Sara La Fountain ja meikkivinkit: "Meikkaajat tietävät, että minulle saa aina lisätä poskipunaa"
Ihmiset
Sara La Fountain ja meikkivinkit: "Meikkaajat tietävät, että minulle saa aina lisätä poskipunaa"
Kokki ja juontaja Sara La Fountain laittaa aina kunnolla poskipunaa ja kiinnittää meikin kasvosuihkeella.
Teksti

Kuvat

6.11.2020
 |
Trendi

Miten meikkaat arkena?

Arkimeikkini syntyy vartissa. Kuulas pohja on tärkein, sitten en juurikaan tarvitse muuta meikkiä. Lempimeikki­voiteeni on Yves Saint Laurent Touche Éclat All-In-One Glow Foundation. Se on ohut mutta silti peittävä ja jättää ihon kosteutetun näköiseksi. Meikkivoiteen ei mielestäni kuulu olla superpeittävä, sitä varten on peitevoide.

Tuputan poskipäille ja nenänpäähän Becca Shimmering Skin Perfector Pressed Highlighter -korostuspuuteria sävyssä Champagne Pop. Ja poskipunaa täytyy olla! Meikkaajani tietävät jo, että minulle saa aina lisätä sitä. Suosikkini on MAC Mineralize Blush sävyssä New Romance.

Olen tykästynyt Maybelline Tattoo Brow Micro-Pen Tint -kulmakynään, jolla saa piirrettyä ohuita karvoja kulmiin. Lopputulos on luonnollinen.

Huulille salainen aseeni on Buxom Full-On Lip Polish -huulikiilto. Se maistuu mintulta ja pullistaa huulia.

Mitä tuotetta kannat aina mukanasi?

Kasvosuihketta. Suihkautus kosteutta tekee ihosta elinvoimaisemman näköisen. Suosikkini on Tatcha Luminous Dewy Skin Mist, jonka olen ostanut Amerikasta. En voisi elää ilman sitä. Se kiinnittää meikin ja heleyttää.

Onko amerikkalaisten ja suomalaisten meikeissä eroa?

Vietän eniten aikaa New Yorkissa ja Los Angelesissa, ja siellä käytetään paljon enemmän meikkiä kuin Helsingissä. Kauempaa meikki saattaa näyttää luonnolliselta, mutta kun pääsee lähelle, huomaa, että kasvot ovatkin aika paksun meikin peitossa.

Onko meikkityylisi muuttunut iän myötä?

Nuorempana harrastin meikkaamista enemmänkin. Kun aloitin mallintyöt, seurasin kiinnostuneena, mitä meikkaajat tekivät, ja bongasin uusia tuotteita. Opin paljon siitä, miten korostan parhaita puolia kasvoistani.

Nykyään meikkaan vähemmän, sillä näytän mielestäni nuorekkaammalta, kun minulla ei ole paljon meikkiä. Arvostan kyllä ihmisiä, jotka jaksavat laittautua ja joilla on näyttävä tyyli. Itselläni ei vain ole niin paljon energiaa.

Seuraan trendejä. Kun olen Amerikassa, menen Sephoraan ja pyydän myyjää esittelemään uutuuksia. Saatan innostua edullisesta naamiosta ja tulla tosi hyvälle mielelle.

Miten hoidat ihoasi?

Aamulla pyyhin kasvoni Exuviance SkinRise Bionic Tonic -kasvovesilapulla. Se herättää. Kasvovedessä on ihoa miedosti kuorivaa PHA-happoa. Käytän myös saman merkin Vespera Bionic -seerumia. Suosikkinaamionikin on Exuviancen: Bionic Oxygen Facial. Sen pakkaan aina mukaan matkoille, sillä se on kuin minikasvohoito purkissa.

Käytän kosteuttavia naamioita, sillä kosteutettu iho pysyy nuorekkaamman näköisenä. Kävin juuri Los Angelesissa, jossa kaikki käyttävät rubber maskeja – ne ovat seuraava harsonaamio. “Kuminaamio” hyytyy kasvoilla kumimaiseksi kalvoksi, ja vaikuttavat aineet sekä kosteus imeytyvät paremmin ihoon. Dr. Jart -merkillä on hyviä.

Käyn usein kasvohoidoissa. Uudet menetelmät kiinnostavat. Viimeksi kokeilin Dermapen-mikroneulausta Blue Lagoon -kauneushoitolassa. Ihoa rikotaan pienillä neuloilla, jotta se alkaa uudistua. Se kirkasti ja raikasti ilmettä.

Koetko ulkonäköpaineita?

Vaikka olen paljon esillä, en ole juurikaan kokenut paineita. Uskon, että elintavoilla ja ruokavaliolla voi vaikuttaa siihen, miten ikääntyy. Syön paljon avokadoa ja lohta, ja keittiöni on kuin apteekki. Siellä on superfood-jauheita rivissä. Ihon kannalta suosikkejani ovat ginseng, maca ja mangosteen. Olen huomannut, että ne lisäävät ihoni hehkua.

Innostuin superfoodeista aikoja sitten ollessani Los Angelesissa ja New Yorkissa. Losissa tutustuin huippulääkäreihin, jotka laativat ruokavalioita ja ihonhoitorutiineja julkkiksille. Heiltä olen saanut paljon niksejä. Tiedän esimerkiksi, mitä Brad Pitt ja Jennifer Lopez syövät, jotta näyttävät nuorekkailta ja hehkuvilta kuvauksissa. He käyttävät paljon superfoodeja ja puhdistavia raaka-aineita, kuten selleriä. Teen vielä joskus oman jauhesekoitukseni!

Juttu on julkaistu aiemmin Trendissä.

Kommentoi +