Näyttelijä Pirkko Hämäläinen: ”Pulmat ratkeavat polskiessa”
Ihmiset
Näyttelijä Pirkko Hämäläinen: ”Pulmat ratkeavat polskiessa”
Näyttelijä Pirkko Hämäläinen rentoutuu uimahallissa ja matkailee pastaa syödessään Venetsiaan. Mutta mistä kosmetiikkatuotteesta hän ei luovu? Se selviää Voimalistalta!
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 29.6.2022
Kauneus ja Terveys

Voimasana: Aamu on hienon kuuloinen sana. Pidän aamuista paljon myös käytännössä. Herään luonnostaan varhain. Aamuisin en kestä kiirettä, vaan haluan lukea rauhassa sanomalehden, juoda kahvin ja syödä. Televisiota en avaa, haluan varjella hyvää tuultani. Aamun tunnelma määrittelee sen, millainen päivästä tulee.

Rentoutumispaikka: Olen käynyt yli neljäkymmentä vuotta säännöllisesti Yrjönkadun uimahallissa Helsingin keskustassa. Ainutlaatuinen rakennus kauniine holvikaarineen luo kylpyläkokemuksen. Uin aamuisin, ja aina yksin. Altaassa en kaipaa rupatteluseuraa, vaan haluan olla omien ajatusteni kanssa. Moni pulma on ratkennut polskiessa. Minulla on aina uimalasit ja pienet käsiräpylät, joista saan lisätehoa.

Lempiruoka: rakkaus simpukkapastaan syttyi nuorena Italiassa.

Lempiruoka: Interraililla Italiassa vuonna 1977 söin elämäni ensimmäistä kertaa pasta alle vongolea eli simpukkapastaa. Oliiviöljyssä ja valkoviinissä marinoituneet simpukat vievät minut yhä mielikuvissani venetsialaiseen trattoriaan. Ruoka on minulle suuri nautinto. Olen aika hyvä kokki.

Kosmetiikka: Ripsiväristä en luovu. Aloitin meikkaamisen teininä varisevalla kakkumaskaralla. Nykyään käytän Lancômen Hypnôse-ripsiväriä. Lähden harvoin ovesta ulos vailla ehostusta, paitsi silloin, kun menen työni puolesta maskiin. Meikkaan myös vapaapäivinäni, koska siitä tulee kiva olo.

Tuoksu: Lempituoksuni on raastettu sitruunankuori. Se sopii mausteeksi leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Tykkään sitruksen pirteästä tuoksusta myös hajuvesissä.

Kukka: Käytän huoletta rahaa leikkokukkiin. Se ei ole törsäystä! Kukat parantavat elämänlaatua monin tavoin. Ne tuovat ympärilleni kauneutta, väriä ja iloa. Ikimuistoisimman kukkakimppuni sain 60-vuotispäiväni aamuna. Ovikello soi yllättäen. Oven takana odottivat poikani Ville ja hänen kummitätinsä, ystäväni Helena. He ojensivat minulle jättimäisen ruusukimpun.

Pirkko Hämäläinen

on 62-vuotias Helsingissä asuva näyttelijä, jolla on kaksi aikuista poikaa. Pirkko näyttelee pankinjohtajaa Auli Mantilan ohjaamassa televisiosarjassa Transport.

Kommentoi +