Pamela Tola: Huumori mustana, kiitos!
Ihmiset
Pamela Tola: Huumori mustana, kiitos!
Näyttelijä-ohjaaja Pamela Tola saa voimaa valokuvista. Hän kannustaa lapsia ja nuoria löytämään omat vahvuutensa.
Teksti

Kuvat
,

27.1.2020
 |
Kauneus ja Terveys

Pamela Tola

37-vuotias ohjaaja ja näyttelijä asuu Helsingissä kolmen poikansa, koiransa ja näyttelijäpuolisonsa Lauri Tilkkasen kanssa.

Hän on näytellyt mm. Kolmistaan-komediassa Elisa Viihteessä sekä elokuvissa Aurora ja Risto Räppääjä ja pullistelija. Esikoisohjaus Swingers julkaistiin 2018. Toinen ohjaustyö Teräsleidit sai ensi-­iltansa tammikuussa 2020.

Saan voimaa

Valokuvat ovat voimavarani. Kävin Tukholmassa valo­kuvataiteen museossa Fotografiskassa siskoni ja hänen kahden poikansa kanssa. Näimme siellä Lars Tunbjörkin näyttelyn. Hänen kuvissaan on arjen huumoria, inhorealismia ja mustaa huumoria, josta pidän. Kuvat puhuttelivat minua ja herättivät ajatuksia.

Valokuvaan itsekin, mutta Instagramiin olen vähän pakottanut itseni. Niissä kuvissa näytän julkisen minäni.

Saan voimaa myös yksin olemisesta. Kävelen koiran kanssa ja käyn työpäivän välissä lounaalla tai kahvilla välillä itsekseni.

On tärkeää oleilla yksin ja muistaa, kuka on, muuten elämästä tulee mössöä.

Ystäviäni tapaan meillä tai heillä kotona tai kahviloissa. Löydämme usein surullisistakin jutuista hauskan näkökulman.

Pamelaa naurattaa mustan huumorin lisäksi inhorealismi ja arjen huumori.

Ärsyynnyn

Luin artikkelia koulujen uudesta opetussuunnitelmasta, ja minua alkoi harmittaa. Tuntuu, että vanhempien rooli on entistä merkityksellisempi. Pelkään, että jatkossa hyväosaiset lapset saavat paremman koulutuksen kuin he, joilla ei ole kodin tukea ja osaavia vanhempia.

Minua suututtaa, kun perheiden ja lasten eduista säästetään. Kuulun Lasten ja nuorten säätiön Dreams-tiimiin ja kierrän kouluissa puhumassa nuorille unelmista. Kannustan heitä löytämään omat vahvuutensa.

Pamela Tola toivoo lasten koulutuksen pysyvän Suomessa tasa-arvoisena myös tulevaisuudessa.

Opin

Asiat eivät mene niin kuin olen suunnitellut. Swingers-elo­kuvan tekeminen alkoi hetkellä, jolloin olin ­kirjoittanut pitkään ihan toista elokuvaa. Tuli nopea muutos suunnitelmiin. Hämmästyin: aha, teenkin nyt tätä.

Muutoksissa joutuu menemään kohti sitä, mikä pelottaa ja jännittää.

Pamela Tola

37-vuotias ohjaaja ja näyttelijä asuu Helsingissä kolmen ­poikansa, koiransa ja näyttelijäpuolisonsa Lauri Tilkasen kanssa. Hän näyttelee Kolmistaan-kome­diassa Elisa Viihteessä sekä elokuvissa Aurora ja Risto Räppääjä ja ­pullistelija. Toinen ohjaustyö Teräsleidit sai ensi-­iltansa tammikuussa 2020.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 4/2019.

Kommentoi +