Haussa paras ripsiväri juuri sinulle? Näin helpotat jahtia!
Kauneus
Haussa paras ripsiväri juuri sinulle? Näin helpotat jahtia!
Hyvä ripsiväri on aarre, jota kannattaa metsästää. Poimi talteen parhaat vinkit!
Teksti

Kuvat

Julkaistu 26.2.2020
Kauneus ja Terveys

Millainen maskara kannattaa valita, jos ripset ovat sekä suorat, lyhyet että harvat?

Sellainen, joka lupaa kaikkea: erottelua, pituutta, tuuheutta ja kaarevuutta. Jäykät ripset on silti aina hyvä taivuttaa etukäteen. Tikkusuorat ripset saattavat vaatia vedenkestävän maskaran, jotta pysyvät taivutettuina.

Aliarvostettu erotteleva (defining, precision) ripsiväri tekee enemmän kuin lupaa. Se asettelee ripset viuhkaan, jolloin ne näyttävät myös paksummilta ja pidemmiltä.

Miten löytää itselle sopivimman ripsivärin?

Valmistaudu ostoksille miettimällä, millaiset ripsesi ovat ja millaista muutosta toivot. Haluatko, että väri pysyy vai että se on helppo poistaa? Pitääkö tuloksen olla näyttävä vai luonnollinen? Silmien koko ja muoto vaikuttavat harjan valintaan. Allergiset tai vuotavat silmät voivat vaatia herkkäsilmäisen version: muista myös apteekin hylly.

Onko harjan koolla ja materiaalilla väriä?

On. Jos silmät ovat pienet, suuri harja voi olla hankala: sillä ei ulotu pikku ripsiin ja se sotkee ihoa. Valinta kumi- ja kuituharjan välillä on lähinnä makuasia. Jos kaipaa volyymiä, sitä saa varmimmin muhkealla kuituharjalla, johon tarttuu paljon väriä. Toisaalta myös hyvin muotoiltu kumiharja ja onnistunut koostumus tuuhentavat.

Mikä on paras levitystapa? Kannattaako kerrostaa?

Väri levittyy parhaiten, kun harjalla tekee pientä siksak-liikettä sivuttaissuunnassa.

Etene ripsien tyvestä kohti kärkeä. Hyvä yleissääntö on enintään kaksi kerrosta, mutta ihanteellinen tulos riippuu aina tuotteesta.

Uudesta maskarasta tulee aina alussa liikaa väriä harjaan. Miten sen voi estää?

Jos harjan ”niistäminen” hylsyn suuaukon reunoihin ei auta, harjan voi pyyhkiä paperiin ennen levitystä. Silloin ylimääräinen väri tarttuu paperiin. Toinen tapa on pumpata hylsyyn alussa ilmaa nostamalla harjaa ulos ja työntämällä takaisin. Se kuivattaa värimassaa.

Jos ripset ovat pitkät ja luomien iho rasvoittuva, väri tarttuu helposti yläluomille. Mikä avuksi?

Yläluomen kevyt puuterointi voi auttaa. Omalle iholle tarttumattoman maskaran löytää vain kokeilemalla.

Ripsiväriä menee meikatessa myös luomille. Miten sen saa pois siisteimmin?

Anna värin ensin kuivua ja poista se sitten kostutetulla pumpulipuikolla. Osa irtoaa silloin jopa kuivalla pumpuli­puikolla. Jos yrität puhdistaa värin iholta märkänä, se vain leviää.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 2/2020.

Kommentoi +