
Ihmiset
Sari Puumalaisen lempikakku sopii vaikka kevään juhlapöytään
Näyttelijä Sari Puumalainen valmistaa sitruunapavlovan jääkaappiin hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa.
Näyttelijä Sari Puumalainen kasaa sitruunapavlovan päivää ennen tarjoilua.
Resepti: Jäädytetty sitruunapavlova
(6 annosta )
Marenkipohjat:
- 4 kananmunanvalkuaista
- ¼ tl väkiviinaetikkaa
- 2 dl erikoishienoa sokeria (Siro)
Täyte:
- 2 kananmunankeltuaista
- 1 dl erikoishienoa sokeria (Siro)
- 1 prk (2 dl) kuohukermaa
- 1 prk (200 g) ranskankermaa
- 1 luomusitruunan hienoksi raastettu kuori
- 2 rkl sitruunamehua
- ½ dl tuoretta minttua hienonnettuna
Valmistus:
- Kuumenna uuni 125- asteiseksi.
- Vatkaa valkuaiset ja etikka kuivassa ja puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi.
- Lisää sokeri vähän kerrallaan, koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes marenkivaahto on kovaa ja kiiltävää.
- Levitä vaahto kolmeksi pieneksi pyöryläksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paista levyjä uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes ne tuntuvat keveiltä ja irtoavat paperista. Anna levyjen jäähtyä.
- Valmista sitruuna-minttutäyte pakastuksen kestävässä kulhossa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
- Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Yhdistä keltuais- ja kermavaahdot sekä ranskankerma.
- Mausta seos sitruunankuoriraasteella ja -mehulla. Nostele joukkoon minttusilppu. Tarkista maku.
- Siirrä kulho peitettynä pakastimeen noin tunniksi, jotta täytteestä tulee kiinteämpää. Sekoittele muutaman kerran, jotta täyte jähmettyy tasaisesti.
- Nosta yksi marenkilevy tuorekelmun päälle. Levitä marenkilevylle puolet täytteestä. Nosta toinen marenkilevy kakulle ja levitä sille loput täytteestä. Nosta kolmas levy päällimmäiseksi.
- Levitä kakulle toinen pala tuorekelmua ja kiedo kakku kevyesti kauttaaltaan kelmuun.
- Nosta kakku pakastimeen vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
- Ota kakku jääkaappiin vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua, niin sitä on helpompi leikata.
- Koristele halutessasi mintunlehdillä ja lumimanteleilla.
Resepti on julkaistu Eevan numerossa 3/2018.
Katso myös Meilläkotona.fi:n reseptit:

Lue myös: Sari Puumalainen paheestaan: "Sulkeudun makuuhuoneeseen juustoleipien ja punaviinin kanssa"
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat