Niklas Hagman saa voimaa kasviksista, voimailusta ja lapsista: ”Kun saan olla lasteni kanssa, on sama, millaisia vaikeita aikoja on takana”
Ihmiset
Niklas Hagman saa voimaa kasviksista, voimailusta ja lapsista: ”Kun saan olla lasteni kanssa, on sama, millaisia vaikeita aikoja on takana”
Niklas Hagman on opetellut sanomaan kyllä. Jääkiekko puolestaan opetti, että ratkaisu tulee lihasmuistista, kun on sen aika. Voimalista-juttusarjassa ajankohtaiset ihmiset kertovat, mistä he saavat voimaa.
Teksti

Kuvat

26.11.2020
 |
Kauneus ja Terveys

Niklas Hagman ja 16 asiaa, josta hän saa voimaa

Palautumiskeino: Menen nukkumaan lasteni kanssa samaan aikaan eli yhdeksän ja kymmenen välillä illalla.

Minun oli aiemmin vaikea nukahtaa. Raskaan työn jälkeen piti saada punaviiniä. Nyt riittää hetki dokkaria Netflixistä.

Kun panostan uneen, olen parempi ihminen.

Jaksan olla läsnä ja opin tanssisalilla. Oppiminen jännittää, sillä urallani oli aika paljon aivotärähdyksiä. Vaikka pää toimii, tuntuu hyvältä oppia uutta.

Juoma: Kombucha on ainoa ”alkoholi”, jota olen juonut 200 päivään. Se tekee hyvää vatsalle.

Biisi: Oasiksen Wonderwall toimii kaikkeen. Aina kun sen laulaa karaokessa, kaikki laulavat mukana.

Muisto: Voitin jääkiekon nuorten maailmanmestaruuden Helsingissä 18-vuotiaana. Edellisvuonna olin pudonnut EM-joukkueesta, minkä jälkeen urani jatko oli auki. Minut valittiin viimeisenä MM-joukkueeseen. Tein voittomaalin loppuottelun jatkoajalla.

Vieläkin menee kylmät väreet, kun ajattelen sitä.

Lempimaisema: Minulla on kotikaupunginosani Lauttasaaren rannassa oma salainen paikkani, josta näkyy merta, vastapäisen saaren maja ja kaukaisuuteen. Siellä rauhoitun ja tunnen kiitollisuutta. Ymmärrän, kuinka pieni olen suuressa kuviossa.

Leffa: Love Actually on hyvän olon leffa, jonka katson aina jouluna. Elokuva on hauska ja surullinen, ja siinä on loistavat näyttelijät.

Laji: Nostan painoja salilla ja kuuntelen heviä. Siitä tulee voittamaton fiilis. Treenin jälkeen tuntuu, että on antanut kaikkensa.

On parasta huumetta istua saunassa ja nauttia palautusjuomaa.

Kirja: Ex-vaimoni suositteli minulle Harry Pottereita varmaankin 10 vuoden ajan. Vastasin aina, että "en todellakaan ala lukea mitään lasten noitakirjoja". Aloin lukea ensimmäistä ja pian ahmin kaikki muutkin. Luin pelireissulla 800-sivuista Potter-kirjaa lentokoneessa , ja luin vielä bussissa matkalla kentältä hallille, viime hetkeen asti, kunnes piti mennä hallille lämmittelemään.

Mahtavinta Pottereissa on se, että omassa päässä pystyy luomaan illuusion kirjojen maailmasta.

Kosmetiikka: Ennen käytin aina jotain päähinettä: hattua, lippistä tai jäällä kypärää.

Viimeisen vuoden aikana olen kiinnittänyt enemmän huomiota ulkonäkööni.

Olen alkanut käyttää hiuksissa suolasuihketta ja jopa vähän vahaa silloin tällöin. Naamarasvaa muistan käyttää ehkä kerran pari viikossa.

Tuoksu: Partavaahtoni Reuzel Beard Foam tuoksuu ihan törkeän hyvälle. Jos lähden ulos, haluan itsevarmuutta. Tämä tuoksu tuo pienen loppusilauksen itseluottamukseen.

Vaate: Jos saisin valita, minulla olisi aina jalassa shortsit.

Olen ollut aina tosi kuumaverinen. Vihaan laittaa päälle pitkiä housuja, sukkia ja kenkiä.

Käytän shortseja salilla kuin nyt tanssiessanikin. Joogamerkki Lululemonin shortsit ovat mukavat jalassa.

Ruoka: Parsa tai pavut. Voimaruokani on hyvin tummanvihreää, siinä on paljon vitamiineja ja kaikkea hyvää. Terveelliset ruoat ja kasvikset ovat alkaneet maistua paremmilta, kun tietää, kuinka hyviä ne ovat minulle.

Kaupunki: Olen käynyt Roomassa useamman kerran. Siellä on hyvää ruokaa ja juomaa, paljon nähtävää ja tehtävää. Gladiaattorit ja roomalaiset ovat aina kiehtoneet minua.

En ole uskonnollinen, mutta Sikstiiniläiskappeli Vatikaanissa veti hiljaiseksi. Siellä tunsi, että jumala on lähellä tai joku energia on siellä.

Sana: Olen opetellut sanomaan kyllä.

Liian paljon tulee sanottua kaikkeen ei.

Vielä jokin aika sitten en olisi ikinä voinut kuvitella lähteväni mukaan tanssiohjelmaan. Nyt uskalsin sanoa kyllä ja olen siitä erittäin tyytyväinen.

Ajatus: Hoin aina peliin mennessä mantraani: ”Kirkas kuin vesi, viileä kuin jää”. Se auttoi keskittymisessä. Kävin mielessäni läpi myös mahdollisia pelitilanteita. Mitä tekisin, jos pääsisin yksin läpi? Sain itsevarmuutta siihen, että oikeat ratkaisut tulevat lihasmuistista oikealla hetkellä.

Ihminen: Kun saan olla lasteni kanssa, on sama, millaisia vaikeita aikoja on takana. Saan lapsista suurimman hyvänolontunteen ja rakkauden. Kukaan muu ei tule lähellekään.

Niklas Hagman

on 40-vuotias koti-isä, joka asuu Helsingissä vuoroviikoin kolmen lapsensa, kahden koiran, kahden kissan ja jemeninkameleontin kanssa. Ex-jääkiekkoilija tunnetaan myös MTV3:n Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta.

Kommentoi +