Paras aurinkovoide kasvoille löytyy täältä! Kauneustoimittaja valitsi sopivan suojan herkkäihoiselle, nopeaa päivetystä kaipaavalle ja säästäväiselle
Aurinkosuoja
Paras aurinkovoide kasvoille löytyy täältä! Kauneustoimittaja valitsi sopivan suojan herkkäihoiselle, nopeaa päivetystä kaipaavalle ja säästäväiselle
Paras aurinkovoide kasvoille on kevyt, helppo yhdistää meikkiin ja sopiva juuri sinun tarpeisiisi. Katso kauneustoimittajan valinnat.
Teksti

Kuvat
,

4.4.2023
 |
Eeva

Rusketus säilyy iholla muutamia viikkoja, mutta iho muistaa aina. Siksi kasvot on syytä suojata paisteelta heti kevään ensisäteistä alkaen. Siitä huolimatta auringosta saa myös nauttia.

Nykyaurinkovoiteet ovat niin näkymättömiä ja miellyttäviä koostumuksiltaan, että niitä käyttää ihan mielellään – tai ainakin ilman tahmaista tunnetta ja valkoiseksi värjäytynyttä naamaa.

Meikkivoiteessa on suojakerroin – riittääkö se?

Monissa meikkivoiteissa ja joissain muissakin meikeissä on nykyään aurinkosuoja mukana. Suojakertoimellinen meikki voi riittää kaupunkioloissa tai silloin, kun oleskelet auringossa lyhyesti. Se on myös oivallinen lisäsuoja aurinkovoiteen kanssa käytettynä.

Jos taputtelet iholle ensin UV-suojan sisältävää primeria, sen päälle suojakertoimellista meikkivoidetta ja kiinnität vielä meikin aurinkosuojan sisältävällä puuterilla, voit melko varmasti istua terassilla tunnin pari pelkäämättä palamista.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että kolmen meikin suojakertoimet yhteenlaskettuna eivät tarkoita moninkertaista suojaa. SPF30 + SPF30 + SPF 50 ei ole yhteensä SPF110.

Jos et halua lisäillä meikin päälle aurinkovoidetta, ota käyttöön aurinkosuojapuuteri, kuten pH Formulan S.U.N. Powder SPF30. Se toimii kuin aurinkosuojavoide, mutta on koostumukseltaan puuterimainen, eikä siksi suttaa meikkiä.

Valitse juuri sinun kasvoillesi sopiva aurinkosuoja

Pelkkä suojakertoimellinen meikki ei riitä silloin, kuin oleskelet auringossa pidempään tai vietät aikaa veden ääressä rannalla tai veneillessä. Aurinkovoidetta tulee lisätä iholle tunnin parin välein, jotta suoja vastaa sitä, mitä purkin kyljessä lukee.

Kasvojen aurinkosuojavoiteita on tarjolla kaikkiin ihon eri tarpeisiin, haluat sitten anti-agea, rauhoitusta tai ehkäistä epäpuhtauksia.

Vinkki! Jos käytät sekä meikkivoidetta että aurinkosuojavoidetta ja olet kuivaihoinen, voit levittää sen meikin päälle taputtelemalla meikkisienellä.

Hajusteeton ja hyvin levittyvä markettivoide

Seerumimaisen aurinkosuojatuotteen koostumus on kevyt eikä se jätä iholle raidan raitaa. Kiitosta tulee seerumeille tyypillisestä pumppupullosta, josta aurinkovoiteen saa pumpattua siististi, säästeliäästi ja näppärästi. Hajusteeton voide ei ärsytä herkkää ihoa eikä nenää. Pieni miinus tulee hajusteettomille tuotteille tyypillisestä hivenen pistävästä tuoksusta. Garnier Ambre Solaire Invisible Serum Super UV SPF50 13,90 e.

Rasvaiselle ja näppyiholle

Erityisesti rasvaiselle ja näppyilyyn taipuvaiselle iholle sopiva, miedosti tuoksuva aurinkosuojavoide rauhoittaa tulehdusherkkää epäpuhdasta ihoa muun muassa niasiiniamidilla ja hillitsee liiallista talintuotantoa monolauriinilla. Voide ei tuki ihohuokosia, jättää ihon mattapintaiseksi ja kestää hyvin niin vettä kuin hikoiluakin. Ducray Keracnyl UV Anti-Blemish Fluid SPF50 19 e.

Ihonsävyn tasoitusta toivovalle

Hieman vaahtomaisena ja vaaleanoranssihtavana tuubista ulos tuleva aurinkosuoja tasoittaa kasvojen ihon sävyä. Miellyttävän hedelmäiseltä tuoksuva voide levittyy iholle helposti ja muuttuu heti levityksen jälkeen täysin näkymättömäksi. Vaahto kestää niin hikoilua kuin kevyttä hankaamistakin ja tekee ihosta mukavan pehmeän. Sopii myös meikkipohjaksi. SVR Sun Secure Blur SPF50+, 21,90 e.

Nopeampaa päivetystä kaipaavalle

Jos tavoitteenasi on ruskettua mutta ei hinnalla millä hyvänsä, ota käyttöön päivetystä nopeuttava ja syventävä aurinkosuojavesi joka sopii sekä vartalon- että kasvojeniholle. Vedenkestävässä koostumuksessa on ihon puolustuskykyä vahvistavia antioksidantteja ja beetakaroteenia. Miedontuoksuinen suoja sopii myös herkälle iholle. Vichy Capital Soleil Enhanced Tan Protective Water SPF30 28,60 e.

Herkkäihoiselle

Erityisesti herkälle ja punoittavalle iholle sopiva hajusteeton aurinkosuojaemulsio vahvistaa ihon auringonsietokykyä muun muassa feruliinihappoon perustuvalla Fernblock+-teknologialla ja rauhoittavilla kasviuutteilla. Kevyesti sävytetty, hajusteeton voide imeytyy hyvin, hillitsee ihon punoitusta tehokkaasti eikä tahmaa. Heliocare 360 A-R Emulsion SPF50 44 e.

Kommentoi +