Ripsiväri – pois silmistä!
Kauneus
Ripsiväri – pois silmistä!
Vietätkö iltakaudet vanulaput silmillä ja heräät silti pandana? Moni ripsiväri on jo liian kova vastus silmämeikinpoistoaineille. Näin helpotat poistamista.
Teksti

Kuvat

19.11.2019
 |
Kauneus ja Terveys

Se tuuhentaa, pidentää, taivuttaa, antaa syvän mustan värin, kestää tihkusateen eikä sotke ihoa. Ihanaa! Parhaat nykymaskarat ovat huippuhyviä. Mutta siinä missä ne nopeuttavat aamuja, ne pidentävät iltoja. Kun seisoo kylpyhuoneessa jo neljäs vanulappu samalla silmällä, herää väkisin kysymys: miksi silmämeikinpoistoaineiden kehitys ei ole pysynyt ripsivärien tahdissa?

Kuluttajat haluavat kestoa

Tästäkin saamme syyttää vain itseämme. Vesiliukoisistakin ripsiväreistä tehdään mahdollisimman pysyviä, koska me kuluttajat haluamme sitä. Näin kerrotaan Berneriltä, joka tuo maahan monia meikkisarjoja. Nykyripsivärit muodostavat tiiviin kalvon ripsien pinnalle. Siksi ne eivät irtoa kevyesti silmämeikinpoistoaineella pyyhkäisemällä tai pikasuihkussa, kosmetiikkayritys myöntää.

Isoimmissa ongelmissa ovat ne, joilla on herkät silmät. Harva hellävarainen silmämeikinpoistoaine tehoaa, jos ripsiväri on pysyvä.

Poista suihkun jälkeen

Öljyä sisältävät, kaksikerroksiset silmämeikinpoistoaineet ovat tehokkaita. Vaikutus perustuu siihen, että öljy liuottaa öljyjä, joita ripsiväreissä on. Tuotteiden tehossa on silti paljon eroja. Osa öljyistä kirvelee silmiä tai tekee katseen sumeaksi ja ihon lähmäiseksi.

Jos öljy ei ärsytä, kokeile nopeutusniksiä: Kaada kookos- tai risiiniöljyä vanulappuun ja paina se silmille 10–15 sekunniksi. Poista sitten loppu ripsiväri silmämeikinpoistoaineella.

Toinen tapa helpottaa ripsivärin poistoa on mennä sen kanssa suihkuun. Kun ripset kastelee ensin kunnolla vedellä, maskara irtoaa helpommin silmämeikinpoistoaineella.

Kasteluvinkki ei kuitenkaan päde kaikkiin ripsiväreihin. Osa irtoaa kyllä ripsistä suihkun voimasta mutta takertuu silmänalusihoon.

Lastuina irtoava

Kolmas ratkaisu on lastuina irtoava ripsiväri, kuten Cliniquen Lash Power, L’Oreál Paris’n Unlimited Very Different Mascara tai Sensain 38° C. Ne lähtevät pelkällä vedellä helposti, kunhan vesi on riittävän lämmintä (35–40° C).

Tällainenkin maskara on helpoin poistaa suihkun päätteeksi. Liu’uta märkiä ripsiä osioittain peukalon ja etusormen välissä. Aloita tyvestä ja etene kärkeen.

Moderni vesiliukoinen ripsiväri istuu ripsissä kuin tiivis sukka. Se hylkii vettä ja myös jonkin verran rasvaa.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehden numerossa 6/2019.

Kommentoi +