Joko tunnet tyylin nimeltä #tenniscore? Näin hurmaavalla tavalla siinä yhdistetään urheilumuoti ja vintage-fiilis
Muoti
Joko tunnet tyylin nimeltä #tenniscore? Näin hurmaavalla tavalla siinä yhdistetään urheilumuoti ja vintage-fiilis
Serena Williams venyttää pukukoodia niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Lopputulos? Tennis-muoti, josta sinäkin innostut.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 19.9.2023
Trendi

Serena Williams tunnetaan yhtenä kaikkien aikojen parhaista tennispelaajista. Tenniksen lisäksi hänen toinen suuri intohimonsa on muoti. Siitä hän kiinnostui jo lapsena, kun hän katseli kisapukuja ompelevaa äitiään. Myöhemmin hän opiskeli muotia collegessa ja perusti vaatemerkin S by Serena.

Vuonna 2004 Serana nähtiin asussa, joka sinetöi hänen asemansa tennismaailman tyyli-ikonina. Hän oli tuolloin juuri solminut monivuotisen sopimuksen Niken kanssa, ja yhteistyön ensimmäinen asu koostui farkkukankaisesta tennishameesta, pohjemittaisista buutseista ja niiteillä koristellusta topista. R’n’b -musiikki­videoiden estetiikkaa huokuva tyyli oli poikkeuksellinen melko konservatiivisille tenniskentille. Tuon päivän jälkeen kaikki seurasivat, mitä Serena puki päälleen.

1. Uudet koodit kentällä

Serenan tyylissä korostuvat innovatiiviset leikkaukset sekä halu rikkoa rajoja ja venyttää pukukoodia – niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Ennen suuria yhteistyödiilejä hän tuunasi asujaan itse ja on ollut aina tarkka yksityiskohdista: mitä enemmän kimallusta, sen parempi.

2. Tie tennisikoniksi

Serena tarttui ensimmäisen kerran mailaan kolmevuotiaana. Isä Richard Williamsilla oli aina selvä visio tyttäriensä Serenan ja vuotta vanhemman Venuksen tulevaisuudesta. Tästä kertoo myös vuoden 2021 elokuva King Richard: Williamsien tarina. Leffa kannattaa katsoa myös ihanien tennistyylien vuoksi.

3. Kalifornian malliin

Laadukkaat urheiluvaatteet sopivat myös osaksi arkipukeutumista. Jos athleisure-trendin pääkaupungin eli Los Angelesin katukuvaa on uskominen, ei ihminen tarvitse joogatrikoiden lisäksi juuri muita housuja. Levenevät lahkeet tekevät leggareista astetta siistimmät.

Toppi 80 e, J. Lindeberg. Trumpettilahkeiset leggingsit 140 e, Filippa K. Urheiluhame 75 e, Nike Performance. BeautifEYE-silmänaamiot 30 e / 30 kpl, Pixi.

4. Pysy napakkana

Urheiluvaatteiden tekniset materiaalit ovat herkkää sorttia. Ne eivät pidä kuumasta vedestä, suurista pesuainemääristä tai kovista linkouslukemista. Myös huuhteluaine ja kuivausrumpu ovat kieltolistalla: ne pilaavat urheiluvaatteiden joustavuuden ja saavat vaatteet lörpähtämään ennen aikojaan.

5. Pikavirkistäjä

Vauvaonnittelut Williamsin perheeseen! Toista lastaan odottava Serena on usein puhunut äitiyden vaikutuksesta elämäänsä ja uraansa. Hänen luottotuotteisiinsa kuuluvat virkistävät silmämaskit, jotka hän laittaa usein vaikuttamaan automatkan ajaksi.

6. #Tenniscore

Internet rakastaa trendien nimeämistä. Uusin hurahdus? Urheilumuotia ja vintage-fiilistä yhdistelevä tenniscore, joka tuo vekkihameet ja pikeet osaksi katumuotia. Ajattele prinsessa Dianan 1980-luvun-asuja: suuria collegepaitoja, minihameita ja vitivalkoisia lenkkareita tennissukkien kanssa.

Treenitoppi 39 e, Arket. Hame 100 e, J. Lindeberg. Juoksulippis 33 e, Adidas. Urheilutoppi 45 e, Girl­friend Collec­tive.

7. Vastuu painaa

Treenivaatteita ekologisemmin? Nettikauppa Weekendbee on tehnyt kuratoinnin puolestasi. Kaikkien sivustolla myytävien merkkien on läpäistävä vastuullisuusseula, jossa tarkastellaan muun muassa tuotteiden valmistusta, materiaaleja ja elinkaarta. Kurkkaa myös pesulappuun: econyl nailon on valmistettu täysin kierrätetystä muovijätteestä, joka sopii loistavasti treenivaatteisiin.

8. Hyvä pito

Trendikatsaus kauden lenkkarimuotiin: mitä eräjormemmat, sitä ajankohtaisemmat. Polkujuoksuun suunniteltuja Salomonin lenkkareita on nähty muun muassa julkkismallien Bella Hadidin ja Hailey Bieberin kaltaisten edelläkävijöiden jalassa. Kerrankin trendikengät, jotka soveltuvat myös liukkaille keleille!

9. Sporttitrendien luoja

Vintage-sporttimuodista ammentava Sporty & Rich sai alkunsa Instagramin moodboard-tilinä, josta se kasvoi printtilehdeksi ja lopulta vaatebrändiksi ja sporttimuodin edelläkävijäksi. Merkin perustajaa Emily Obergia inspiroivat 1980- ja 1990-luvun alun paparazzi-kuvat sekä tuon ajan tennistähtien, kuten Andre Agassin ja Steffi Grafin, tyylit.

10. Luottotrikoot

Haussa uudet treenihousut? Ruotsalaisen Röhnischin bestseller-leggarit on valmistettu 77-prosenttisesti kierrätetystä polyesterista ja niissä on nimensä mukaisesti korkea vyötärö. Pidämme myös tästä: napakka reisitasku mahduttaa sisäänsä puhelimen ja kokoskaala on XS-6XL.

Treenikassi 46 e, Oysho. Paita 185 e, Sporty & Rich. Lenkkarit 150 e, Salomon. Flattering Curved High Waist -treenihousut 70 e, Röhnisch.

3 x liikuntatrendi

Hittipilatesta kotona

Pilatesohjaaja olohuoneessasi? Suositun laitepilatesstudio Bayn tunneille pääsee nyt netissäkin! Perustaja Julia Oraviston ohjaamilla tunneilla pyritään syventämään kehon tuntemista.

DanceFitYoga

DanceFitYoga on ryhmäliikuntakonsepti kiireiselle, joka etsii all-in-one -treenimuotoa. Tuntiin on saatu mahtumaan kolme tehokasta ja hauskaa lajia: tanssi, jooga ja lihaskunto. Apuvälineenä on vain matto.

Ploggaus

Ruotsista lähtöisin oleva plogging on yhdistelmä sanoista ”jogging” ja ”plocka upp”. Ideana on kuntoilla ja kerätä roskia luonnosta. Vesille? Green Kayak lainaa kesäisin kajakkeja roskien keruuta vastaan.

Williamsin ystävä, vuonna 2021 menehtynyt muotisuunnittelija Virgil Ablohih suunnitteli hänelle useita asuja, kuten baletista inspiroituneen asun vuoden 2018 US Openiin.

Juttu on julkaistu Trendissä 7/2023.

Kommentoi +