakkaussuhteissa. Nyt kun puoliso on poissa, Raisan pitäisi aloittaa kolmas elämä, tällä kertaa yksin. ”Andrén kanssa sain olla se, kuka oikeasti olen.” Lue Raisa Lardotin henkilöhaastattelu tästä.

Jokaisessa Eeva-lehdessä on vähintään kuusi pitkää ja elämyksellistä henkilöhaastattelua. Kurkista roolien taakse ja seuraa Eevaa Facebookissa ja Instagramissa.

Kommentoi +