Täyteainehoidot huuliin – miten pistoksilla saa hyvän tuloksen ja välttää ankkahuulet?
Kauneus
Täyteainehoidot huuliin – miten pistoksilla saa hyvän tuloksen ja välttää ankkahuulet?
Hyaluronihapolla voi paitsi pullistaa huulia myös korjata epäsymmetriaa ja kosteuttaa ihoa.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 11.8.2020
Kauneus ja Terveys

Iän myötä huulet ohenevat ja kuivuvat, koska kollageenin ja hyaluronihapon määrä vähenee niistäkin. Se voi saada huulet jopa kääntymään hieman sisäänpäin.

Päivittäinen ihonhoito on tärkeää ulottaa myös huuliin: kosteuta ihoa joka päivä ja kuori tarvittaessa. Levitä esimerkiksi hoitovettä ja seerumia myös huulten lähelle. Jo säännöllisellä kotihoidolla voi tehdä paljon.

Täyteaineilla eli pistoshoidoilla voidaan sekä kosteuttaa huulten ihoa että tuoda niihin lisää muhkeutta. Toivottu tulos määrää, millaista hyaluronihappoa käytetään. Ohut geeli kosteuttaa, paksu täyttää.

Säilytä maltti, vaikka haluaisitkin selvän muutoksen. Pikkuhiljaa lisätty täyteläisyys sopii useimmille parhaiten. Huulten kosteutukseen riittää usein jo 0,5 millilitraa hyaluronihappoa, täyteläistämiseen 1 millilitra eli yksi ruiskullinen.

Tulos pysyy huulissa keskimäärin 6–9 kuukautta. Hinta vaihtelee tekijästä ja paikkakunnasta riippuen paljonkin. Täyteläiset huulet saa noin 280–550 eurolla.

Luonnolliseen lopputulokseen päästään, kun hyaluronihappoa pistetään kerralla riittävän vähän ja oikeisiin kohtiin. 

Paras tekniikka ja pistokohdat valitaan aina yksilöllisesti. Jos haluaa välttää ankkahuulet, kannattaa toivoa tekijältä, että hyaluronihappo pistetään hieman huulten rajojen alapuolelle. Täyteaine leviää ihossa, joten jos sitä pistetään aivan huulten rajalle, se voi kulkeutua myös rajan ulkopuolelle ja luoda ylähuuleen ei-toivotun, liian ulkonevan vaikutelman.

Älä anna kenen tahansa pistellä huuliasi. Valitse kokenut sairaanhoitaja tai lääkäri. He tietävät, missä hermot ja verisuonet kulkevat. He huolehtivat myös, ettei elimistöön pääse pistoskohdasta pöpöjä ja osaavat toimia oikein, jos jokin menee pieleen.

Jos huulet ovat epäsymmetriset synnynnäisesti tai onnettomuuden vuoksi, pistoksilla voi tasapainottaa niiden ilmettä.

Silloin hyaluronihappoa saatetaan pistää esimerkiksi vain toiselle puolelle ylähuulta. Näin kokonaisuudesta tulee symmetrinen jo pienellä määrällä ja tulos pysyy luonnollisena.

Jos huulissa on arpikudosta, varmista etukäteen lääkäriltä, onko pistoshoito mahdollinen. Se kun voi lisätä arpikudoksen määrää.

Kestorajaus huulissa voi auttaa, jos väri on haalistunut tai rajat sumentuneet.

Huulten rajojen kestopigmentointi saa huulet ponnahtamaan esiin uudella tavalla ja ryhdistää suun ulkonäköä.

Valitse kokenut ja taitava tekijä, joka osaa valita sinulle sopivan sävyn.

Asiantuntija: sairaanhoitaja Pia Hopeavirta/Day Spa Yade, Helsinki. Hän on erikoistunut huulten anti age -hoitoon ja tekee täyteainehoitoja vain yli 25-vuotiaille.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 8-9/2020.

Kommentoi +