Outi Mäenpää ammentaa voimaa sielunmaisemastaan merenrannalta: ”Meri voi olla tyyni tai myrskyisä, mutta minut se saa aina rauhoittumaan”
Ihmiset
Outi Mäenpää ammentaa voimaa sielunmaisemastaan merenrannalta: ”Meri voi olla tyyni tai myrskyisä, mutta minut se saa aina rauhoittumaan”
Kun Outi Mäenpää haluaa turvaan, hän ryömii mielessään mumminsa sänkyyn. Mistä muusta hän saa voimaa? Se selviää Voimalistasta!
Teksti

Kuvat
,

25.11.2021
 |
Kauneus ja Terveys

Oivallus: Ihminen ei voi olla enempää kuin on. Jos suostuu olemaan se joka on, tulee näkyväksi ja oma voima lisääntyy. Se on karisman edellytys. On kestettävä minuus kokonaisuudessaan, myös oma haavoittuvuus, heikkous ja häpeä.

Biisi: Elin nuoruuttani 1980-luvulla ja kuuntelin paljon Eva Dahlgrenia. Lohdullinen ja voimakas Vem tänder stjärnorna vie minut noihin vuosiin.

Tuoksu: Käytän aromaattisia öljyjä. Pidän erityisesti laventelista, ja siitä pitävät myös tallini hevoset. Ne pelkäävät ilotulitteita, joten uutenavuotena peitän ikkunat, laitan klassista soimaan ja lisään laventelin tuoksua.

Laventeli rauhoittaa myös Outin tallin hevosia.

Vaate: Talliasu tai iltapuku, mieluiten ei mikään siltä väliltä.

Kirja: Pidän Märta Tikkasen koko tuotannosta, mutta erityisesti minua on koskettanut Vuosisadan rakkaustarina. Märta tyrmättiin Suomessa vain, koska hän oli nainen, ja hänen tyylinsä määriteltiin kyökkikirjallisuudeksi. Märta on kuitenkin loistava kirjailija ja hurmaava keskustelija.

Märta Tikkanen oli kirjoitustyylissään aikaansa edellä, sanoo Outi Mäenpää.

Rentoutumispaikka: Lapsena teimme retkiä Porkkalaan katsomaan, mitä aarteita meri oli tuonut. Porkkalasta tuli minulle sielunmaisema, jonne vein myös poikani, kun he olivat pieniä. Meri voi olla tyyni tai myrskyisä, mutta minut se saa aina rauhoittumaan.

Muisto: Lapsena suvun kesähuvilan paras paikka oli mummin sänky, jossa oli ainakin neljä patjaa. Kun mummi aamulla nousi ylös, patjakasaan jäi lämmin kuoppa. Sinne oli ihana pujahtaa ja vetää peitto päälle. Kun aikuisena kokeilin hypnoosia ja minua pyydettiin menemään mielessäni turvapaikkaan, menin mummin sängyn kuoppaan.

Ihminen: Kun esikoiseni oli juuri syntynyt, Sortavalasta lähtöisin oleva äitini sanoi: ”nyt siun loppuelämäs mennee niin, että siun sydän on siun itses ulkopuolella.” Ja niin se on mennyt. Kun poikani Jussi ja Joonas voivat hyvin, minäkin voin hyvin.

Sana: Rakas on kaunis sana. Luin tutkimuksen, jonka mukaan negatiivisten tunteiden sanoittaminen laskee niiden voimaa ja positiivisten tunteiden sanoittaminen kasvattaa niiden voimaa. Siinä on hyvä syy sanoa läheisilleen ääneen, että rakastaa.

Kosmetiikka: Käytän vain eläinkokeista vapaata kosmetiikkaa, minkä tunnistaa Leaping Bunny -sertifikaatin pupu-logosta. Yritykseni kautta tuen Animaliaa.

Ruoka: Olen ollut kasvissyöjä 15 vuotta. Jos minun täytyy tarjoilla liharuokaa, se on mieluiten riistaa tai ainakin luomua. Minulle on tärkeää, että eläin on saanut elää mahdollisimman lajityypillisesti.

Outi Mäenpää

on 59-vuotias näyttelijä, kouluttaja ja työnohjaaja. Asuu osin Kirkkonummella, osin Taalintehtaalla miesystävänsä luona. Outilla on kaksi aikuista poikaa. Lokakuussa hänet nähdään Vuosisadan häät -elokuvassa.

Kommentoi +