Tinder-mies petti ja eli siivellä - "Hänellä olikin useita naisia"
Ihmiset
Tinder-mies petti ja eli siivellä - "Hänellä olikin useita naisia"
Tinder-treffit johdattivat Minnan outoon suhteeseen. Ihana mies hyväksikäytti taloudellisesti, seksuaalisesti ja henkisesti.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 27.10.2018
Kauneus ja Terveys

”Tinderistä se alkoi. Mies oli komea ja miehekäs. Asuimme eri kaupungeissa, mutta aloimme viestitellä", Minna Ahmonsaari kertoo. Hän on sairaanhoitaja-diakonissaopiskelija, parturi-kampaaja ja personal trainer. Kolmikymppinen, aikuinen nainen.

"Mies kävi luonani ja tapasi ystäviäni. Kaikki hurmaantuivat. Hän oli mukava ja huomaavainen.

Emme nähneet koskaan hänen kotonaan. Aina tuli jokin este. Hän kertoi myös, että oli joutunut luopumaan asunnostaan ja asui sukulaisensa nurkissa. Siellä emme voineet tavata. Mies alkoi puhua, että voisi muuttaa Helsinkiin. Hän puhui yhteisestä tulevaisuudesta.

Maksoin meille lentoliput

Lähdin Barcelonaan viideksi viikoksi. Maksoin miehen lentolipun, jotta hän pääsi käymään siellä. Hänellä ei ollut rahaa, sillä hänet oli lomautettu.

Matkan aikana sain oudon tekstiviestin tuntemattomalta naiselta. Hän kirjoitti, että hänellä on ollut suhde mieheni kanssa. Naureskelimme viestille ystävieni kanssa. Mies sanoi arvanneensa, että hänen hullu eksänsä ottaa minuun yhteyttä. En miettinyt asiaa sen enempää.

Hänen kanssaan oli helppo olla. Treenasimme yhdessä, kävimme ulkona ja nauroimme. Hän oli innoissaan kaikesta, hyvin sosiaalinen ja sain häneltä läheisyyttä. Seksi oli ihanaa. Kun hän ei ollut Helsingissä, minulla oli hirveä ikävä. Lähetimme satoja WhatsApp-viestejä joka päivä.

Joskus hän oli taas hyvin mustasukkainen ja kyttäsi, mitä teen sosiaalisessa mediassa. Välillä hän epäili, että petän häntä. Silloin hän soitteli minulle öisin. Se oli hirveän kuluttavaa.

Hän ei esitellyt minua läheisilleen

Mies ei halunnut kertoa Facebookissa, että olemme parisuhteessa. Tunsin, että hän salaa jotakin. Olimme kuitenkin olleet yhdessä jo jonkin aikaa ja puhuneet yhteenmuuttamisesta, avioliitosta ja lapsista.

Hän ei esitellyt minua juuri kenellekään läheiselleen. Tuntui, että hän häpeää minua.

Välillä mies oli hurmaava, välillä haukkui minua helpoksi ja uhkasi jättää. Kerran hän läpsi minua.

Tein kaikkeni, jotta hänellä olisi turvallinen olo. Pysyin rauhallisena ja sanoin, että kaikki järjestyy. Mies herätti hoivaviettini. Tahdoin pelastaa hänet.

Mies vannoi, että toinen nainen on hullu

Sain uuden tekstiviestin parin kuukauden päästä. Nainen kertoi, että mies on hänen luonaan. Heillä on suhde.

Olin järkyttynyt, mutta yritin suojella itseäni kieltämällä asian. Mies vannoi, että nainen on hullu.

Uskoin häntä, vaikka ystäväni yrittivät puhua minulle järkeä. Tiesin kyllä, että ystäväni olivat oikeassa. Silti ajattelin, että rakkaus parantaa.

Aloin saada viestejä lisää. Ne vaikuttivat aika erikoisilta, enkä tiennyt, ketä uskoa. Epäilin ja pelkäsin miehen pettävän, mutta hän puhui minut aina ympäri.

Sitten yhteinen tuttumme kertoi, että mies iskee kuntosalilta naisia. Selvisi myös, että hänellä on ollut seksisuhde toisen naisen kanssa suhteemme aikana.

Maksoin vuokran ja ostin hänelle vaatteita

En voinut enää sulkea silmiäni. Yritin jättää hänet, mutta hän pommitti minua viesteillä ja kosi minua. Olimme puhuneet avioliitosta aiemminkin ja käyneet katsomassa sormuksia.

Annoin periksi. Palasimme yhteen. Mies muutti minun ja ystäväni luokse. Hänen piti maksaa kolmannes vuokrasta, mutta koska hänellä ei ollut rahaa, minä maksoin.

Ostin hänelle myös paljon vaatteita ja kustansin elämäämme. Hän kävi edelleen usein kotikaupungissaan. Sormuskin jäi puheeksi. Minua alkoi ärsyttää.

Sitten soitti vanha avovaimo

Muutaman kuukauden kuluttua sain puhelun naiselta, joka kertoi olevansa miehen avovaimo. He olivat olleet yhdessä 17 vuotta. Juuri tätä olin pelännyt eniten.

Tilanne tuntui täysin epätodelliselta. Olimme äskettäin palanneet ihanalta reissulta.

Puhelun jälkeen soitin sille naiselle, joka oli lähetellyt viestejä minulle. Hänellä oli ollut suhde mieheen kuuden vuoden ajan. Mies oli asunut hänen luonaan välillä.

Minä olin ollut miehen kanssa kaksi vuotta. Jaksoin tätä suhdetta pitkään, sillä olin päättänyt olla kärsivällinen. En tahtonut luovuttaa liian nopeasti.

Uskoin miestä kauan, sillä hän oli hyvin miellyttävä ja hyvin uskottava. Kaikki läheisenikin uskoivat häntä.

Kaipasin, mutta otin yhteyttä poliisiin

Eroaminen oli vaikeaa. Kaipasin häntä varsinkin öisin ja heikkoina hetkinä. Hän ei halunnut päästää minua, vaan viestitteli minulle joka päivä vielä monta kuukautta suhteen jälkeen. Lopulta jouduin ottamaan yhteyttä poliisiin. Sen jälkeen en ole kuullut hänestä.

Nyt tunnen itseni vapaaksi. Minusta ei tullut kyynistä, mutta tulevaisuudessa en aio antaa kenenkään käyttää hyväksi tunteellisuuttani ja empatiakykyäni.

Olen miettinyt, miksi uskoin miestä niin pitkään. Ajattelin kai, että jos ryhdyn suhteeseen, niin pidän siitä kiinni. Minä myös rakastin häntä.”

Minnan vinkit: Pettämisen merkit

  • Kyttääminen voi olla merkki siitä, että kumppani pettää itse ja ajattelee sinun tekevän samoin.
  • Puhelimen jatkuva varjelu ja mukana kantaminen voi paljastaa, että toisella on jotain salattavaa.
  • Jos kumppanisi peruu tapaamisia eikä halua esitellä sinua muille, voi olla, että joku muu on sinua tärkeämpi.

Apua ilmaiseksi

Nollalinja auttaa henkisestä, fyysisestä tai seksuaalisesta väkivallasta tai sen uhasta kärsiviä naisia. Voit soittaa nimettömästi ja ilmaiseksi. Numero on 080 005 005.

Kommentoi +