Lisää suolaa! Suola on janoisen ihon sankari, joka kuorii, kosteuttaa ja puhdistaa
Kauneus
Lisää suolaa! Suola on janoisen ihon sankari, joka kuorii, kosteuttaa ja puhdistaa
Suola tekee sinulle paljon hyvää, kunhan sirottelet sen ihollesi ruoan sijaan. Näin hoidat suolalla ihoa, hiuspohjaa ja mieltä. Päivittäinen pulahdus mereen tehoaa sekin!
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 7.8.2020
Kauneus ja Terveys

Mitä hyötyä suolasta on ihonhoidossa?

Suola pehmentää ja poistaa ihon pintakerroksen kuolleita ihosoluja. Suola myös kosteuttaa. Kun se imeytyy ihon pintaan, se imee kosteutta alemmista ihokerroksista, jolloin iho alkaa kosteuttaa itse itseään.

Suolasta hyötyy sekä kuiva että akneen taipuvainen iho. Suola on paitsi ravitsevaa myös antibakteerista. Lisäksi sen tehokas osmoottinen vaikutus imee epäpuhtauksia ihohuokosista.

Rikkoutuneelle iholle se ei sovi. Suola reagoi eri tavalla eri ihmisten iholla, joten vasta kokeilemalla voit tietää, sopiiko se sinulle. Jos suola kirvelee, huuhtele se pois.

Testasimme suolatuotteet: Mitkä olivat suolatuotteiden plussat ja miinukset?

Valitse sopivin suolan laatu

Merisuola on klassinen suola ihon kuorintaan ja kylpyihin. Valitse käsittelemätön versio, joka on harmahtavaa. Murskaa se huhmareessa.

Epsom- eli karvassuola on magnesium­sulfaattia. Se imeytyy ihoon ja rentouttaa väsyneitä lihaksia. Epsom sopii esimerkiksi kylpyihin ja jalkakylpyihin.

Himalajan suola auttaa esimerkiksi hillitsemään talintuotantoa. Se saa roosan värinsä rautaoksidista ja on suosittua kylpysuoloissa.

Hyvin mineraalipitoinen kuolleen meren suola uudistaa ja vahvistaa ihoa sekä kosteuttaa sitä magnesiumilla. Tässä suolassa on myös paljon antibakteerista rikkiä. Kuolleen meren suola sopii kylpyihin ja kosmetiikkaan.

Sinänsä jopa ruokasuolaa voi käyttää ihonhoidossa, jos muuta ei ole saatavilla.Suola pehmentää ja poistaa ihon pintakerroksen kuolleita ihosoluja.

Näin suola hellii kesällä

Ui meressä! Huomaat päivittäisen pulahduksen hyödyt ihossa, vaikka meri­veden suola­pitoisuus onkin Suomessa alhainen. Sekoita kuorintavoide desilitrasta suolaa ja puolesta desistä kasviöljyä tai suihkugeeliä.

Epäpuhdasta ihoa hellii­ suola-hunaja-­naamio. Sekoita kaksi osaa merisuolaa neljään osaan hunajaa. Suolasta ja vedestä voit tehdä myös kasvo­veden tai hiusten suolasuihkeen. Kokeile suolaa myös hyttysen­pistosten kutinaan.

Kylve oikein

Suola on parhaimmillaan erilaisissa kylvyissä. Se puhdistaa ja kosteuttaa ihoa sekä auttaa poistamaan kuollutta ihosolukkoa kemiallisen kuorinnan tapaan. Epsom-suola helpottaa lisäksi lihasjumeja.

Ammeeseen kannattaa laittaa noin desilitra suolaa. Kylve kädenlämpöisessä vedessä puolisen tuntia. Muista, että liian kuuma vesi kuivattaa ihoa. Huuhtele ylimääräinen suola iholta kevyesti kylvyn jälkeen, mutta älä peseydy saippualla.

Kokeile myös turvotusta ja jalka­hikeä helpottavaa jalkakylpyä. Sopiva määrä vadilliseen vettä on ruokalusikallinen suolaa.

Suolaa stressi

Kelluntahoitoloiden tarjoama rentoutuskellunta Epsom-suolavedessä palauttaa sekä rasittunutta kehoa että mieltä.

Kellunta syvärentouttaa lihaksia sekä pehmentää ja kosteuttaa ihoa. Syke ja verenpaine laskevat ja maitohapon määrä lihaksissa vähenee. Stressi ja univaikeudet voivat helpottaa ja keskittymiskyky parantua. Tunnin lillunta äänieristetyssä, pimeässä huoneessa käy meditaatiosta. Varmista kellunnan sopivuus sinulle etukäteen. Jotkin terveyssyyt voivat olla este.

Kellua voi Helsingissä, Vantaalla, Forssassa ja Oulussa. Se maksaa alkaen 67 e/kerta.

Asiantuntijat: Yrttiterapeutti ja kotikosmetiikan asiantuntija Outi Lempa ja suolakelluntayrittäjä Juho Rautiainen/Float Center

Testissä 6 suolatuotetta

1. Biotherm Bath Therapy Revitalizing Blend -vartalovoide

Lupaus: Merisuola ja leväuute energisoivat. Karitevoi ja aprikoosiöljy pehmentävät ihoa.

Miltä tuntuu: Viileältä. Koostumus on runsas, mutta voide sulaa silti nopeasti iholle.

Plussat ja miinukset: Ihosta tulee todella silkkinen. Merellinen tuoksu on piristävä. Rasia voisi olla isompi.

Hinta: 24,90 e/200 ml.

2. Emendo Himalajan suihkugeeli

Lupaus: Puhdistaa ja ravitsee ihoa sekä ylläpitää sen kosteustasapainoa. Sisältää Himalajan suolan lisäksi greipin, appelsiinin ja bergamotin eteeristä öljyä.

Miltä tuntuu: Sopivan juoksevalta ja riittoisalta. Sitrustuoksu on mieto.

Plussat ja miinukset: Käy koko perheelle, edullinen.

Hinta: 4,90 e/200 ml.

3. Flow Cosmetics Tourmaline -vartalokuorinta

Lupaus: Kuorii ihoa Himalajan suolalla. Sisältää turmaliinikiveä, sheavoita, kookos­öljyä ja jasmiinin, ylang ylangin sekä sitrusten eteerisiä öljyjä.

Miltä tuntuu: Tahna on notkeaa ja tuoksu ylellinen. Sopivan kokoiset rakeet.

Plussat ja miinukset: Jättää ihon niin pehmeäksi, ettei voidetta kaipaa. Lasipurkki on painava.

Hinta: 35 e/200 ml.

4. Foodin Epsom-suola

Lupaus: Rentouttaa lihaksia. Auttaa lievittämään turvotusta ja lihaskipuja sekä pehmentämään ihoa ja poistamaan hienhajua.

Sopii muun muassa kylpyihin, jalkakylpyihin, päänahan ja ihon kuorintaan sekä kasvonaamioihin.

Miltä tuntuu: Liukenee veteen helposti.

Plussat ja miinukset: Epsom-jalkakylpy pehmensi kovettumia. Lievitti jalkojen väsymystä lenkin jälkeen.

Hinta: 10,34 e/800 g.

5. Ikoo Cleansing Sea Salt -kuorintavoide hiuspohjalle

Lupaus: Merisuola poistaa kuivaa ihosolukkoa ja muotoilutuotteiden jäämiä hiuspohjasta. Sopii kaikille hiustyypeille.

Miltä tuntuu: Karkealta, mutta kun tuotteen sekoittaa veteen, koostumus pehmenee ja vaahtoaa. Helppo hieroa koko päänahkaan.

Plussat ja miinukset: Tukka tuntuu tavallista pehmeämmältä ja puhtaammalta.

Hinta: 14,90 e/250 ml.

6. Saaren taika Veera -suolasaippua

Lupaus: Merisuola sitoo kosteutta ihoon. Säännöllinen käyttö vähentää voitelun tarvetta ja hillitsee epäpuhtauksia ja hienhajua. Vähentää turvotusta ja rentouttaa. Kuorii ja rauhoittaa ihoa.

Miltä tuntuu: Saippua tuoksuu miellyttävän maanläheiseltä ja vaahtoaa hyvin. Ei kirvele kuivallakaan iholla.

Plussat ja miinukset: Ei tee ihosta kuivaa, kuten peruspalasaippua.

Hinta: 16 e/120 g.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehden numerossa 8-9/2020.

Kommentoi +