Tuntuuko ihonhoito raskaalta urakalta? Skin cycling -trendi antaa iholle välillä lepopäiviä
Kauneus
Tuntuuko ihonhoito raskaalta urakalta? Skin cycling -trendi antaa iholle välillä lepopäiviä
Uusi skin cycling -trendi laittaa ihonhoidon uusiksi, mutta helpottavalla tavalla. Hyvinvoivaan ihoon tähdätään neljän päivän rytmillä, jossa välillä tehohoidetaan ja välillä annetaan ihon levätä.
Teksti

Kuvat

10.10.2022
 |
Eeva

Tuntuuko ihonhoito haastavalta, etkä joka päivä jaksaisi keskittyä siihen? Ratkaisu saattaa olla skin cycling -ihonhoitorutiini, jossa ihoa hoidetaan neljän päivän sykleissä. Ajatuksena on, että samoin kuin keho myös iho kaipaa toisinaan tiukkaa treeniä ja välillä lepoa.

Hoitotavan kehitti newyorkilainen ihotautilääkäri Whitney Bowe. Kun hän kuunteli asiakkaitaan ja seurasi heidän ihonhoitotapojaan, hän ymmärsi, että ihonhoito on muuttunut turhankin monimutkaiseksi. Ylenpalttinen ihonhoito ei antanutkaan toivotunlaisia tuloksia ja ihon ärsytysreaktioita oli aiempaa enemmän.

Hänen ratkaisunsa on ihonhoidon selkeyttäminen.

Skin cycling alkaa kuorinnalla

Skin cycling -ihonhoitotapa jakaa ihonhoidon neljän yön sykliin: kuorintayöhön, retinoliyöhön ja kahteen palauttavaan yöhön. Tämän jälkeen kierto alkaa alusta.

Systemaattisemman ihonhoidon tavoitteena on se, että ihonhoitotuotteista saa kaikki tehot irti ja samalla minimoidaan ihoärsytyksiä.

Ensimmäisen päivän iltana iho kuoritaan puhdistuksen jälkeen kemiallisella kuorinnalla eli joko happokuorinnalla tai entsyymikuorinnalla.

Bowe korostaa kuorinnan tärkeyttä. Sen ansiosta ihon pinta silottuu ja pehmenee, ihosta tulee tasaisemman värinen, vastaanottavaisempi hoitotuotteiden vaikuttaville aineille ja ihohuokoset puhdistuvat. Kuorinnan jälkeen on hyvä käyttää kosteusvoidetta.

Toiseen vaiheeseen kuuluu retinoli, joka on erittäin tehokas ihoa uudistava A-vitamiinin muoto. Sillä on lukuisia vaikutuksia: stimuloi kollageenintuotantoa, silottaa juonteita, hillitsee ihon pigmentoitumista, hoitaa aknea ja pienentää laajentuneita ihohuokosia.

Vaikka retinolilla on superaineen maine, sen liiallinen käyttö ärsyttää ihoa. Se myös kuivattaa ihoa, joten kuivaihoisten on hyvä valita öljypohjainen retinolituote. Herneenkokoinen annos riittää, ja käyttö on hyvä aloittaa pienillä pitoisuuksilla. Etenkin herkkäihoisen ja aloittelevan retinolin käyttäjän kannattaa lisätä retinolin tehoja vasta, kun iho on tottunut retinoliin.

Kuorintapäivän ja retinolipäivän jälkeen on kahden lepopäivän vuoro. Silloin iho puhdistetaan hellävaraisella puhdistusaineella. Sen jälkeen iholle levitetään kosteusvoide, jossa ei ole muita aktiiviaineita kuin kosteuttavia aineita, kuten glyseriiniä ja hyaluronihappoa. Jos iho on oikein kuiva, voi levittää voiteen alle kosteuttavan seerumin.

Kokeile skin cycling -ihonhoitoa, jos ihosi on sekaiho

Vaikka neljän päivän rytmiin jaettu sking cycling kuulostaa kiinnostavalta, ihan kaikille se ei kuitenkaan sovi. Parhaiten se sopii normaali- ja sekaihoisille.

Helposti ärtyvälle iholle voi kuorinta joka neljäs päivä on liikaa. Parempi rytmi on kerran viikossa tai joka toinen viikko.

Jos retinoli taas tuntuu ärsyttävän ihoa, iltaretinolin sijaan voi levittää iholle aamuisin kirkastavaa ja kollageenintuotantoa tehostavaa C-vitamiiniseerumia. Silloin iho kannattaa suojata päiväksi suojakertoimellisella päivävoiteella.

Skin cycling -ihonhoitorutiinia, kuten mitä tahansa muutakin ihonhoitotapaa, aloittaessa tärkeintä on havannoida ihon vointia. Yleensä se, mikä tuntuu hyvältä, tekee hyvää.

Skin cycling -ihonhoidossa suositaansekä hellävaraisia että tehokkaita tuotteita.

Kokeile näitä tuotteita

  1. Luonnonkosmeettisessa, kaikille ihotyypeille sopivassa Patyka Hydra-Booster -seerumissa on kosteuttavaa hyaluronihappoa sekä rauhoittavaa bisabololia. 36,90 e.
  2. Erityisesti epäpuhtaalle ja sekaiholle sopiva Mádaran Creamy Clay Aha Peel Mask -kuoriva naamio sisältää 7 prosenttia AHA-happoja ja puhdistavaa savea sekä kosteuttavaa ja rauhoittavaa jojobaöljyä. 36,90 e.
  3. Kevyt mutta tehokas, 0,3 prosenttia retinolia sisältävä Medik8 Retinol TR3 -seerumi sopii aloittelevalle retinolin käyttäjälle. Seerumi napakoittaa ja silottaa ihoa sekä tasoittaa ihon sävyä. 45 e.
2 kommenttia