Kun taiteilija Sasha Luchkova muutti Suomeen, häntä pelotti, tuleeko hän toimeen: "Kriisien kautta voi löytää jotain odottamatonta hyvää"
Ihmiset
Kun taiteilija Sasha Luchkova muutti Suomeen, häntä pelotti, tuleeko hän toimeen: "Kriisien kautta voi löytää jotain odottamatonta hyvää"
Kun maailma on rikki eikä sitä voi kontrolloida, moni ahdistuu ja masentuu. Taiteilija Sasha Luchkova toimii toisin: hän ei ahdistu myllerryksistä, vaan näkee ne mahdollisuutena muutokseen.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 21.4.2021
Kauneus ja Terveys

Taiteilija Sasha Luchkova, 32:

"Kukaan ei voi kontrolloida maailmaa – ei suurissa eikä edes pienissä asioissa. Jos odottaa muiden toimivan omien ­ennakkosuunnitelmien mukaan, päätyy vain ahdistumaan ja masentumaan.

En juuri ahdistu maailman tilasta, vaan näen myllerrykset mahdollisuutena muutokseen. Kriisien kautta ihmiskunta voi löytää jotain odottamatonta hyvää.

Tämä pätee minuun itseenikin.

Aina kun pystyn luopumaan ennakkoluuloistani tai kyseenalaistamaan niitä, voin nähdä vaikeissakin asioissa positiivisen puolen tai suunnan, johon keskittyä. Pyrin käyttämään vaikeita tunteita apulaisinani. Ne kertovat minulle, mitä tarvitsen voidakseni paremmin.

Ajattelen, että tärkeintä on olla aito, rehellinen ja rohkea. Silloin antaa mahdollisuuden sellaiselle, mitä ei osaa järjellä etukäteen suunnitella, ja mitä tahansa odottamatonta hyvää voi tapahtua.

Olen lähtöisin Venäjältä. Minua huoletti, saako työni näkyvyyttä, kehitynkö taiteilijana ja tulenko edes taloudellisesti toimeen taiteilijana Suomessa.

Ajattelin, että pärjätäkseni minun pitää olla tehokas markkinoija ja osata verkostoitua juuri oikeiden ihmisten kanssa. Vasta kun pystyin päästämään irti näistä odotuksista, pääsin eteenpäin työssäni.

Bussimatkalla Helsingistä Turkuun sain ajatuksen taide­projektista, joka perustuisi pyyteettömään antamiseen. Oivallus oli niin suuri, että hetki jäi mieleeni.

Taideprojektini tarkoituksena on ollut osoittaa, mitä voi tapahtua, kun korvaa pelkonsa ja ennakkoluulonsa uteliaisuudella.

Aloin jättää printtivedoksia maalaamistani tauluista eri puolille Helsinkiä. Taulujen takana oli viesti, joka kertoi, että löytäjä saa pitää teoksen. Lisäksi mukana tuli lahjakortti elämäntaidon valmentajalle. Sain heitä parikymmentä projektiin mukaan.

Juju on siinä, että saadakseen nämä lahjat, ja konkreettista apua vaikka koko elämän muuttamiseen, löytäjän täytyy olla tarpeeksi utelias ja rohkea tarttuakseen tauluun.

Jo yli 20 ihmistä on löytänyt taulun. Palaute on ollut ihanaa. Eräs löytäjä sanoi, että se tuntui ensimmäiseltä ihmeeltä lapsuutensa jälkeen.

Minulle projekti on opettanut, että ei ole väliä, millä puolella antamisen prosessia on. Vaikutus on sama molemmille.

Ystävällisyys ja kiltteys luovat yhteyttä ihmisten välille.

Kiltteyden tarkoitus ei ole kuitenkaan oman hyvyyden osoittaminen. Vasta kun antaa täydestä sydämestään, ilman oletusta lopputuloksesta, voi kokea todellista yhteyttä toisiin ihmisiin. Minulle tämä yhteys osoittaa, että maailmassa on paljon toivoa."

---

Juttua on on muokattu 1.9.2021.

Kommentoi +