Pääseekö silmärypyistä eroon ilman kirurginveistä? Kauneustoimittaja testasi hoidon, jonka luvataan toimivan kuin ihon oma personal trainer
Kauneushoito
Pääseekö silmärypyistä eroon ilman kirurginveistä? Kauneustoimittaja testasi hoidon, jonka luvataan toimivan kuin ihon oma personal trainer
Silmäryppyjen poistamiseen löytyy vain vähän tehokkaita keinoja, jos kirurginveitsi ei houkuttele. Riikka Väänänen kokeili Sunekos-hoitoa, jonka on tarkoitus kiinteyttää ja kirkastaa silmänympärysihoa. Näin se toimi.
Teksti

Kuvat

9.5.2023
 |
Kauneus ja Terveys

Onko rouva katsonut peiliin?” kysyi lääkäri, kun nuorena huolestuneena äitinä vein parivuotiaan tyttäreni vastaanotolle tummien silmänalusten vuoksi.

Parikymppisestä asti olenkin harmitellut silmieni alla killuvia tummia renkaita ja pusseja. Silmärypyille sen sijaan luulin pitkään olevani lähes teflonia. Ensimmäiset juonteet ilmestyivät silmieni alle vasta päälle nelikymppisenä.

Nyt silmänympärysalueeni on alkanut rypistyä silottavista tuotteista huolimatta kuin kostea­na kaappiin tungettu pellavalakana.

Nyt silmänympärysalueeni on alkanut rypistyä kaikista käyttämistäni silottavista tuotteista huolimatta kuin kostea­na kaappiin tungettu pellavalakana. Sen huomaa etenkin kuvissa – teräväpiirto ei anna mitään anteeksi –mutta enää ei anna kynttilänvalokaan.

Herkälle ja ohuelle ihokaistaleelle on tarjolla vain vähän tehokkaita veitsettömiä hoitoja. Kokeilin mikroneulausta, joka silotti ryppyjä aavistuksen ja paransi ihon sävyä, mutta vain hetkellisesti. En ehdi enkä raaski käydä neulattavana muutaman kuukauden välin.

Tehokas plasmavalohoito kyllä auttaa ihon velttouteen, joka on suurin syy aikuisen silmäpusseihin. Hoito on kuitenkin melko kivulias ja vaatii viikon toipumisajan.

Onneksi rypyille löytyy vielä kolmas vaihtoehtoinen hoito nimeltä Sunekos. Selviteltyäni päätän kokeilla sitä.

Ajatus ihon personal trainerista tuntui heti houkuttelevalta, vähän kuin potkisi laiskistunutta sohvaperunaa liikkeelle.

KUIN PERSONAL TRAINER. Sunekos-hoidossa ihoa tavallaan autetaan auttamaan itseään. Ajatus ihon personal trainerista tuntui heti houkuttelevalta, vähän kuin potkisi laiskistunutta sohvaperunaa liikkeelle.

Vaikka Sunekos ei ole täyteaine, siinäkin tehoaineet ruiskutetaan ihon alle pistoksina. Ne sisältävät kosteuttavaa hyaluronihappoa ja ihon omia rakennusaineita aminohappoja.

Hyaluronihappo kosteuttaa ja täyteläistää ihoa sekä auttaa aminohappoja kulkeutumaan ihonalaiskudokseen. Aminohapot tehostavat kiinteydestä vastaavien kollageenin ja elastiinin tuotantoa.

Sunekos-hoidossa pistoksia tulee 9–15 silmänympärysaluetta kohti. Pistokset ovat niin pinnallisia, etteivät ne juuri satu. Kylmäpussin käyttö ennen hoitoa puuduttaa ihon sopivasti.

VAIKKA EN PODE NEULAKAMMOA, herkän ja ohuen silmänympärysalueen pistely kauhistuttaa silti. Hoitopaikan valinnassa kannattaakin olla tarkkana.

Tartun Skinmed-hoitolassa halukkaasti sairaanhoitaja-kosmetologi Anne Tuovisen ojentamiin jääpusseihin, joiden on tarkoitus puuduttaa ihoa ennen ruiskeita.

Kyynelvakojen kohdalla kirpaisee ja puristan tiukasti hoitopedin reunoja.

Kun ohuenohut neula lähestyy silmääni, hätkähdän, mutta rentoudun välittömästi huomatessani, että pistos ei tunnu juuri miltään.

Pistoksia tulee 9–15 silmänympärysaluetta kohti. Onneksi neula on terävä eikä mene kovin syvälle. Ainoastaan kyynelvakojen kohdalla kirpaisee ja puristan tiukasti hoitopedin reunoja.

Eniten pistoksia tehdään ryppyisille alaluomille, mutta muutaman saan myös silmäkulmiin ja hieman rypistyneille yläluomille. Anne Tuovinen vaihtaa neulan useita kertoja, jotta ihon alle työntyvä piikki pysyy terävänä eikä satuta. Hoito kestää kaikkine puhdistuksineen ja loppuvoiteen levityksineen vain puolisen tuntia.

Hoidon jälkeen meikkaaminen ja hikoilu ovat kiellettyjä vuorokauden ajan tulehdusriskin vuoksi.

Iholle jää pistoksista hetkeksi pieniä vaaleita pampuloita, jotka tasoittuvat jo hoidon aikana.

MIKÄÄN TUHKIMOHOITO Sunekos ei ole ole, sillä iho punoittaa ja on turvoksissa muutamia tunteja hoidon jälkeen. Seuraavana päivänä toisen silmän alla on pari pientä mustelmaa, jotka häipyvät noin viikossa.

Iho on heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen aiempaa sileämpi ja kirkkaampi.

Toisen hoidon jälkeen mustelmia on enemmän, mutta ne ovat tällä kertaa pienempiä ja vaaleampia. Kolmannella kerralla mustelmia ei enää tule.

Iho on heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen aiempaa sileämpi ja kirkkaampi. Kuukauden kuluttua hoidosta ryppyjä on toki edelleen, eihän tässä mitään nuorikkoja enää olla, mutta iho näyttää entistä sileämmältä ja raikkaammalta sekä tuntuu kiinteämmältä.

Valitettavasti pussit ovat yhä tukevasti silmieni alla, niihin hoito ei minulla tepsinyt. Olen kuitenkin sen verran vakuuttunut tuloksista, että harkitsen vakavasti ylläpitohoitoa noin puolen vuoden päästä.

Kauneushoito herkästi rypistyville alueille

Sunekos-hoito sopii ryppyisten käsien, kaulan, kasvojen, dekolteen ja silmän­ympärysalueen kiinteyttämiseen, silottamiseen ja kohottamiseen. Silmän­ympäryksille ja käsille hoito tehdään kahden viikon välein kolmen kerran sarjana, muille alueille neljä kertaa viikon välein. Lopullinen tulos näkyy noin kuukauden kuluttua. Ylläpitohoitoa suositellaan puolen vuoden päästä.

Silmänympärysiholle hoito maksaa 225–295 euroa/kerta, sarjahoitona 650–800 euroa. Muita silmänympärysalueen silottajia ovat mikroneulaus, 200 e/kerta, ja Plaxpot-plasmavalohoito, joka maksaa 490 e/kerta.

Juttu on julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 1/2023.

Kommentoi +