Kyllä kelpaa kahvitella Tampereen seudulla! Lukijat vinkkaavat 17 kahvilaa, jotka ovat todellisia helmiä
Lukijoiden valinnat
Kyllä kelpaa kahvitella Tampereen seudulla! Lukijat vinkkaavat 17 kahvilaa, jotka ovat todellisia helmiä
Pyysimme Eevan Facebook-seuraajia paljastamaan heidän suosikkikahvilansa Suomessa ja kokosimme vinkit yhteen. Tässä ovat Tampereen ja sen lähiseudun kiinnostavat suositukset.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 11.7.2023
Eeva

1. Cafe Deco

”Täysin omanlaisensa kahvila. Salaatit, suolaiset ja makeat tarjottavat itse tehtynä. Ja paljon muuta… ihanaa. Suosittelen.”

”Tarjottavat itse tehtyjä maukkaita kakkuja, piirakoita, sämpylöitä ym. Lisäksi kodin sisustustavaraa ja vaatteita tarjolla, huippupaikka!”

Tammelantorilla sijaitseva kahvilaputiikki oli monen lukijan suositus. Cafe Decosta löydät itse tehtyjä suolaisia ja makeita herkkuja sekä sisustustavaroita ja vaatteita. Kahvila saa myös paljon kehuja tunnelmallisuudestaan ja ystävällisestä palvelusta. Kahvila on auki arkipäivisin keskiviikosta perjantaihin ja viikonloppuna lauantaisin.

Ilmarinkatu 8, 33100 Tampere

Cafe Deco

2. Kahvila Amurin Helmi

Tampereen keskustassa sijaitseva kahvila on auki joka päivä. Amurin Helmestä löytyy kahvilaherkkujen lisäksi arkiaamiainen ja keittolounas sekä viikonloppuisin erikseen tarjottava kattava aamiaisbuffet.

Keitot ovat laktoosittomia ja gluteenittomia ja vaihtuvat viikoittain. Niitä voi tilata mukaan, ja pienille lapsille on erillinen hinnoittelu. Museokaupasta voi hankkia pieniä tuliaisia.

Satakunnankatu 49, 33230 Tampere

Kahvila Amurin Helmi, kuva: Elsi Kummu

3. Pyynikin Munkkikahvila

”Ne munkit! Aina tupaten täynnä.”

Yli 30 vuotta perheyrityksenä toiminut munkkikahvila. Kuuluisa klassikkomunkki leivotaan paikan päällä ja tarjoillaan tuoreena. Saatavilla myös laktoosittomia, kananmunattomia ja maidottomia munkkeja sekä gluteenittoman leipomon Ilonan munkkeja.

Pyynikin munkkikahvilan pisteen voit löytää Tampereen kauppahallista, joka on avoinna maanantaista lauantaihin, sekä Pyynikin näkötornista, joka on auki joka päivä. Kahvila käyttää vain luomu-, vapaan- tai ulkokananmunia.

Näkötornintie 20, 33230 Tampere

Hämeenkatu 19, 33200 Tampere

Pyynikin Munkkikahvila

4. Kahvila-Konditoria Mari

”Niin hyvää, ettei sanotuksi saa. Hinta laatusuhde kohdallaan."

”Siellä vaan on aina kaikki hyvää… tarjottavat ja palvelu.”

70-luvun alussa perustettu kahvila ja kotileipomo Nekalassa, teollisuusalueen kupeessa. Tarjolla on erilaisia patonkeja, salaatteja ja kahvileipiä kuten korvapuusteja ja munkkeja.

Tunnettuja ovat muun muassa Marin kahvilakonditorian patongit, mustikkavaniljamunkit ja turkkilaiset pärämätsi-lihapiirakat. Kaikki tuotteet on käsin tehtyjä. Kahvila on auki arkipäivisin.

Ahotie 34, 33800 Tampere

Kahvila-Konditoria Mari

5. Vallaton Kahvila

”Omistaja sielullaan mukana.”

Tampellan alueella sijaitseva tunnelmallinen kahvila on avoinna arkipäivisin. Voit nauttia kahvilatuotteista tai viikoittain vaihtuvista lounaista joko paikan päällä tai mukaan otettuina. Lounaat sisältävät leivät ja levitteet, runsaan lisukesalaatin sekä kahvin tai teen. Perinteisemmän kahvilavalikoiman, kuten leivät, leivokset, kakut, jugurtit ja smoothiet löytyvät vitriinistä.

Pellavantori 2, 33100 Tampere

Vallaton Kahvila

6. Kahvila Aniitta

”Tampereen kauppahallissa, mahtava asiakaspalvelu ja maailman paras kääretorttu.”

Tampereen keskustassa sijaitseva kotikahvila, jonka valikoimasta varsinkin kotitekoinen, gluteeniton ja laktoositon kääretorttu on noussut suosioon.

Kahvilasta löydät myös muita käsintehtyjä herkkuja, kuten suolaisia sekä makeita piiraita, pasteijoita, kakkuja ja leipäkakkuja. Voit nauttia niistä paikan päällä tai tilata mukaan. Avoinna maanantaista lauantaihin.

Hämeenkatu 19, 33200 Tampere

Kahvila Aniitta

7. Kahvila Runo

”Ihanat korvapuustit ja uniikki, boheemi tunnelma.”

Tampereen vanhassa kaupungissa Ojakadulla sijaitseva, eurooppalaista korttelikahvilatunnelmaa edustava kahvila. Tarjolla on itse tehtyjä leivonnaisia, kakkuja, piirakoita ja pipareita sekä vastapaistettuja tuoreita aamiaissämpylöitä ja croissanteja, jotka tarjoillaan kahvin, teen tai mehun kera.

Kahvilalla on yläkerta ja alakerta, jotka voi vuokrata yksityistilaisuuksiin. Runosta löytyy myös vaihtuvia taidenäyttelyitä, luettavaa, piano, päivän lehdet sekä välillä myös kissoja ja koiria. Kahvila on auki joka päivä.

Ojakatu 3, 33100 Tampere

Kahvila Runo

8. Fazer Café Tempon talo

”Kauniisti sisustettu, hyvät tarjottavat ja ystävällinen palvelu. Isoista ikkunoista hieno näkymä Tammerkosken kansallismaisemaan. Ei paha, kuten kehumiset ilmaistaan Tampereen kielellä.”

Voit nauttia kahvilan lounaasta arkipäivisin kello 10.30 eteenpäin. Valikoimasta löytyy useampia suolaisia vaihtoehtoja. Kahvila toimii myös herkkukauppana ja verkkokaupasta on mahdollista tehdä kakkutilauksia niin arkeen kuin juhlaan. Tampereen kahvilasta noutaessa tilaus tulee tehdä vähintään kaksi arkipäivää ennakkoon. Kahvila on auki viikon jokaisena päivänä.

Tempon talo, Hämeenkatu 15, 33100 Tampere

Fazer Cafe

9. Tallipihan Kahvila

”Monipuolista tarjoilua ja historiaa huokuva miljöö.”

”Ihana miljöö ja herkut.”

Tampereen keskustassa, Finlaysonin alueen tallipihalla sijaitseva suloinen kahvila. Tarjottavien puolelta löytyy muun muassa salaatteja, keittoja, ruokaisia suolaisia piirakoita, sekä erilaisia makeita herkkuja, kuten kakkuja, piirakoita ja vanhan ajan voisilmäpullia.

Päivittäinen keittolounas tarjolla kello 11–14, ja suuressa suosiossa on varsinkin kahvilan kermainen lohikeitto. Jouluisin keittolounaan tilalla on pitkään haudutettua riisipuuroa. Kahvila on avoinna joka päivä.

Kuninkaankatu 4, 33210 Tampere

Tallipihan Kahvila

10. Pyymäen Oma

Keskustassa sijaitseva kahvila, josta voit löytää arkisin kattavan aamiaisen, lounasta sekä iltapäiväherkkuja. Pyymäen Omassa voit myös istahtaa viinilasilliselle päivän päätteeksi.

Lounaslistalta löytyy muun muassa erilaisia salaatteja, uuniperunat sekä vaihteleva keitto. Lounas sisältää tuoreen leipävalikoiman, ja jälkiruokana toimii kahvi tai tee. Viikonloppuna kahvila tarjoilee brunssia, johon tulee tehdä ennakkoon pöytävaraus.

Tuomiokirkonkatu 32, 33100 Tampere

Pyymäen Oma

11. Kahvila-Konditoria Paakari

Kangasalalla sijaitseva monipuolinen leipomo, joka valmistaa kaikki tuotteensa itse. Kahvila-Konditorian vitriinistä löytyy muun muassa voileipiä ja leivonnaisia.

Paakarilla on päivittäin vaihtuva leipävalikoima, johon kuuluu myös konditorian oma näkkileipä. Pikkumakeita- ja suolaisia saa otettua myös mukaan. Leipomon rakennuksessa sijaitsee yläkerrassa Ravintola Paakari Oy:n ravintola, johon alakerran konditoriassa valmistetaan myös tuotteita. Kahvila-Konditoria Paakari on auki joka päivä.

Ruutanantie 3, 36200 Kangasala

Kahvila-Konditoria Paakari

12. Kahvila Seela

”Ihana tunnelmallinen miljöö vanhassa kauniissa puutalossa ja kaunis sijainti Pyhäjärven rannalla. Erikoisruokavaliot otettu erittäin hyvin huomioon. Välillä myös elävää pianomusiikkia asiakkaita ilahduttamassa.”

”Kaunis miljöö ja messevät korvapuustit.”

Pirkkalassa Pyhäjärven rannassa puutalossa sijaitseva suloinen kahvila, joka on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin. Tarjolla suolaisia ja makeita vaihtoehtoja sekä viikoittain vaihtuvia uuniperuna-annoksia ja keittolounas.

Sunnuntaisin tarjoiltava lohikeitto on klassikko. Säiden salliessa voit lähteä nauttimaan kauniista kesäpäivästä Seelasta vuokratulla SUP-laudalla.

Saveenraitti 8, 33960 Pirkkala

Kahvila Seela

13. Kahvila Siiri

”Suussasulavat herkut, hurmaavassa ympäristössä järvenrannalla!”

”Ihana yrittäjä, itse leivotut herkut ja ympäröivä miljöö, sekä kirsikkana Siirissä leivotun kakun päällä, elävää musiikkia. Ihana pianisti.”

Lempäälän Kirkkojärven rannassa sijaitseva antiikkikahvila ja teehuone, jossa on tarjolla sekä suolaista että makeaa purtavaa. Keskiviikosta perjantaihin ja sunnuntaisin saatavilla myös keittolounas.

Tunnelmaa lukijat kuvailevat intiimiksi ja lämpimäksi, monet kehuen paikan päällä soitettavaa pianomusiikkia. Tuotteet ovat itse leivottuja ja maininnan arvoiseksi nousee kommenteista Siirin korvapuustit. Auki keskiviikosta sunnuntaihin.

Uotintie 5, 37500 Lempäälä

Kahvila Siiri

14. Gluteeniton leipomo ILONA

Vuona 2012 perustettu leipomo, joka keskittyy leipomaan ainoastaan luontaisesti gluteenittomia tuotteita. Makeiden herkkujen puolelta löytyy erilaisia munkkeja sekä donitseja ja päivittäin vaihtuvia gluteenittomia leivonnaisia ja sesonkituotteita. Suolaisia on muun muassa sämpylät ja lihapiirakat.

Auki maanantaista perjantaihin sekä sunnuntaisin. Kesälauantait leipomo on kiinni. Leipomon tuotteita voi löytää myös lukuisista jälleenmyymälöistä Tampereelta ja pääkaupunkiseudulta.

Vikinraitti 4, 33880 Lempäälä

Gluteeniton leipomo ILONA

15. Mokka-Pirtti

”Parhaat tarjottavat ja hyvä tarina taustalla.”

”Mainiot kakut ja leivonnaiset ja hyvä palvelu.”

Kummeli esittää: Kontio & Parmas- komediasarjasta suosioon noussut Valkeakoskella somassa punaisessa mökissä sijaitseva kahvila, jonne voit piipahtaa nauttimaan erilaisia maukkaita tarjottavia kuten rähmämunkkeja.

Kahvila on auki päivittäin kesäkuun alusta elokuun loppuun saakka.

Pässinmäenkatu 2, 37600 Valkeakoski

Mokka-Pirtti

16. Hakafood Cafe

”Haka Cafeen vitriini pursuaa toinen toistaan ihanampia makeita ja suolaisia juttuja. Henkilökunta todella ystävällistä ja palvelu on kehitetty tosi sujuvaksi.”

Hakafood Cafe Oy on vuodesta 2002 toiminut konditoria ja leipomotuotteiden valmistaja. Yrityksellä on kaksi kahvilaa, Hakafood Cafe ja Cake House Cafe, joista lukijoiden suosikki on varsinkin Hakafood Cafe Valkeakoskella.

Kahvilat ovat tunnettuja kakuistaan, mutta saatavilla on myös salaatteja, täytettyjä leipiä ja smoothieita. Molemmat kahvilat ovat avoinna joka päivä .

Hakalantie 1, 37600 Valkeakoski

Keskustori 1, 33100 Tampere

Hakafood Cafe

17. Kahvila Arboretum

Hatanpään sairaalan entisen saunan tiloihin rakennetussa kahvilassa voit nauttia suolaisista ja makeista tarjottavista luonnon ympäröimässä, kauniissa puistomiljöössä.

Erityisruokavalioisille löytyy myös kattava määrä tuotteita, kuten soijajäätelöä, gluteenittomia herkkuja, vähälaktoosisia ja laktoosittomia jäätelöitä sekä leivonnaisia.

Kahvilan tiloissa myydään myös suomalaisten tuottajien pieniä esineitä. Kahvilasta pääsee ihastelemaan Arboretumin idyllisimpänä pidettävää kohtaa, ruusupuutarhaa. Istumapaikat löytyvät kahvilan ympärille rakennetulta terassilta, mutta myös sisältä löytyy tilaa. Kahvila on avoinna tiistaista sunnuntaihin.

Hatanpään puistokuja 2, 33900 Tampere

Kahvila Arboretum
Kommentoi +