Ruskea huulipuna, stilettokynnet ja muut vuoden 2022 kauneusilmiöt ovat tässä
Kauneus
Ruskea huulipuna, stilettokynnet ja muut vuoden 2022 kauneusilmiöt ovat tässä
Vuoden 2022 ihastukset ovat tiedossa: helmitarrat, neonrajaukset ja stilettokynnet. Ennustamme myös, että haluat kirjoittaa rakkauskirjeitä niin led-valolle kuin ruskealle huulipunalle.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 28.3.2022
Trendi

1. Kevyet kosmetiikkapakkaukset

Vastuullisimmat kosmetiikkapurkit tunnistaa nyt painosta tai pikemminkin sen puutteesta. Ekologisimmista pakkauksista on karsittu kaikki turha ja muovin määrää on vähennetty reilusti tai korvattu kierrätysmuovilla. Myös kierrätyslasia käytetään pakkauksissa yhä enemmän. Pakkaus­kartongit ovat parhaimmillaan sertifioituja, mikä takaa, että ne on tuotettu vastuullisesti.

Les Eaux de Chanel Paris-Édimbourg EdT -tuoksussa on suomalaisen Sulapacin biohajoava puukomposiittikorkki. 133 e, Chanel.

2. Kirkkaat silmärajaukset

Neonväriset silmänrajaukset ovat sähäkkä asuste, joka sopii upeasti myös ainoaksi meikiksi. Tarkka ja hohtavan kirkas silmämeikki syntyy helpoiten rajausvärillä ja kapeakärkisellä siveltimellä tai nestemäisellä eyelinerilla. Kevätmuodin catwalkilla silmissä vilisivät varsinkin oranssi ja pinkki.

UV Brights Hydra FX -silmänrajausväripaletti 34,95 e, Suva.

3. Vähemmän tuotteita kylppärissä

Skip-care-trendi vie ihominimalismin uudelle tasolle: ihoa hoidetaan muutamalla huolellisesti valitulla tuotteella, joilla on kullakin monta vaikutusta. Tämä yksinkertaistaa ihonhoitorutiinia ja auttaa säästämään ympäristöä ja rahaa. Katja Kokon uusi luonnonkosmetiikkasarja Djusie tuo tammikuussa myyntiin ihonhoito­trion, joka lupaa täyteläisen, kosteutetun ihon kolmella tuotteella: puhdistusöljyllä, hoitonesteellä ja kasvoöljyllä.

Full Bloom Set 119,90 e, Djusie.

4. Helmiä luomille

Pitikö sinunkin pyytää lapsena lupa tarrojen liimailuun sinne tänne? Ei tarvitse enää! Nyt on muodikasta liimata niitä myös kasvoille, etenkin silmien ympäristöön. Helmitarrarivit ylä- ja alaluomella vai yksittäiset helmet silmän ulko- ja sisänurkissa? Sinä päätät. Käytä helmien kiinnittämiseen niille tarkoitettua liimaa ja kokeile etukäteen, missä ne pysyvät kiinni silmiä räpsytellessäkin.

5. Teräväkärkiset kynnet

Kevään ehdoton flashback-kynsitrendi on pitkät ja teräväkärkiset stilettokynnet. Ne eivät ehkä ole käytännöllisimmät, mutta hei, näyttävät ne ovat! Yksiväriset stiletot ovat jo itsessään upeat, mutta juhliin ne voi kuorruttaa kauttaaltaan strasseilla. Psst! Jos omien kynsiesi mitta tai laatu ei riitä näihin sfääreihin, geelitekokynsillä saa helposti hyvät ja pitkät jatkot.

6. Kulmien laminointi kotona

Kulmien laminointi eli brow lift onnistuu nyt myös kotona. Kulmakarvoihin levitettävä permanenttiaine tekee karvojen rakenteesta helpommin muotoiltavan ja saa heiveröisetkin haituvat näyttämään pidemmiltä, runsaammilta ja ryhdikkäämmiltä. Kotilaminointisetissä on kaikki tarvittava – paitsi muovikelmu. Kipaise siis peilin eteen keittiön elmukelmulaatikon kautta!

Kulmien laminointisetti 45,90 e, Andmetics.

7. Tehokkaammat käsivoiteet

Käsivoide astui koronapandemian myötä parrasvaloihin. Uusia tuotteita kehitetään antibakteeriset ja ravitsevat ominaisuudet edellä. Pesu­rumban vuoksi kädet kaipaavat sheavoita, öljyjä, glyseriiniä tai probiootteja – tai niitä kaikkia. Nousussa ovat myös pigmenttiläiskiä ehkäisevät ja haalistavat raaka-aineet.

8. Led-valoa kasvoille

Jos se edistää kasvien fotosynteesiä, se saattaa tehdä jotakin ihollekin! 1990-luvulla punaista ledvaloa (red light therapy, RLT) käytettiin viljelyyn avaruudessa, mutta nyt punavalolla voi hoitaa kasvojen ihoa hoitolassa tai kotona. Punainen valo hillitsee ihon punoitusta ja tulehdusta mutta auttaa myös kosteuttamaan ihoa ja vilkastamaan kollageenintuotantoa. Hoidosta voi siis saada apua niin akneen kuin juonteisiin. Ihotautilääkärit hoitavat punaisen valon avulla myös auringon tuomia valovaurioita ja ihosyövän esiasteita.

9. Hittiväri ruskea

Terracotta-ruukulta lainattu lämmin ruskea on yksi kevään kutsuvimmista meikkiväreistä. Samaan sävyperheeseen kuuluvat meripihka, kupari ja koralli. Mikä ihana lämmin tuulahdus kasvoille kalpeiden talvikuukausien jälkeen! Poskipunan voi huoletta korvata aurinkopuuterilla ja samaa sävyä sopii sipaista huulille ja luomille. Psst! Lämmin ruskea korostaa etenkin sinisten ja vihreiden silmien sävyä.

10. Tummat huulipunat

Ruskea väri palasi vaatteisiin viime vuonna, mutta nyt se valloittaa huulipunaosaston. Suklaan, kanelin ja kahvin eri vivahteet ovat askel täyteläisempään suuntaan nudekauden jälkeen. Jos 1990-luvun hittisävy tuntuu vaikealta, taputtele sitä huulille kevyesti tai lisää huulten keskiosaan asteen vaaleampaa nudepunaa. Tai kokeile ruskean sisarsävyä eli aavistuksen punaisempaa burgundia.

Crushed-huulipuna, sävy Dark Chocolate, 34 e, Bobbi Brown.

3 ideaa hiuksille

1. Föönaustrendi palaa

Iso tukka tekee ensi vuonna näyttävän paluun, sillä nyt hiukset föönataan huomattavan kuohkeiksi. Trendi näkyy myös hiustenkuivaajissa, jotka sen kun kevenevät ja helpottavat siten paksun ja pitkänkin tukan föönaus­urakkaa. Muista kuivata hiukset aina aivan kuiviksi, sillä pienikin kosteus lässähdyttää vaivalla laitetun kam­pauksen.

2. Näyttävät nutturat

Sileät ja kiiltävät nutturat tuntuvat jälleen ihanilta, raikkailta valinnoilta. Nutturatyyli on vapaa, kokeile kaikkea banaaninutturasta ballerinamalliin ja pikkumyymallista niskasykeröihin. Lisämuhkeutta nutturaan saa halutessaan erikokoi­silla valkeilla. Liehuvat huividonitsit ja rusettisoljet tuovat kampaukseen juhlavuutta ja nostalgista fiilistä.

3. Hainhampaat

Yksi yllättävä muodin palaaja on takavuosien hiusasuste hainhammassolki. Kokeile erikokoisia klipsejä letti- ja nutturakampauksiin tai kiinnitä sillä puoliponinhäntä. Tämä asuste on lyhyen polkan pelastus: piikkien ansiosta sillä saa napattua kiinni nekin suortuvat, jotka eivät yllä poninhännälle – eikä se korosta hiusten ohuutta.

Juttu on julkaistu Trendissä.

Kommentoi +