Vaahtokarkkiuutetta sisältävä primer, joka rauhoittaa punoituksen ja 4 muuta parasta meikkiä herkälle iholle
Testattu
Vaahtokarkkiuutetta sisältävä primer, joka rauhoittaa punoituksen ja 4 muuta parasta meikkiä herkälle iholle
Ärtyykö ihosi helposti kosmetiikasta tai hajusteista? Kauneus ja Terveys -lehti valitsi parhaat hajusteettomat meikit helposti ärsyyntyvälle iholle.
Teksti

Kuvat
,

2.5.2023
 |
Kauneus ja Terveys

1 Paras meikkivoide

Pitkäkestoinen, kauniin utuisen pinnan antava hajusteeton meikkivoide sisältää rauhoittavaa lähde­vettä ja hoitavaa lakan siemen­uutetta. Mukavan kevyt meikki levittyy helposti, piilottaa pintajuonteet ja jättää puolimatan pinnan.

Mikä tuote? Lumene Blur 16H Longwear Foundation SPF 15, 19,90 e.

Lumene Blur 16H Longwear Foundation SPF 15

Kenelle? Hänelle, jonka meikkivoiteen pitää pysyä, peittää, piilottaa pintajuonteet, mutta ei ärsyttää helposti kiukustuvaa ihoa.

Mitä erikoista? Vaahtomainen koostumus tuntuu miellyttävän kevyeltä ja antaa iholle samettisen pehmeän, pitkään kestävän peittävyyden ilman pakkelimaista lopputulosta. Meikkivoide toimii hiukan kuin kännykkäkameran filtterit ja blurraa pois pienet ihon epätasaisuudet.

Mikä parasta? Kotimainen meikkivoide hoitaa, suojaa ja kaunistaa ihoa – ärsyttämättä.

2 Paras ripsiväri

Tuuheuttavat ripsivärit tuppaavat hivenen varisemaan ja voivat jo siksi ärsyttää herkkiä silmiä. Helposti levittyvässä ja rapisemattomassa volyymimaskarassa on hajusteeton, kevyt ja todella hellävarainen koostumus. Sitä uskaltaa vähän kerrostaakin ilman pelkoa paakkuuntumisesta.

Mikä tuote? La Roche-Posay Toleriane Volume Mascara, 19,50 e.

La Roche-Posay Toleriane Volume Mascara

Kenelle? Herkkäsilmäisille ja piilolasien käyttäjille, jotka ovat kerta toisensa jälkeen pettyneet tuuheuttavien maskaroiden variseviin koostumuksiin.

Mitä erikoista? Vaikka tämä maskara ei varsinaisesti annakaan tekoripsimäisen tuuheita räpsyjä, se tuuheuttaa ihan riittävästi etenkin arkiripsiä. Ripsiväriä voi kerrostaa ilman pelkoa paakkuuntumisesta tai ripsien klimppiintymisestä.

Mikä parasta? Erittäin hellävarainen ja hajusteeton koostumus ei ärsytä herkästi kutisevia silmiäkään.

3 Paras luomiväri

Hajusteeton luomiväri levittyy nätisti hieman ryppyisillekin luomille. Herkälle iholle ja piilolasien käyttäjille passeli hienojakoinen koostumus ei varise eikä keräänny luomivakoon. Näppärä yhden sävyn paletti sopii etenkin nopeaan arkimeikkiin.

Mikä tuote? Clinique All About Shadow Single, sävy Portobello, 27 e.

Clinique All About Shadow Single, sävy Portobello

Kenelle? Herkkäihoiselle helpon silmämeikin (yhden sävyn) suosijalle.

Mitä erikoista? Hajusteeton, riittoisa, herkälle iholle sopiva hienojakoinen koostumus levittyy yllättävänkin nätisti ja on helppo häivyttää. Plussaa se saa myös siitä, että kerrankin sävyjä saa ostettua yksi kerrallaan.

Mikä parasta? Luomiväri pysyy jopa vähän ryppyisemmilläkin luomilla nätisti, eikä keräänny luomivakoon.

4 Paras pohjustus

Kun iho on ärsytyksestä punainen, ei ohuiden meikkivoiteiden peitto aina riitä. Hajusteeton pohjustaja sisältää vaahto­karkkiuutteeksi kutsuttua rauhoittavaa hollyhock-juuren uutetta. Se kosteuttaa, hillitsee punoitusta ja silottaa karheaa pintaa.

Mikä tuote? NYX Professional Makeupin Marshmellow Soothing Primer, 21,90 e.

NYX Professional Makeupin Marshmellow Soothing Primer

Kenelle? Herkälle, punoittamiseen taipuvaiselle iholle.

Mitä erikoista? Pehmeän ja hellä primerin sisältämä vaahtokarkkiuutteeksi kutsuttu hollyhock-juuren uute rauhoittaa ärhäkkää ihoa heti, jolloin pikku punoitukset eivät näy ohuenkaan meikkivoiteen läpi. Hinta-laatu-suhde on mitä mainioin.

Mikä parasta? Hoitava, hajusteeton pohjustusaine kosteuttaa, rauhoittaa ja silottaa ihoa sekä pidentää selvästi meikin kestoa.

5 Paras poskipuna

Hajusteeton, hienojakoinen poskipuna on jopa yllättävän helppo levittää ja tarvittaessa myös kerrostaa. Puuterimainen puna antaa luonnollisen lopputuloksen, eikä se kasaannu kuivankaan ihon juonteisiin. Raikas pinkki sävy piristää.

Mikä tuote? IsaDora Perfect Blush, sävy 04 Rose Perfection, 15,90 e.

IsaDora Perfect Blush, sävy 04 Rose Perfection

Kenelle? Väsyneen näköiselle naamalle, joka kaipaa hellävaraista mutta pikaista piristystä.

Mitä erikoista? Hajusteeton, hienojakoinen poskipuna sopii niin luonnollisen rusotuksen tavoitteluun kuin vähän vahvempaan iltameikkiinkin, sillä punaa voi halutessaan kerrostaa lähes mielin määrin.

Mikä parasta? Todella silkkinen koostumus tekee poskipunasta helposti levitettävän ja häivytettävän, ja se sopii myös pintakuivalle iholle, toisin kuin monet muut puuterimaiset poskipunat.

Juttu on ilmestynyt aiemmin lyhyempänä Kauneus ja Terveys -lehdessä 04/23.

Kommentoi +